Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Ferenc pápa nyíltan az illegális migránsokat beszállító NGO-s hajók mellé állt

Ferenc pápa nyíltan az illegális migránsokat beszállító NGO-s hajók mellé állt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ebből elég!

A pápa mai szokásos vasárnapi Úrangyala-beszédében szólította fel az UE vezetőit a német hajókon hosszú napok óta Máltánál veszteglő 49 migráns befogadására.

A tömeges és illegális bevándorlást ellenző római katolikusok ma újból nehéz helyzetbe kerültek Ferenc pápa migrációs politikája értelmezésé tekintetében. Habár a Vatikán feje időnként valóban elmondja, hogy csak annyit bevándorlót fogadjanak be az egyes országok, amennyit megfelelő módon integrálni tudnak a társadalmaikba, azonban ennél sokkal sokkal többször buzdít a nyitott kikötők és határok politikájára. Ez utóbbi egyértelműen a bevándorlók teljes kontroll nélküli és korlátlan beáramlását jelentené az EU országaiba, és egyben sok milliárd eurós üzletet is az egyháznak.

A Sea Watch és a Sea Eye német NGO-k hajói december 22-én vettek fel a fedélzetükre 49 bevándorlót a líbiai partoktól 28 mérföldre még líbiai SAR-zónában (keresési és mentési terület) annak ellenére, hogy a migránsok nem voltak veszélyben. Egy felvétel egyértelműen mutatja a Sea Eye hajója esetében, hogy egy olyan motoros halászhajóról vették fel a bevándorlókat, amelynek az égvilágon semmi baja sincs. De a mások csónak sem süllyedt, és már úton volt értük is a líbiai parti őrség a hajójával. Így valójában nem mentés történt, hanem a civilek újból a líbiai hatóságok elől halászták el a migránsokat a római és a máltai tengeri mentési központok utasítása ellenére.

A civilek hajóinak azonban napokig sem Málta, sem Olaszország nem adott engedélyt arra, hogy belépjenek a felségvizeikre. Néhány napja azonban Málta megengedte nekik, hogy a partjai közelébe menjenek a rossz idő miatt, de kikötni továbbra sem engedik őket, amíg az EU-s országok be nem vállalják a migránsokat. Ez utóbbi ügyében az európai migrációs biztos, Avramopulosz már napok óta egyeztet, de még nem “keltek el” az NGO-s hajók utasai. Közben a máltai tengerészet is “kimentett” további 249 bevándorlót a tengerből dec. 30-a és jan. 2-a között, így már sokkal több bevándorlóról van szó, valamint maga egy mechanizmus újraindításáról is.

Franciaország, Svédország, Hollandia, Portugál és Románia már jelezték, hogy beszállnak a bevándorlók elosztásába, és Málta is bevállalt közülük mintegy száznyit. Németország azonban csak akkor vesz át 50 migránst, ha Olaszország is beszáll az ügyletbe. Erre Giuseppe Conte és az öt csillagos Liugi di Maio miniszterelnök-helyettes és munkaügyi miniszter még hajlandó is lenne, és jelezték, hogy befogadnak 12 nőt és gyereket az éppen aktuális migrációs transzportból. 

A másik koalíciós párt, a Liga vezetője, Matteo Salvini, azonban belügyminiszteri minőségében közölte, hogy nem enged a zsarolásnak, és ez alkalommal sem ad utat az illegális bevándorlásnak, még akkor sem, ha nőkről és gyerekekről van szó. Ezt azzal indokolta, hogy Olaszország már erején felül sok százezer illegális migránst fogadott be az elmúlt években, köztük számtalan kiskorút is, és ő immár az 1 millió mélyszegénységben élő olasz gyereknek akar segíteni.

Ferenc pápa ebben a migrációs huzavonában foglalt állást a mai megszólalásával az Úrangyala imádsága után a következő szavakkal:

“Jó néhány napja a Földközi-tengeren megmentett negyvenkilenc ember tartózkodik NGO-k hajóin biztonságos kikötőt keresve, ahol partra szállhatnak. Azzal a szívből jövő kéréssel fordulok az európai vezetőkhöz, hogy mutassanak konkrét szolidaritást ezek az emberek felé.”

Ezzel Ferenc pápa azonban nem csupán a mostani 49 migráns sorsával kapcsolatban foglalt állást, hanem számos olasz püspök után most személyesen ő is a nyitott kikötők politikája mellett emelt szót. Az elmúlt hónapokban az olasz püspöki konferencia feje több püspökkel egyetemben már számtalanszor követelte az új olasz kormánytól a kikötők újbóli megnyitását az NGO-s hajók előtt.

