Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
Feri megint káromkodik

Feri megint káromkodik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Bájos történet.

 

Kíváncsi, hogyan küldte el melegebb éghajlatra Gyurcsány Karácsonyt? Majd ők együttesen Márki-Zayt? Ha igen, akkor önnek szól a Direkt36 nevű Soros-klub minapi „tényfeltáró” írása, amelyben a honi ügynökbaloldal szívbemarkoló kampánybénázását elemzik szaftos részletekkel körítve. Olvasása kellemes feltöltődést okoz. Hogy Gyuri bácsi írnokai ­miért pont akkor tapossák meg kedvenceiket, amikor azok – az április 3-i, ejtőernyő nélküli tandemugrásuk folyományaként – épp próbálják kiásni magukat a kazamaták alól, nem tudom. Nehéz kenyér a gyászmunka.

Mi viszont csemegézzünk! A cikk szerint tavaly októberben Márki-Zay mellé akartak rendelni kampányszakembereket, hátha akkor pár értelmes mondatot kicsiholhatnak belőle. Ám Péter úr dacosan befeszítette magát, és közölte, ő irányítja a saját kampányát, méghozzá neje segítségével. Hogy a legendás, amerikai éveikben otthonszüléseknél bábáskodó Márki-Zayné Vincze Felíciának mennyire elmélyültek a kampányszakismeretei, arról a nyilvánosság keveset tud, pontosabban semennyit. Valószínűleg maga Felícia sem többet. Ami bizonyos: férjura kampánya is egyfajta szülés volt. Hosszú vajúdás utáni halvaszülés.

A Soros-blog tudni véli: Karácsony Gergely szervezkedni kezdett, hogy az előválasztáson ellensúlyozzák Gyurcsány szektapártját, ám Feri ezt megneszelte, és pár órán belül megfűzte (és megfőzte) Jakabot, különalkut kötött vele a választókerületek kimazsolázásáról. Így az ellenzéki Titanicon ma már csak a DK és a Jobbik feje látszik ki a vízből, a többiek hollétét a buborékok jelzik. Kapcsolódó kis színes: Karigeri a DK–Jobbik-frigyet állítólag „Gyurcsány Ferenc és népi zenekaraként” emlegette. Gergelynek tehát mégiscsak van humorérzéke. Ez még jól jöhet neki, amikor két év múlva szögre akasztja a városvezetői biciklijét…

 

A plakáttervek szemrevételezése után Márki-Zay megjósolta: „Sötét háttérrel, inverz betűkkel nem lehet választást nyerni.” És ugye hogy igaza lett? (Ráadásul a fejük is kicsi volt – panaszolta a bukás után a másik polihisztor, Farkasházy Teddy.) Márki-Zay kekeckedése miatt a kampányújságokat két példányban gyártották le: egy Péternek tetsző bulvárosat, illetve egy normálisabbat, amit mindenki más kedvelt, csak Péter nem. Ismerve szegényke természetét, vele nem merték közölni, hogy a neki nem tetszőt is kinyomtatták, s valójában azt terjesztik országszerte. Ám amikor Péter ellátogatott a nép közé, az aktivisták ügyeltek rá, hogy előtte a pulton csak a neki kedves brosúrák legyenek. Az is megesett, hogy az orosz támadás utáni napon Péternek szereztek egy külpolitikai szakértőt, akitől megtudhatta volna, mi az a háború. Ám Péter alig hagyta szóhoz jutni a szakit, elvégre ő jobban ért mindenhez (is), s végül arra hivatkozva, hogy pisilnie kell, letette a telefont. A szakértő tán azóta is ott hallózik.

Így, ilyen remek hangulatban korteskedett a honi baloldal. Az egész inkább hasonlított egy csoportos gyógyterápiára, mint kampányra. Nem csoda, hogy Karácsony végül kifakadt: rossz irányba mennek a dolgok. Mire Gyurcsány (legalábbis a cikk szerint) letorkolta: „B…szd meg, Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert, ez a te felelősséged”. Értsd: hogyan léphettél vissza a javára?! A bukás után állítólag Gyurcsány úgy kivágta Márki-Zayt egy internetes csoportból, mint a randalírozó Szél Dettit a biztonsági őrök a köztévéből.

Bájos történet. Az már most látszik: csoportterápiára a jövőben is szükségük lesz Feriéknek. A hatalommegvonási tüneteket valahogy kezelni kell, különben dührohamot, Xanax-függőséget okozhat. Úgy járhat az egyszeri balliberó politikus, mint Hadházy (Eskütlen) Ákos, akinek az jutott, amit a táblácskáján másoknak ajánlgatott.

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6709) Nagyvilág (1306) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (2578) Belföld (8) Életmód (1) Politika (1581) Sport (729) Heti lámpás (261) Történelem (15) Vetítő (30) Egészség (50) Irodalmi kávéház (519) Kultúra (6) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (676)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>