Ma 2021 október 28. Simon, Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.
6872614e5fccc465fd197b4c706f2975.jpg

D.Tóth Kriszta - Attrakcióóó!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ónodi Eszter, Deák Krisztina, Cseke Eszter, S. Takács András, Attraction árnyékszínház. Tudjátok, mi a közös bennük?

Az, hogy az elmúlt 168 órában annyi örömet okoztak nekünk, és annyi jót tettek Magyarország imázsáért, mint ennek az országnak a vezetői az elmúlt 20 évben összesen sem. Az árnyékszínház Nagy-Britanniát hódította meg a világ egyik legnézettebb tehetségkutatójában, az Aglaja című film és az On the Spot alkotói pedig négy, azaz négy darab Arany Nimfát hoztak haza a Monte Carlo-i tévéfesztiválról.

Nekünk viszont, akik itthonról örülünk, még komoly dolgunk van velük. Persze, hurrázzunk kórusban a fészbukon, kommentelgessük világgá büszkeségünket és egyáltalán, terítsük rá minden elérhető felületre az ilyenkor természetesen feltoluló nemzeti büszkeségünket. Zuhanyozzunk le bő vízzel abban az érzésben, hogy milyen jó is magyarnak lenni végre, amikor nem egyenruhások masírozásáról és az ordasok nyomulásáról szólnak a magyar vonatkozású hírek a nemzetközi sajtóban. Lubickoljunk a kád alján összegyűlő, lassan lefolyó löttyben egy csöppet. Mert lubickolni jó, és mert lubickolni kell. De aztán lépjünk ki a fürdőszoba hideg és csúszós kövére, töröljük magunkat szárazra, öltözzünk föl szépen a hétköznapi ruhánkba és ballagjunk el a moziba, hogy megnézzük a filmet. Később, amikor hazaérünk, hangoljuk át a televíziónkat mondjuk a Spektrumra, és nézzük végig az On the Spot adását. Amikor pedig szavazásra kerül a sor a nagy kereskedelmi tévé tehetségkutatójában, és leküzdhetetlen vágyat érzünk arra, hogy mindenképpen esemest nyomjunk valakire, akkor ugyan tegyük már azt az agyunkkal és a szemünkkel és ne kizárólag a szociális érzékünkkel.

Az Aglaját nem sokkal több, mint tízezren látták a magyar mozikban. Az On the Spot adásait alig pár százezren nézik. Az Attraction árnyékszínházat pedig kiszavazták a kedves nézők a Csillag Születikből.

Szóval, lehet örülni, lehet büszkélkedni, mellet verni, dejómagyarnaklennizni. De aztán ugyan, kapjuk már össze magunkat egy kicsit. Hogy ne kelljen külföldön tarolnia a magyar tehetségnek ahhoz, hogy észrevegye őket az irigységtől, szűklátókörűségtől, vagy egyszerűen csak lustaságtól sújtott közönség a saját hazájukban. Ők megtették, amit megtehettek. Most mi jövünk.

D. Tóth Kriszta -shopline

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (506) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (138) Flag gondolja (33) Egészség (50) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Mozaik (83) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mondom a magamét (5663) Kultúra (6) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (662) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1463) Jobbegyenes (2136) Belföld (6) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>