Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Egy gyilkos szabadul

Egy gyilkos szabadul

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bene László cinikus, intelligens, hideg és rendkívül leleményes.

Bene Lászlót a börtönben csak „médiarabként” emlegették, mert annyira szeretett szerepelni, interjút adni arról, hogy miért is tölti életfogytig tartó fegyházbüntetését. A rablógyilkos soha nem gondolkozott, ha mentenie kellett magát: tudta,hogy mit akar és ezért bármit képes volt elkövetni. Kellett a pénz, hát ölt érte és nem hagyott senkit menekülni, amikor pedig vadászok buktatták volna le társával, akkor sem tétovázott: a skálás gyilkos már vadászgyilkos is lett. A bíróságon sem okozott neki problémát társa ellen vallani. Amikor pedig úgy érezte, nem megfelelően bánnak vele a börtönben, milliókra perelte az államot. Most pedig szabadul.

Joggal merül fel az emberben a kérdés: tényleg van még helye Bene Lászlónak a társadalomban? Visszailleszkedni oda, ahol korábban sem tudott a szabályok szerint élni? Azért talán mégiscsak jogosan kapta azt a büntetést, amit. Nem egy Ted Bundyról van szó, de azért mindenki tudja, mire képesek a pszichopaták. Az pedig talán nem kérdés, hogy kinek az érdekei számítanak inkább: a békét akaró társadalomé vagy egy gyilkosé, aki talán megtanul visszailleszkedni.

Hogy indokolt a büntetés, amit kapott, arról én személyesen győződtem meg. Azt gondolhatnánk, hogy a szabadságvesztés és a fegyházi környezet megtöri az embert, végül is a börtönbüntetésnek elriasztó hatása is kellene lennie. Önmagában már a jogvesztett állapot és az elszigeteltség is óriási veszteség, ami mentális megterhelést jelent, meg persze ki akarná körülvenni magát erőszakos bűnelkövetőkkel, főleg, ha a köcsög és a csicska szerepe közül választhat. Egy évtizedek óta börtönben ülő emberről talán senki nem a derűre asszociál, Bene mégsem egy megtört ember. Szerinte a büntetése nem volt vészes, neki nem volt olyan reggele, amikor bal lábbal kelt volna fel, minden napot teljesnek élt meg a börtönben. Szerinte „a jónak különböző fokozatai vannak” és a börtönélet is élet.

Bene László cinikus, intelligens, hideg és rendkívül leleményes. Ezek persze csak benyomások, de egyvalamiben biztos vagyok: nem szívesen futnék össze vele a postán. És biztos vagyok abban is, hogy az áldozatok hozzátartozói sem rendeznek Benének szabadulóbulit. Ő viszont már megbocsátott magának, jó barátságban van magával. Ezt ő mondta, nagyjából egy éve. A gyilkos, aki most szabadul, saját megítélése szerint nem rossz ember. Az ő szavaival:

„A rossz, az születés kérdése. A jóság kulturális eltévelyedés. Rossznak születünk, csak játsszuk a jót.”

Fodor- Horváth Zsófia - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Jobbegyenes (2824) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Sport (729) Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mondom a magamét (7712) Gazdaság (713) Belföld (11) Tereb (146) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>