Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Ezt a világot akarjuk?

Ezt a világot akarjuk?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez csak egy “érdekes hír”.

Tizenhét embert ölt meg Nikolas Cruz, a szerdai floridai iskolai lövöldözés elkövetője. Jim Lewis, a Cruzról gondoskodó család ügyvédje elmondta, hogy a fegyvert jogszerűen vásárolták, egy fegyverszekrényben elzárva tárolták, ám Nikolas Cruznak kulcsa volt a szekrénykéhez. Ez csak egy “érdekes hír”.

Van az a szint, amikor az ember már csak némán és ökölbe szorított kézzel tud megnézni híreket. Mert van az a szint, amikor üvölteni szeretne, de tökéletesen tudja, tehetetlen a megtörténtekkel szemben.

Meggyilkoltak 17 középiskolás diákot, s erre a píszí világ – jelen esetben a legdemokratikusabb Amerikai Egyesült Államok – válasza annyi, hogy “Óvadék kizárva”!

Tényleg megőrültünk?!

Vagy lehet reménykedni abban, hogy mi még nem teljesen, s ezeket az eseményeket dermedten követve nem csak imádkozunk, hanem teszünk is az ellen, hogy ilyen nálunk is előfordulhasson?

A fent nevezett fiatalemberről már most mentegetőzések sorát publikálta a sajtó, depressziójától az árván maradt sorsig szinte mindent. Alapos fiúk-lányok dolgoznak a The Washington Post-nál…

Lábjegyzetben azt is megemlítik, hogy a “derék gyerek” egyébként egy, a “fehér faj felsőbbrendűségét” hirdető csoport kiképzésein is részt vett.

Minden tiszteletet megadva az elhunyt és befogadó szülőknek, valamint az iskolai oktatóinak: az a probléma úgy nem tűnt fel senkinek, hogy a “kedves fiú” szabadidejében közösségi oldalakon finoman szólva sem kedves dolgokat jelentetett meg?! Persze a fegyver mutogatása és egyéb agresszív megnyilvánulások simán elvárhatók egy tisztességes, egészséges amerikai tinédzsertől…

Az igazi kérdés persze más. 

Meddig burjánzik be még hozzánk is ez a roppant píszí, elkövetőt mentegető, áldozatot meg sem említő kommunikáció?!

Meddig terjed az, hogy szóba sem kerülhet pszichopata, migráns, bármilyen elkövető áldozatainak – és az ő rokonaiknak, szeretteiknek – sorsa?

Mert az áldozat mindig “néma”?!

Nem lehet az! Pontosan azért, hogy a többiekkel ez ne történhessen meg!

Fotó: facebook.com, a kép csak illusztráció

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (513) Történelem (14) Mondom a magamét (6060) Sport (729) Flag gondolja (33) Tereb (141) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Jobbegyenes (2306) Egészség (50) Nagyvilág (1465) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (664) Belföld (6) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Heti lámpás (259) Életmód (1) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>