Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
c1297fcb54e27a0e6eefc32b8e3d085b.jpg

D.Tóth Kriszta - Ever after

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Te mit mondanál a testvérednek, aki házasodni készül? Mit írnál bele a beszédedbe? Mit mondanál neki, akit a közös anyátok helyett te kísérsz az oltár elé, mert ő már nem lehet ott? Mit mondanál a szüleid válásával és egy saját válással a hátad mögött?

Elárulnád, hogy egy lutri az egész? Hogy csak az időzítésen múlik? Elmondanád, hogy nem igaz, amit a romantikus filmekben lát? Elmondanád, hogy minden egyes újból egyszer régi lesz? Elmondanád, hogy átkozottul keményen meg kell dolgozni minden perc boldogságért? Elmondanád, hogy másnap reggel kezdődik csak a neheze? És azt, hogy a nehezét nem lehet megúszni? Hogy nincs kivétel? Hogy minden pajzson van rés, amit vagy sikerül befoltozni vagy nem? Bevallanád, hogy foltmentes pajzs: nem létezik?

Vagy hallgatnál a Sötét Oldalról és a feldíszített étterem lilájára koncentrálnál. Maradnál a könnyfakasztó közhelyeknél, és a vicces sztoriknál.

Esetleg, talán... megpróbálhatnál valahogy odafogalmazni a sötét mellé egy kis világosat is. Elmesélhetnéd, hogy nincs annál szebb szerelem, mint amikor egy nehéz időszak után újra belebolondulsz a saját társadba. Aztán újra és újra. Megoszthatnád vele, hogy nem akkor láttad a legvonzóbbnak a társadat, amikor találkoztatok, de nem is akkor, amikor még hamvas volt és fiatal. Hanem pár hete, amikor bejött a kertből csuromvizesen, mert eltört a csap és nem úgy alakult a locsolás, mint szerette volna. De tudod mit? Akár elárulhatod neki a legnagyobb titkot is. Azt, hogy a házasságotok velejét, az igazi lényeget, a bölcsek kövét, az örök életet biztosító szérumot akkor találod majd meg, ha fáradtan leülsz a közös gyereketek ágyára az éjszaka közepén. Félresimítod az arcába csúszott tincset, leitatod a homlokáról az izzadtságot, de a szája sarkában csillogó nyálcseppet ott hagyod. Mert ő így, csorgó nyállal, nyitott szájjal, lágyan horkolva is gyönyörű. Ő az, amit keresel. Ő ti vagytok ketten, egybe gyúrva.

Akkor megérted: ő maga a szerelem. No meg az, amit te beleteszel.

Szezonja van ennek a dilemmának, a következő 8 napban 2 esküvőre vagyok hivatalos, de szerencsére csak az egyiken beszélek a násznép előtt.

Édesjóistenem, hát hogy fogom én ezt mind elmondani nekik?

D.Tóth Kriszta - shopline.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Életmód (1) Heti lámpás (255) Sport (729) Jobbegyenes (2023) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1454) Politika (1578) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Vetítő (37) Mondom a magamét (5288) Történelem (14) Kultúra (6) Gazdaság (657) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>