Ma 2021 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Egy Angela-Ursula összeesküvés-elmélet

Egy Angela-Ursula összeesküvés-elmélet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Merkel látszólagos bukásai.

 

Amatőröknek kupecokkal egyezkedni, különösen az ő térfelükön nem túlzottan vidám dolog. Emlékszem édesapámra, amikor költözésünk miatt el kellett adnunk otthonunkat. Meg is érkezett a vevő, a földműves és piaci árus. Megvolt rá a pénze, az árat sem sokallta, de alkudott. Nem is keveset. Édesapám pedig engedett, majd megint engedett az árból, hogy azután veszteséggel bár, de a vevő, a kupec tenyerébe csapjon. Nem várt nyereség volt ez a részéről, de benne volt a pakliban. Saját terepén játszott.

Ha elfogadjuk, hogy Merkel asszony a kupec, a vásáron pedig az EU jövője forog kockán, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a német kancellár már jó előre tudta, hogy Ursula barátnője(?), beosztottja(?), harcostársa(?) lesz a befutó.

Mégis lejátszotta a partit, bemutatta két legrosszabb lapját, hogy azután előbújjon a "semmiből" az adu ásza, akinek megszavazásánál belpolitikai ürüggyel még cinikusan tartózkodott is, bemutatva ezzel középső ujját mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy ő most veszített.

Ha ennek ellenkezőjét hinnénk, akkor azt kellene hinnünk, hogy egy teljesen inkompetens, gyenge akaratú, politikához még csak nem is konyító bábkancellár irányítja jelenleg is, meg már majd' tucatnyi éve Németországot, akit pedig annak ellenére sem lehet kiebrudalni a német csúcspolitikából, hogy bukást bukásra halmoz.

A kedden történtek a leglátványosabb bizonyítékai annak, hogy csak látszólagos bukások ezek.

De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy Európa háborúban áll, gazdasági, politikai, katonai és morális támadások kereszttüzében kellene valahogy túlélnie. Márpedig a történelem igen kevés női hadvezérről számol be. (Ne is tegyük fel a kérdést, hogy hét gyermekre iként marad ideje, márpedig akkor a család, mint olyan, csak elszenvedheti anyasgát...)

Hamarosan - ha az EP is megválasztja Ursulát - kiderül, hogy a szociális területen járatos, orvos végzettségü, német hadügyérré avanzsált egykori Merkel beosztott elpityeredik-e majd Trump láttán, vagy szemébe néz és megvédi kontinensünk érdekeit, kiderül hogy az ideáramlott milliós nagyságrendű iszlám harci hordával kapcsolatban milyen elképzelései vannak, és nem mellékesen kiderül, hogy elődjéhez hasonlatosan le szeretné-e darálni a kisebb orsztágokat az EU-n belül, vagy támaszkodik azok erejére.

Európa számára már az is előny lehet, ha őt nem györti az isiász.

Üdvözlet,
 KJ
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5586) Flag gondolja (33) Egészség (50) Heti lámpás (255) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1458) Belföld (6) Történelem (14) Jobbegyenes (2116) Sport (729) Tereb (138) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Életmód (1) Gazdaság (662) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>