Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
9ed1e58f6707fc07606138466d567eca.jpg

Frei Tamás - A bűnös kelet-európaiak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„A tévéműsorban a szakértő a miért kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte azért a kelet-európaiak, mert ők olyanok, mint az arab terroristák.”

A kelet-európaiak tették, ez volt a reggeli válasz. Mi voltunk. Már megint. Az elmúlt hetek egész Amerikát felzaklató botránya az egyik legnagyobb szupermarket- és áruházlánc pénztárgépeinek „feltörése”. Nem a szó szoros értelmében, nem készpénzt vittek el, hanem adatokat. 110 millió amerikainak, csaknem minden harmadik állampolgárnak a személyes adatait. 

Valakik, pontosabban ezek szerint a kelet-európaiak (magyarok, csehek, szlovákok, románok és a többiek, mi egyben és együtt), szóval ez a „bagázs” feltörte a Target lánc pénztárprogramját, és ellopta a vásárlók nevét, bankszámlaszámát, a kártyák adatait, beleértve a PIN-kódokat is.

Amerikában, ahol még egy doboz kóláért is sokan kártyával fizetnek, mert a készpénzhasználat drasztikus visszaesést mutat, a kártyás fizetésbe vetett bizalmat így megrendíteni, a jelek szerint, főbenjáró bűn. Az elkövetőket sokan az al-Kaida terroristáihoz hasonlítják, az okozott társadalmi felfordulás mérete alapján. Közben az is kiderült, hogy a Target mellett három másik céghálózatot is „kiraboltak” a virtuális térben.

Január eleje óta sok milliárd dollárban mérhető a félelem gerjesztette forgalom-visszaesés. Az amerikaiak tömegesen nyitnak új számlákat, és cserélik le a kártyájukat. Tízmilliók haragszanak valakire (ki tette ezt, és miért? – kérdezik), de most végre tálcán megkapták az emészthető választ.

A kelet-európaiak! 

Felkaptam a fejemet, már csak a halmazfogalmazás miatt is. Nyugat-Európában már az átlagemberek is egyre tisztábban látják, hogy mi is a különbség Csehország és Magyarország, vagy mondjuk Bulgária között. Nekünk, magyaroknak, ez persze nem feltétlenül jó, de akkor is. Látják, érzik, kezdik felfogni. Bukarestet és Budapestet Európában egyre kevésbé keverik össze.

Amerika viszont messze van, és ahogy mi sem látjuk például Georgia és Michigan között az eltéréseket, sokan talán meg sem találnák ezeket az államokat a térképen (pedig mindkettő pont magyarországnyi, tízmilliós „ország”), nos, úgy az amerikaiak is csak régiókban gondolkodnak. Nagy foltokban, nagy területekben.

Kelet-Európa. Nyugat-Európa. Figyelnek viszont a britekre, mert az angolszász lélek, a gyökerek és az ottani monarchia bulvármókája érdekli őket. Franciaországot sok tekintetben már lesajnálják (nem úgy, mint húsz éve), London viszont kiérdemli a figyelmüket. Így aztán, amikor a közelmúltban a brit miniszterelnök a kelet-európai munkaerő elleni védekezésről, a mi régiónk ügyeskedőiről, a szociális juttatások kihasználásáról és a nyugati világ nagyvonalúságával történő visszaélésről beszélt, az bizony eljutott Amerikába.

Innen csak egyetlen képzeletbeli bukfencre volt szükség, és már le is gyártották a bűnbakot. Bizonyíték ugyanis egyelőre nincs. Nem tudják, ki tette. A tévéműsorban a szakértő a miért kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte azért a kelet-európaiak, mert ők olyanok, mint az arab terroristák. Meg akarják mutatni az erős embernek, Amerikának, akit irigyelnek és gyűlölnek egyszerre, hogy oda tudnak dörgölni neki. Csak az arabokkal szemben a kelet-európaiak agyasak, jól kezelik a számítógépeket, hát meghackeltek minket.

Bosszúból, mert mi gazdagok vagyunk, ők meg csórók. Körülbelül ezt a gondolatsort kapták tálcán az amerikaiak a reggelijük mellé. Tanulságos, ugye?

Kapcsolódó anyagok:

Frei Tamás - metropol

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Sport (729) Gazdaság (713) Jobbegyenes (2825) Flag gondolja (36) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Szépségápolás (15) Egészség (50) Vetítő (30) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Autómánia (61) Politika (1582) Mondom a magamét (7731) Belföld (11) Tereb (146) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>