Ma 2020 július 06. Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.
Erdélyi magyarok üzentek Junckernek

Erdélyi magyarok üzentek Junckernek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Most jól megkapta az isiászos!

Egy "történelmi kisokossal" segítik az erdélyi magyarok Európai Bizottság "isiászos" elnökét megérteni, hogy miről is szól igazából a román centenárium.

Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének címzi ]]>egy írását]]> a Transylvania Now nevezetű portál, amelyben segítenek az elnöknek megérteni, miről is szól az általa olyan nagyon dicsért román centenárium.

A cikkben Juncker korábbi kijelentéseire reagált a portál Segíthetünk neked elkerülni a nyilvános megszégyenülést címmel. Mint ismert, az EB-elnöknek múlt héten sikerült elejtenie ]]>azt a nyilatkozatot]]>, miszerint

Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is."

A Transylvania Now arra emlékeztet: egy évszázada, december elsején az erdélyi románok gyűlésén kiáltották ki a románlakta területek egyesülését, a történelmi eseményt pedig később a trianoni békediktátumban is elismertek.

Magyarország területének 72, lakosságának 64 százalékát veszítette el, akik közül a legtöbben román és cseh fennhatóság, illetve Jugoszlávia uralma alá kerültek.

Abban az évszázadban, amely meglehetősen sötét napokat látott, ez az esemény marad a legsúlyosabb történelmi trauma, amelyet Magyarország elszenvedett 1000 éves államisága alatt"

– olvasható a portálon.

Junckert arra figyelmeztetik: míg Romániának érthető oka van az ünneplésre, Magyarország, különösen a romániai magyarok számára " kevésbé örömteli alkalom" a centenárium. Így aztán ha Juncker el akarja kerülni a szégyent, tanuljon, legyen diplomatikusabb és "kerülje az ilyen botlásokat".

A Transylvanianow.com angol nyelvű portál, amelyet a Digitális Székelyföld Konferencián, Székelyudvarhelyen mutattak be. A honlap bemutatóján Porcsalmi Bálint RMDSZ-es politikus elmondta: a weblap alapja egy politikai kommunikációs platform, amely eljuttatja az erdélyi üzeneteket, híreket, akár amerikai, külföldi döntéshozókhoz is, és így fontos része a RMDSZ nemzetközi kommunikációjának.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Gazdaság (652) Mozi világ (440) Életmód (1) Egészség (50) Jobbegyenes (1792) Vetítő (37) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tereb (140) Irodalmi kávéház (489) Belföld (5) Kultúra (6) Történelem (14) Sport (729) Heti lámpás (241) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (4635) Politika (1571) Mozaik (83) Autómánia (61) Nagyvilág (1450) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>