Ma 2022 augusztus 16. Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.
Büszkén butuskák

Büszkén butuskák

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ettől szintén szebb lett a világ.

Örömhírt közölnék: a Budapest Pride a rendőrség tájékoztatása szerint rendben ért véget. Mit nem izgultam emiatt össze. A demonstráción civil szervezetek és gazdasági társaságok mellett részt vettek az MSZP, a Párbeszéd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum képviselői is. Ettől szintén szebb lett a világ.

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de engem sosem érdekelt, hogy a szomszédom mit csinál a kertjében. Sőt, egyéb típusú bulvár-pletykák is a végtelenségig hidegen hagynak.

Ki kivel, mit, mikor, hogyan? Ennyire senki nem érhet rá…

Szemlátomást a fent említett pártocskák mégis úgy érezték, nekik rettentően ki kell állniuk az emberek különféle nemi identitása mellett. Kedves egészségükre váljék, de tényleg: mit szeretnének mondani? Köztudomásúan Magyarországon mindenki azzal létesít hivatalos – szó szerint törvényes – élettársi kapcsolatot, akivel akar. Nevezzük nevén: papírt is kaphat mindenki arról, hogy az ő életük egymáshoz tartozik. Ennek tudatában továbbra is tipródom: mi a problémájuk?

Jó, az MSZP már a lufigyűjtők csoportjához is csatlakozna, csak azért, hogy legalább fél szóig foglalkozzanak velük. Ez mondjuk igaz a Párbeszédre és a Momentumra is – ne tetézzük azzal a felvetéssel, hogy a „luftballonos dzsemborit” a Kétfarkú Kutyák rendeznék…

Utóbbiaktól persze illetlen lenne megkérdezni, hogy „úgy egyébként” mindezekre miből futja-futotta nekik (amúgy választásilag is), de hát ne legyünk szőrszálhasogatók.

Mégis, hiányérzetem van. Hol volt a Liberálisok mind a másfél tagja?! Hol van itt a toleranciáért, együttérzésért, a „végtelenségig elnyomott kisebbségért” való kiállás?!

Ejnye-ejnye, Fodor Gábor sem a régi már.

Még a végén kiderül, hogy ő is rájött, itt senki nincs elnyomva? Persze, Bősz Anettnek kell még „az új pedigré”, teljesíteni is szeretne, de gyakorolni kell ezt még… Elfogadom, nehezített terep: olyasmi ellen küzdeni, ami nem létezik?

Nagyon őszinte leszek: botor módon egy sok évvel ezelőtti szombat délután az Andrássy úton fagylaltoztam. Nem, hogy aktuális tartalomban, de szókincsemben sem volt meg a „Pride”.

Nem prüdéria, hanem jelenség szintjén döbbentett le, hogy – finoman szólva is – ledér alsóneműben táncikálnak emberek Budapest egyik legpatinásabb sugárútján.

Igen, persze, azóta megpróbálták megtanítani, hogy ez a „normális”, mindenkinek mindenhez joga van, s ehhez minimum tapsolni illik, ha már lelkesedni nem tudunk.

Megismétlem: nincs nekem bajom mások dolgával, mert az tényleg az ő dolguk. De hogyan lehetne azt számukra is lebetűzni, hogy magánügy?

Mindenki éljen boldogan, avagy ahogy tud.

S igen, az egy másik magánügy, amit csak Önökkel osztok meg: a feleségemmel néha egymásra mosolygunk az utcán, ha egy idős párt látunk – vélhetően Nagymamát és Nagypapát – akik ki tudja, hány évtized után is egymást átkarolva sétálnak a járdán.

Ők értékesek.

Rájuk érdemes büszkének lenni!

Fotó: hirma.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2386) Mondom a magamét (6247) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Mozaik (83) Mozi világ (440) Politika (1581) Kultúra (6) Tv fotel (65) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Gazdaság (667) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Életmód (1) Belföld (8) Sport (729) Vetítő (30) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (142) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>