Ma 2024 július 16. Valter napja van. Holnap Endre, Elek napja lesz.
Európa új ura akar lenni

Európa új ura akar lenni

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Nagy a baj.

Luxemburg tegnap elfoglalta Európát? Ez a kósza gondolat azzal kapcsolatban merült fel bennem, hogy miért Jean-Claude Juncker vezeti az Európai Uniót, és beszél annak hatékonysági reformjáról. Ami szerinte az lenne, ha összevonnák az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöki tisztségét. Így a dolognak szerinte „kétszeres legitimitása” is lenne. Meg fizetése.

Jean-Claude Juncker tisztes őszes úriemberként gondol leginkább magára. Erről az Európai Parlament titkárnői többnyire más álláspontot képviselnek. De ez egyelőre maradjon a #metoo-kampány ügye.

Jean-Claude Juncker nem szeret emlékezni ifjabb kori ügyeire, amikor luxemburgi kormányfő volt. A korrupció elévülése snassz, a mai pénzek eltüntetésének meg örül egy „europer nagyság”.

De ezek akár magánügyek is lehetnek, a Kedves Olvasó sem azzal tölti az idejét, hogy a Benelux államok rendőrségi aktáit nézegesse.

Jean-Claude Juncker erre főleg nem pazarol EU-fizetős munkaórát. Ő megkérdi bizalmasát, hogy most mi legyen ezzel a reform-üggyel. Az illető azt mondja, hogy erre természetszerűen tényfeltáró bizottságokat kell létrehozni.

Jean-Claude Juncker előző nap kapott egy Merkel-Macron direktívát, így tudja, hogy a bürokrácia most nagyon le lesz építve az Európai Unió erre szakosodott intézményeiben.

Jean-Claude Juncker tehát tisztán látja, hogy bizottságot most nem hozhat létre a projektre. Erről már írnak szaklapok, bizottság nincs, és kész!

Jean-Claude Juncker azonban tapasztalt ember. Európai, progresszív. Felfogad ezért egy média-tanácsadót. Az először médiatréninget tart. Junckert ez különösképpen nem zavarja, nem csak magában, társaságban is kedvel inni.

A tréning azonnal kideríti, hogy itt bajok vannak. A munkatársak nem tudják egzakt módon definiálni jövőképüket a következő öt évre.

Jean-Claude Juncker nehezen szembesül a problémával. Mert ez komplex! Hoppá! Ez mennyire jó szó! Hát van itt európai gondolat! Milyen marhaságokkal töltötték itt eddig az időt?!

Jean-Claude Juncker most nehéz, és mértékadó demokratához méltó döntésre határozza el magát: vizsgáljuk ki a komplexitás kérdését!

Szakértője felveti, hogy ez azért komoly háttértanulmányt igénylő problematika. Jean-Claude Juncker ezt nem vitatja, de vannak kritikai észrevételei. Ezeket most nem említi meg. Ehhez kompetencia kell!

Nagy a baj. Megszüntették a bizottságokat? Ezeknek hiányában ki ért itt bármihez? Hozzanak létre rendkívüli vizsgálóbizottságot? Elemző testület?

Meg mi van, ha jön valaki, aki dolgozni is tud?

Jean-Claude Juncker ekkor komoly kompromisszumot kötött: létrehozta azt a bizottságot, amely megemeli a fizetését. Nem döntött így szívesen, de tudta, ezt meg kell tennie Európáért…

Fotó: blog.olser.cz

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2824) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Mondom a magamét (7712) Életmód (1) Vetítő (30) Belföld (11) Politika (1582) Tereb (146) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Kultúra (9) Nézőpont (1) Sport (729) Egészség (50) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>