Az olasz katolikus egyháznak óriási üzletet jelentenek a bevándorlók, mivel a baloldali szövetkezetek mellett a katolikus szervezeteknek is nagyon jól jövedelmez az ellátásuk. Ez éves szinten 4-6 milliárd eurót emésztett fel az elmúlt néhány évben az olasz költségvetésből amióta 2013. közepétől kezdve beindult a tömeges beszállításuk az olasz kikötőkbe éppen Ferenc pápa kérésére az olasz Mare Nostrum program keretében.

2014-végétől ezt a tengeri akciót váltották fel az EU-s Triton és Sophia missziók, melyeket habár mentési műveleteknek tekintettek, azok csupán annyit jelentettek, hogy bárki, aki megjelent egy hajóval a Földközi-tengeren, és menekültnek jelentette ki magát, azt automatikusan minden ellenőrzés nélkül felvették EU-s állami hajókra, és olasz kikötőbe vitték. Itt aztán  minden komolyabb további ellenőrzés nélkül azonnal menedékkérői státuszt kapott, amely min. kétéves teljes ellátásra jogosította fel az olasz állam költségére jórészt több csillagos hotelekben, illetve egyházi épületekben.

Habár az olasz katolikus egyház képviselői nagy humanitárius tettként mutatják be a bevándoroltatást, de valójában annak keretében olcsó munkaerőt biztosítanak a velük szövetségben lévő vállalkozóknak és globális elitnek. Sőt egyenesen bűnözők tömkelege bejutását is elősegítik Európába az illegális bevándorlás támogatásával.   

A nigériai maffiának csupán az egyik fő nemzetközi szervezete, a Fekete Bárd 100 ezer tagot számol Olaszországban az olasz belügyminisztérium adatai alapján. Továbbá az elmúlt napokban derült ki, hogy már az amerikai FBI is nyomoz a nigériai bűnszervezetek olaszországi szálai után szervkereskedelem miatt. Az FBI gyanúja szerint Olaszországban szerzik be a szerveket többek között olyan prostituáltak megölésével, akiket Nigériából hoznak be menedékkérőként az NGO-s hajók segítségével.

Ferenc pápa most ezeket a hajókat vette újból a védelmébe. Így joggal vetette fel Alessandro Meluzzi neves olasz kriminológus a mai napon egy twitter bejegyzésében, hogy mit is gondol arról a horroról a pápa az olasz püspökeivel, amelynek ők is a cinkostársai valójában, a “jóságoskodók”. Az olaszok egy jó része, ahogy Meluzzi is, még gyakran maga a pápa szót is kerüli, amikor Ferenc pápáról van szó, és egyszerűen csak Bergoglionak titulálják őt, a felszentelése előtti vezetéknevét használva.

Fülöp Ida - ]]>https://multikultifigyelo.blogstar.hu/]]>

Források:

]]>http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-sea-watch-lappello-papa-leader-ue-mostrino-1624870.html]]>

]]>http://www.ilgiornale.it/news/politica/sea-watch-ha-violato-regole-rapporto-che-inchioda-long-1624610.html]]>

]]>https://voxnews.info/2018/12/31/video-inchioda-ong-tedesca-appuntamento-col-barcone/]]>

]]>http://www.ilgiornale.it/news/politica/siamo-buoni-non-fessi-cos-salvini-ha-bloccato-piano-ue-sui-1624830.html]]>

]]>http://www.magyarkurir.hu/hirek/szazezer-ember-eletet-mentettek-meg-mare-nostrum-program-kereteben/]]>

]]>http://www.affaritaliani.it/cronache/mafia-nigeriana-pericoloso-asse-con-cosa-nostra-camorra-579830.html]]>

]]>https://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/campania/tratta-di-esseri-umani-inchiesta-fbi-polizia-sulla-mafia-nigeriana_3183832-201902a.shtml]]>

]]>https://voxnews.info/2019/01/06/meluzzi-duro-bergoglio-complice-dei-macellai-nigeriani/]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Kultúra (9) Nézőpont (1) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7710) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Mozaik (83) Tereb (146) Jobbegyenes (2824) Sport (729) Nagyvilág (1310) Gazdaság (713) Egészség (50) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Életmód (1) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>