Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Bencsik András: Fűszoknyás lányok

Bencsik András: Fűszoknyás lányok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

De hopp, ébresztő, Márki-Zay már megint hazudik.

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája – közölte novemberben egy gárdonyi lakossági fórumon Márki-Zay Péter, az egyesült baloldal csúcsjelöltje példaként arra, hogy milyen pompás előnyei lehetnek annak, ha az egészségügyet magánszolgáltatóknak szervezné ki az állam.

Jó, ha tudjuk, hogy a hazai egészségügyet a legnagyobb mértékben az idősebb korosztály veszi igénybe életkorából és élethelyzetéből adódóan, és erősen kétséges, hogy e túlnyomórészt nyugdíjas betegek az átlagnál nagyobb mértékű költekezést engedhetnének meg maguknak az aktuális gyógy­kezelésre várva a rendelőintézet vagy a kórház folyosóján, és van-e szükségük arra, hogy a többi várakozó őszinte megrökönyödésére egyszer csak csupasz testüket mindössze fűszoknyával eltakaró lenge lányok jelenjenek meg így, január derekán az urológiai avagy a belgyógyászati, netán a fogászati rendelés folyosóján, amint a szóban forgó nyugdíjasnak illatos mentalevéllel, fehér rummal, cukorsziruppal, lime-mal (ez kicsi és zöld citrom) dúsított szénsavas ásványvizet szolgálnak fel sok jéggel.

De hopp, ébresztő, Márki-Zay már megint hazudik. Mojitót Amerikában sem osztogatnak a kórházak folyosóján, sőt inkább az a helyzet, amiről a hazudós baloldali csúcsjelölt nem beszél, hogy az amerikaiak nyomasztó hányada semmiféle egészségügyi szolgáltatást sem vehet igénybe, és ha mégis, örül, ha egy pohár víz jut neki, mert a tengerentúlon átkozottul sokba kerül a gyógykezelés.

Egy teljes család mehet tönkre, ha valamelyik tagja súlyos és tartós gyógykezelésre szorul. Nálunk ez az veszély még a baloldali kormányzás idején sem jött el, de közeledtünk hozzá. Emlékezhetünk a vizitdíjra, a magánellátásba kiszervezett és horror árakon mért extra szolgáltatásokra, a kórházi ágyak mellé javasolt kicsi trezorokra (legyen miben tartani a hálapénzt?), és általában a végzetesen lerohasztott egészségügyre.

Márki-Zay Péter mindent elmond, majd letagad mindent, és elmondja az ellenkezőjét, majd újra elmond mindent, közben akit csak lehet, vérig sért, majd elnézést kér, hogy aztán végül olyan sajtófőnököt állítsanak mellé, aki a szájkosár nemes feladatát látván el, igyekszik a kellemetlen szájmenésben szenvedő baloldali csúcsjelöltet úgy-ahogy féken tartani.

Ámbár az is lehet, hogy olyan nagyon már nem akarják fékezni az Amerikából jött egyéni vállalkozó ámokfutását, hiszen ő lett az a hasznos idióta, aki a dolgok jelen állása szerint a győzelmet elérni nem képes ellenzék bűnbakja lesz, és el is viszi majd a balhét. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy a több éve tartósan érzékelhető előnnyel rendelkező jobboldal, amely ezt az előnyét nem csupán tartani, hanem az utóbbi hónapokban kis mértékben növelni is tudta, aligha bukik akkorát a hátralévő hónapokban, hogy megforduljon a tendencia.

A gazdaság stabilizálásában, az életszínvonal tartós emelkedésében, a szo­ciá­lis juttatások szinte minden korosztályra és társadalmi csoportra való kiterjesztésében olyan tartalékok vannak az elkövetkezőkre is, amelyek a társadalom bizalmi indexét tovább növelhetik.

Márki-Zay végzete az, hogy össze­vissza beszél egy olyan időszakban, amikor többek között a vírusjárvány és a növekvő migrációs nyomás miatt is egyre fontosabb lett a kiszámíthatóság. De ezen nem tud változtatni, mert ez lényének legfőbb vonása. Az összevisszaság.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Szépségápolás (15) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Belföld (8) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (514) Mondom a magamét (6349) Sport (729) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Életmód (1) Flag gondolja (33) Tereb (142) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2432) Történelem (15) Mozaik (83) Nagyvilág (1464) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>