Ma 2021 január 18. Piroska napja van. Holnap Sára, Márió napja lesz.
index.jpg

Bencsik András: Menekülés Magyarországra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Valóban elindultak Magyarországra azok a németek, akiknek elegük lett a Willkommenskulturból, s akik őszinte örömmel tapasztalják, mennyire jó nálunk, és nem is olyan messze a déli magyar határtól, Bosznia-Hercegovinában egyre nagyobb teret nyer lépésről lépésre az iszlám.

Ebben a helyzetben kell értékelnünk a magyar kormány azon törekvését kezdettől fogva, hogy amennyire csak lehetséges, megóvja a magyar társadalmat a szükségtelen, eddig kivédhetőnek bizonyuló népvándorlástól. Ahogy a lap egy újabb cikkéből kiderül, az elmúlt évek független gazdaságpolitikája kezdi meghozni az eredményeit. Érzékelhetően nő az átlagos jövedelem, ami a legfontosabb mérőszám a társadalom közérzete szempontjából, vagyis ha a Gondviselés és a választók is úgy akarják, ez a fejlődés töretlenül folytatódhat a 2018-as választások után is. A tendenciát látva már nem irreális Matolcsy György azon víziója, hogy a magyar átlagos jövedelem egy-két évtizeden belül utolérheti az ausztriait.

Feltéve, hogy a Gondviselés továbbra is megajándékoz bennünket a világ legértékesebb kincsével, a békével, s hozzá a viszonylagos függetlenséggel. Viszonylagos, mert az Európai Unión belül teljes függetlenségről már nem lehet beszélni, amiért cserébe azonban eddig a nyugalom és a béke biztonságát kapták a belépő országok.

Ami a választói akaratot illeti, ott azonban egy kis gond van. Miközben a dunaújvárosi időközi önkormányzati választás tükrében egyelőre biztosan győzött 36 százalékkal a Fidesz jelöltje, kiderült az is, hogy egy ballibb összefogás elvitte volna előle a pálmát, ha pedig országgyűlési választáson jön ki ez az eredmény, akkor a Fidesz–KDNP-nek már nem lenne többsége s egy baloldali–jobboldali technikai nagykoalíció alakíthatna kormányt. Ami végzetes következményekkel járna.

Szerencsére ma még csak a választási ciklus félidejében járunk, ezért a fölismert tendenciák következményeit ki lehet értékelni s azokra föl lehet készülni. Szembetűnő például, hogy míg asszociációs felmérésünk szerint a Fidesz pozitív megítélésében számos jelentős értéket ismerhetünk fel, a negatív megítélés egyetlenegy fogalom hatására romlott: a korrupció miatt.

Bárki reflexből képes felsorolni azt a pár nevet, akiknek módszeres fölemlegetésével az ellenzéki média elképesztő hatékonysággal rombolta le a kormánypártok népszerűségét, függetlenül azok teljesítményétől. Elég ugyanis egyetlen emberi tulajdonságra, az irigységre apellálni, mert a népszerűség olyan, mint egy hajó: ha csak egy léket ütnek bele, süllyedni kezd. Senki nem tudja, hogy a korrupciós vádak igazak-e vagy sem. Ez nem is számít. Ha neki sok van, nekem kevés, az rossz. Az emberek önmaguk helyzetét ugyanis a másokéhoz mérik. Ez az ellenzéki rombolás lélektana. Nem bonyolult tudomány.

A baj csak az, hogy egyelőre a kor­mány­oldal ezzel a jelenséggel nem tud mit kezdeni. A korrupció vádját – ha valóban igaz, akkor azt, ha csak ráfogás, akkor azt – ma még nem tudja kezelni. Hivatkozik az eredményekre – amiket elfogadnak és természetesen járónak tekintenek az emberek –, és hivatkozik a külső veszélyre, ami hol erősebb, hol gyöngébb, attól függően, hányan másznak át a kerítésen. Félidőben vagyunk. Még van idő lépést váltani.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Belföld (5) Gazdaság (656) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Sport (729) Politika (1571) Tv fotel (65) Nagyvilág (1453) Mondom a magamét (5044) Heti lámpás (249) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1946) Irodalmi kávéház (502) Egészség (50) Történelem (14) Autómánia (61) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>