Ma 2020 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Botka madám placcot árul

Botka madám placcot árul

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az MSZP a politikai prostitúció új szintjére lépett.

Botka László tegnap kerítőnek állt, hat „demokratikus leánynak” ajánlotta fel, hogy futtatja őket. A szocialisták reklámarca immár nem programokról egyeztet, hanem egyszerűen parlamenti helyeket kínál az ellenzéki vezéreknek, ha elfogadják őt madámnak. Az MSZP a politikai prostitúció új szintjére lépett.

A Magyar Szocialista Párt vezetése átvágta a demokratikus ellenzék gordiuszi csomóját: immár nem elvekről és eszmékről egyeztetnek, hanem arról, hogy ki kerülhet be biztosan a Parlamentbe. Botka tegnap nagy garral beharangozott együttműködési terve mindössze ennyi: álljatok be az MSZP mögé, és cserébe pártjaitok vezetői kapnak biztosnak tűnő parlamenti helyeket. Ez aztán az értékalapú demokratikus összefogás!

Kérem a Kedves Olvasót, ezt nagyon pontosan értse: immár nem programokról egyeztetnének a nagyszerű demokraták, nem arról, hogy mit és hogyan csinálnának az országban, ha hatalomra jutnának. Az alku tárgya már csak a parlamenti szék, a csácsi fizetés négy évre.

Már nem oktatásról, egészségügyről, munkahelyteremtésről, vagy akár csak a paksi atomerőműről van szó. Az részükről nem érdekel senkit. Csak az fontos, hogy tovább élősködjenek az adófizetők pénzén. Botka László az MSZP vezéreivel együtt tegnap egyszerűen jól fizető placcot kínált a többieknek. Hogy ez a magyar Parlament, hát istenkém, a Rákóczi tér már túl retró lenne a progresszív demokratáknak. Türelmi zónában meg nagy a konkurencia…

Az, hogy az MSZP stricit akar játszani „kormányváltó partnereivel”, az végül is nem meglepetés, hanem a gondolkodásmódjuk természetes velejárója. Az sem újdonság, hogy a partnerek erre miképpen reagálnak.

Demokratikus Koalíció: Ha Gyurcsány jó placcot kap, listán van, minden ok. Ha Gyurcsány nincs listán, semmi sem ok. A demokrácia nem játékszer, elvtelen alkukba nem megy bele a párt.

LMP: Most „no comment”. Hadházy Ákos társelnök szerint lesznek „egyezségek, szövetségek a pártok között, de azok valószínűleg nem a sajtón keresztüli üzengetés hatására születnek majd”. Magyarán előbb politikai szobára mennek, utána megkérdezik Ron Werbert, hogy szerinte milyen volt az aktus, aztán eldöntik, hogy mi hoz többet a konyhára.

Momentum: Hétfő van, vazze! Nehéz volt a hétvége, szerda felé érdeklődjetek, akkorra lesz talán valaki nyilatkozó. Vagy várjatok, valaki felébredt. Tehát az álláspontunk: most van zseton bőven, kit érdekel Botka?

Együtt: Igen vagy nem, esetleg talán. De nélkülünk nem lehet összefogás. Mi vagyunk az összefogás motorja. Sőt, mi szeretünk a legjobban összefogni! Ezért három biztos befutó hely kéne. De jó kettő is, ha önkormányzati választások után kapunk sportállást négyen. Meg jó bármi, csak adjatok valamit…

Liberálisok: Hogy mit? Már rég szóltunk, hogy okés. Fodor Gábor parlamenti mandátuma nem kérdés, a szabadelvű világ e nélkül elsatnyulna. Eddig is, ezután is elkötelezettek vagyunk a placcunk mellett.

Párbeszéd: Egy kemény, elvszerű, értékorientált és lelkes, az új rendszerváltásért elkötelezett „ha” a válasz. Ha Karácsony Gergely megtarthatja zuglói állását és ott lehet a közös összefogási fotó belső részén, akkor természetesen tárgyalunk bárkivel, bármiről.

Pillanatnyilag ez a nagy, demokratikus, ellenzéki összefogás.

A vasárnapi német választások után a helyi szociáldemokrácia történelmi mélypontjáról írtak az újságok. A Magyar Szocialista Pártnak egy nap és egy választás sem kellett hozzá, hogy alulmúlja őket.

Ehhez csak gratulálni tudok… Schulz után Botka a szocdem szánalom új mértékegysége.

Fotó: index.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4551) Történelem (14) Politika (1571) Mozi világ (440) Nagyvilág (1450) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Heti lámpás (240) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (486) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Tereb (140) Egészség (50) Gazdaság (651) Kultúra (6) Sport (729) Autómánia (61) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1768)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>