Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Bencsik András: Nyuggerek az uszodában

Bencsik András: Nyuggerek az uszodában

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A szélsőjobbos, szélsőbalos és liberális média – összenőtt, ami összetartozik – vég nélkül fanyalgott és pimaszkodott.

A tervezett költségkeret feléből valósult meg egy világszenzációnak számító, színes, hihetetlenül professzionális, ugyanakkor derűsen laza, emberien kedves vizes világbajnokság. A toronyugrás hősei a világ legszebb kupolája előtt ugrottak a mélybe, a Magyarországon nemigen ismert szinkronúszók zsúfolásig megtelt lelátók előtt mutatták be programjukat, háttérben az ideiglenesen Romániában állomásozó Vajdahunyad vára jól sikerült másolatának sziluettjével.

Julio Maglione, a FINA elnöke a záró­ünnepségen a következő szavakkal méltatta a magyarok teljesítményét: „Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok. Sportolóink, edzőink, tisztviselőink két héten át felejthetetlen élmények sorát élték meg. Mindannyian itthon éreztük magunkat, fantasztikus helyszíneken, zsúfolt lelátók előtt, csodálatos hangulatban, a magyar emberek szeretetétől övezve. Ennek köszönhetően mind a hat sportágban kivételes teljesítményeket láthattunk”.

A szélsőjobbos, szélsőbalos és liberális média – összenőtt, ami összetartozik – vég nélkül fanyalgott és pimaszkodott. Nem cél ezeknek reklámot csinálni, de egy példát viseljünk el, okulásul. Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke mondta az alábbiakat: „nagy a fejetlenség a vébé körül: a megvalósult épületek eltérnek a tervektől, a sztárvendégek lemondták a fellépést, a kivitelezési pályázatokat pedig a kormányzathoz közel álló, az utóbbi években közbeszerzéseket halmozó cégek nyerték el... A vizes vb költségei a háromszorosára nőttek, egy olimpia szervezése esetén államcsőd lett volna...” És így tovább.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a költségek szemernyit sem nőttek, minden elkészült határidőre, rekordsebességgel és kifogástalan minőségben, ahogy arról e számban a nagyszabású vállalkozás kormánybiztosa, Fürjes Balázs beszámol a tisztelt olvasóknak. Az idegenforgalom Budapesten és Balatonfüreden soha nem látott mértékű, s ha így megy tovább, Budapest beéri két nagy térségi riválisát, Bécset és Prágát, ami óriási gazdasági lehetőségeket kínál.

És hogy kerülnek a „nyuggerek” az uszodába? Ezt a ronda képet a Jobbik elnökének, Vona Gábornak köszönhetjük, aki ezekben a lelkesítő napokban és hetekben fontosnak érezte lealázóan becsmérelni a nyugdíjas korosztályt, amiért az túlnyomó részben Orbán Viktor politikáját támogatja, és mint e heti felmérésünkből látható, egyre nagyobb mértékben fordul el a Jobbiktól is. Vona azonban téved, az idős emberek nem befolyásolható hülyék, sőt nagyon is okosak, és nálánál sokkal tapasztaltabbak. Láttak már karón varjút, láttak már szájhősöket, akik üres ígéretekkel akarták elkápráztatni őket, és igen, olyat is láttak, aki nem csupán megfenyegette őket emberi mivoltukban, hanem aztán ki is forgatta a vagyonukból, kiűzte otthonukból, internálta őket...

Sok idős ember volt a vizes világbajnokság lelátóján a sok fiatal között, mert az élet rendje az, hogy az idősek és a fiatalok összetartanak. És sokan ültek a televízió képernyője előtt, szurkoltak a magyar versenyzőknek, de legalább annyira szurkoltak a szervezőknek, hogy jól menjen minden, hogy a világ lássa, mire vagyunk képesek mi, magyarok.

Elképesztő a különbség a lealacsonyitó ballib és a hozzájuk csapódott szélsőjobbos megnyilvánulások és ama magatartás között, ami ezt a csodálatos két hetet ajándékozta a világnak.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Történelem (15) Tereb (141) Jobbegyenes (2341) Egészség (50) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Belföld (7) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1465) Heti lámpás (259) Irodalmi kávéház (513) Mozi világ (440) Politika (1581) Mozaik (83) Életmód (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (6147) Gazdaság (665) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>