Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Fekete-Győr teste

Fekete-Győr teste

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Na, mély lélegzet! Mert most jön a java!

A Momentum létrehozza a „cselekvés köreit”. A mondat két része ellentmond egymásnak, a cselekvés, vagy bármi munka nem domináns jellegzetessége ennek a társaságnak. Ezen kívül Fekete-Győr András megígérte tegnap, hogy „csak a testükön keresztül” fordítható az ország Kelet felé.

Augusztus 20-a volt tegnap. Nemzeti ünnep. Amikor tisztelgünk Szent István király előtt. A magyar államot éltetjük. A miénk, ez így természetes. Emlékezünk a múltunkra, fejet hajtunk hőseink előtt.

Lehet azon is gondolkozni ilyenkor, hogy István útja volt-e az igazi, vagy Koppány vezéré? Esetleg a kettő összeegyeztethető is lehetett volna? Mert a választás nem István vagy Koppány, hanem István és Koppány? Talán igen, talán nem. A múlt döntései már megtörténtek. Szobrokat is lehet döntögetni, de változik ettől bármi?

Augusztus 20-a volt tegnap, a mi ünnepünk. Ilyenkor a nagyjaink napi politikai kihasználása nem túl ildomos, még ha gyakori is. Botka László MSZP miniszterelnök-jelölt (ha még az) Szent Istvánra hivatkozva mondta, hogy most Nyugat és Kelet között van választás.

A „demokratikus ellenzék” sokrétű, de valamiért Fekete-Győr András Momentum elnök is ugyanezt a szlenget használta. A Momentumnál az a jó, hogy amíg a szocialisták simlisek, ezek szimplán gyagyák.

Azok is olyanok, akiket odavezényelnek hozzájuk megrendelőik. Most muszáj néhány idézetet közzétennem a tegnapi rendezvényekről.

Benedek Márton, az Együtt egyik alapítója, amúgy Göncz Árpád unokája, amitől az ember nyilván azonnal demokrata lesz: „Kössünk szövetséget az Európát progresszívan megváltoztató erőkkel, a franciákkal és a németekkel.”

Lukácsi Katalin, a KDNP-ból kilépett nagyon demokrata: „A népen múlik a demokrácia, a nép szócsöve pedig a média, ezért támogatnunk kell azokat a lapokat, amiket még nem darált be a média”.

Na, mély lélegzet! Mert most jön a java!

Maga Fekete-Győr András is felszólalt tegnap. Ő azt mondta, hogy a Momentum létrehozza a „cselekvés köreit”! Ezt úgy tessék érteni, hogy „a párt kis csapatokkal helyi szintű problémákat akar megoldani a következő időszakban”. Milyen problémákat?

Tudnak-e rendelnek egy sört egy romkocsmában? Vagy szakértői bizottságot hoznak létre ahhoz, hogy kiderítsék, hatan ráférnek-e négy székre? Aztán megbeszélik ennek lelki konfliktusait?

Donáth Anna, a Momentum társadalmi felelősségvállalási projektjeinek felelőse szerint erre azért van szükség, mert „az egymás iránti szolidaritást kell erősíteni, erre alkalmasak a cselekvés körei”.

Még mindig vegyenek levegőt.

Csak a lőtéri kutyát sem érdekli.

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Autómánia (61) Gazdaság (699) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2764) Politika (1582) Életmód (1) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Heti lámpás (306) Mondom a magamét (7429) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Történelem (17) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (535) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>