Ma 2020 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Égjen a magyar?

Égjen a magyar?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Fogj egy palackot, vegyél bele benzinfélét...

, gyutacs-szerűséget, és dobd rá az ungvári magyar szervezet épületére! Ez igen hasznos, ha ukrán demokrata akarsz lenni. Természetesen ez nem hivatalos. A helyi rendőrség is helyteleníti. Lesz nyomozás is arról, hogy a magyarok mennyire provokáltak, vagy ha nem, akkor az oroszok. A végére kiderül, hogy ezért is kell ukránosító “oktatási” törvény: megfelelően valljon a nép!

Erdély, Vajdaság, Felvidék, Kárpátalja. Az elmúlt évben, amikor megtiszteltek a bizalmukkal, rengeteg történetet megismertem. Jóról és rosszról, élhetőről, a tűrhetetlenről, meg az „ahogy adódottról”. Jártam is Önöknél, köszönöm, hogy ott lehettem. Sokkal inkább éreztem maguknál, hogy mit jelent a magyarság, mint néha Pesten. Illetve bocsánat: azt fogtam fel, minek kell lennie a magyarságnak.

Nem lehet különbséget tenni. A mosolyok, a dalok közösek. Jóféle húsétellel sem kíméltek. Becsülete volt a házi pálinkának is. A kenyeret annak értették, amire való. Volt neki íze! Éreztem, hogy közös a gondolatunk!

Ennek ellenére most mégis kiemelnék egy történetet. Kárpátalját.

Ott ma magyarnak és embernek lenni nehezebb, mint valaha. Nem a magyar szervezetek épületeire Molotov-koktélt hajigáló suhancokról, vagy a Vereckei emlékművet meggyalázó söpredékről van szó csupán. Habár az is több a tűrhetetlennél. De most azokról beszélünk, akik hagyják ezt a gyalázatot. Nem az azt elszenvedők, hanem a fájdalmon, kiszolgáltatottságon élősködő „nagypolitikusok”.

Kivéreztetik az ott élőket. Oda nem jut támogatás Petro Porosenko bonbongyárából. Tény, oda nem küldenek tankokat, mint Donyeckre. Még. De a kárpátaljai magyart besorozzák ágyútölteléknek! Nekik eggyel kevesebb magyar, családnak juthat filléres kék-sárga plecsni. Dögöljön meg a kijevi álomért!

Ami – mi is? A nemzeti hős Bohdan Hmelnickij függetlensége, vagy a magyarokat, lengyeleket és oroszokat rendszerszerűen kiirtó UPA, az Ukrán Felszabadító Hadsereg vérengzése?

Az ukrán állam az utóbbit teszi dicsfénybe. Egyszerű lenne ezt orosz-ellenességként beállítani, de még Varsó szava is érthetőbb ebben a történetben. Lengyelország nem egy Putyin-barát állam, az Amerikai Egyesült Államokkal is igen jóban van. De kimondja: az ukránok legalább százezer lengyelt irtottak ki, SS-hóhérokkal konyakozva, mai kijevi értelmezésben már roppant demokratikusra mázolva.

Mert hogyan lehetne másképpen, ha a jelenlegi hatalom szerint ők hősök voltak?! Nem csak magyarokat, oroszokat és lengyeleket gyilkoltak. Az eljárási rend jöjjön hivatalos forrásból.

„A keleti zsidóság totális kiirtására specializálódott halálbrigádok egyike, a Paul Blobel SS-Standartenführer által parancsnokolt Einsatzgruppe C4a jelzésű egysége 1941. szeptember 28-án, közvetlenül a reguláris csapatok bevonulása után plakátokat helyezett el Kijev városában. A felhívás a helybéli zsidósághoz szólt: a német megszállók arra kötelezték a településen élő zsidókat, hogy szeptember 29-én gyülekezzenek a város szélén lévő temetőnél. Azokat, akik ezt nem teljesítik, a német hadvezetés halálbüntetéssel fenyegette.

Mire az Einsatzgruppe C4a Babi Jarnál bevégezte feladatát, 33 771 „polgári személy” teteme feküdt a 400 méter hosszú mélyedésben.”

A végére már az SS sem bírta folytatni, sugárban hánytak. A „befejezést” az ukránokra bízták. Az UPA kérdés és lelkiismeret nélkül, embertelenséget euróra (pardon, birodalmi ropogós márkára) váltva teljesített. Aranyfog volt a bónusz.

Ők ma azok, akik felvonulnak Munkács és Ungvár utcáin, ukrán államiságot éltetve, demokráciát követelve.

Talán tudják, én nem szoktam gyűlölködni. A kifejezés is beteg, nemhogy a használata. Aljasságot sugároz, gyurcsányi ez a stílus.

De kérem, ne hagyjuk, hogy azok, akik csak egy pillanatra is képesek ezzel a mocsokkal azonosulni, „integrálódjanak az európai közösségbe”!

Kárpátalja Zrínyi és Rákóczi, Thököly virtusa, és azoknak az embereknek az élete, akik ott vannak otthon.

Őket jobban kell segíteni, védeni, mint bárkit, mert a „fejlett világ” összes mocskából többet kapnak, mint ami elviselhető. Elveszik nyelvüket, tiporják hitüket, és egyre inkább életükre is törnek.

Munkács várát meg kell védeni!

Fotó: thestar.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Belföld (5) Kultúra (6) Jobbegyenes (1850) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Sport (729) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Életmód (1) Vetítő (37) Politika (1571) Egészség (50) Heti lámpás (243) Tereb (140) Nagyvilág (1452) Mondom a magamét (4806) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (490) Gazdaság (652)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>