Ma 2020 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Bokros Lajos újból lecsapott

Bokros Lajos újból lecsapott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Bajuszkirálynak teljesen elment az esze!

Bokros Lajos szerint az aranytartalék megtízszerezésével a jegybank vezetői valójában kárt okoztak Magyarországnak.

Amikor ]]>bejelentették, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát]]>, ezzel az aranykészlet nagyságát a 70 évvel ezelőtti historikus szintre emelte, még csak tréfaképp vetettük fel, vajon mikor áll elő valaki az ellenzéki oldalról, és magyarázza meg, ez miért mutatja az Orbán-kormány, a jegybank és Matolcsy György kudarcát. Bokros Lajos ma előbújt a feledés homályából, fogta, lesötétezte a jegybank vezetőit, és kijelentette, az aranytartalék növelésével valójában kárt okoztak az országnak. 

Nos, nincs mit ünnepelni. Arany vásárlása legjobb esetben csak fölösleges, rosszabb esetben pedig kifejezetten káros. Nem lepődünk meg azon, hogy a jegybank elnöke és a szakértők nem értik, hogy mi a jó az országnak. Már többször bebizonyították, hogy ez egyáltalán nem érdekli őket

– írja az egykori pénzügyminiszter, aki gyalázatos csomagjával évtizedes károkat okozott Magyarországnak. Bokros mai bejegyzésében a „hamis nemzettudat” miatt kesereg, és kijelenti,

az arany már fél évszázada nem pénz.

Nemcsak, hogy nem pénz, de nem is biztonságos Bokros szerint:

Az aranytömb, a tapintható fémrúd soha nem lehet olyan biztonságban, mint a dollárban és euróban képzett rövid lejáratú bankbetét, aminek meglétét egy nemzetközi hírű pénzintézet és a mögötte lévő jegybank garantálja. Ráadásul a dollár vagy euró betét nem tapintható, hanem csupán egy elektronikus könyvelési jel. Nem hamisítható, nem ellopható.

Megtudhatjuk tőle, hogy az arany ugyan nem pénz, de

az arany ára erősebben ingadozik, mint a világ legjelentősebb tartalékvalutáinak az árfolyama.

Végezetül a csomagjáról elhíresült politikus nemes egyszerűséggel lesötétezi Matolcsy Györgyöt és a Magyar Nemzeti Bank vezetőit:

Kedves bankárok és jegybanki vezetők! Törjétek szét az egyik most megvásárolt aranyrudat és várjatok ítéletnapig, hátha előbújik belőle valamiféle »belső érték«. Mert ha nem, akkor bebizonyosodott, hogy nemcsak sötétek vagytok, hanem tudatlanságból, vagy készakarva kárt okoztatok a magyar nemzetnek.

Bokrost az sem zavarja, hogy a többi európai országban is bevett szokás az aranytartalék-képzés. Néhány ország több száz tonnányi tartalékkal rendelkezik.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Politika (1571) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (655) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1452) Mondom a magamét (4932) Irodalmi kávéház (492) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Tv fotel (65) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Belföld (5) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Heti lámpás (245) Jobbegyenes (1904)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>