Ma 2021 január 24. Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
Főzik a feketelevest az ellenzéki önkormányzatok

Főzik a feketelevest az ellenzéki önkormányzatok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Azok is isszák a levét, akik nem szavaztak rájuk.

Megdrágíthatja az életet, ha valakinek úgy hozta a sors, hogy ellenzéki vezetésű önkormányzat területén lakik. Azok is isszák a levét, akik nem szavaztak rájuk.

A koronavírus-járvány idején fogja növeli a kerületben lakók költségeit a DK-s Niedermüller Péter Erzsébetvárosban]]>írta]]> a Ripost.

Azt gondolom, hogy ez nincs rendjén, attól, akinek van autója, nyugodtan lehetne több pénzt kérni”

– mondta. Azt, hogy mennyivel növelné a parkolási díjat, nem árulta el, de a nyáron a BKV-jegyárak 2-2,5-szereséről beszélt, ami 700-800 forintos óránkénti parkolási díjat jelent. A lakbért pedig jövedelemszinthez kötné.

Hónapok óta új lakásrendelet létrehozásán dolgozik az I. kerületi önkormányzat – mondta a kerület baloldali polgármestere online fogadóóráján. V. Naszályi Márta a megüresedő műemlék házakat szociális lakásokként akarja kiadni. A helyi Fidesz ezt felháborítónak tartja. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő szerint a polgármester az ott élőkkel nem egyeztetett, sok száz budavári polgár lakhatását teszi bizonytalanná.

Egyes esetekben két és félszeresére emelkedne a kerületiek lakbére.

Józsefvárosban Pikó András is visszaél a rendkívüli jogrenddel:

növeli az építmény-, telek- és kommunális adót. Azt reméli, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut.

A magánszemélyekre kivetett kommunális adó így 10,8 százalékkal, a telekadó 10,9 százalékkal, az építményadó pedig 6,3 százalékkal emelkedik. A józsefvárosi Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kerületiek megsarcolására használja a polgármester a veszélyhelyzetet, és ezt a pénzt – családonként mintegy 10 ezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki ebben a koronavírus okozta, mindenkit sújtó helyzetben. Felszólították, hogy vonja vissza a rendeletet.

Bár az óvodai és bölcsődei dolgozók is nagyon leterheltek a járvány miatt, idén sem lesz 13. havi fizetés Józsefvárosban.

Utoljára plusz egyhavi összeget az előző városvezetés adott a kerület dolgozóinak.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere napok óta azt hangoztatja, hogy adóemelésre lenne szükség a fővárosban, és az új teher azokat a nagyobb vállalkozásokat sújtaná, amelyek eddig nagyjából átvészelték a válságot. „A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése” – írta a Facebookon a Párbeszéd társelnöke. Az is kiderült, hogy

nem akar költeni kátyúzásra, vízműhálózat-felújításra.

És hogy a vidéki emberek se maradjanak ki az önkormányzati áremelésekből, íme, Hódmezővásárhely (rossz) példája.

Márki-Zay Péter polgármester visszaélt a különleges jogrend adta lehetőséggel, és az önkormányzat véleményezőülésén hozott döntéseket az emberek kárára.

Bevezette a földadót: 6, illetve 3 ezer forintot kell fizetniük hektáronként a földtulajdonoknak a bérbe adott föld után. A gyermekétkeztetés díját is 7,15 százalékkal megemelte. Sőt, aki diétás étkezést vesz igénybe, annak 9,8 százalékkal kell többet fizetnie. A szociális bérlakások díját is feljebb vitte 8 százalékkal, ezzel a leginkább rászorulókat hozta nehéz helyzetbe.

Hozzátehetjük, a kormánypárti városvezetők településeiről ilyen rossz hírek nem érkeztek. A kormány az emberek pártján áll, az adócsökkentésben érdekelt, nem az adóemelésben.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Heti lámpás (249) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (1952) Autómánia (61) Életmód (1) Sport (729) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Egészség (50) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nagyvilág (1453) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (503) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gazdaság (656) Politika (1571) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (5057)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>