Ma 2022 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
Bencsik András: A nép egyszerű nyelvén

Bencsik András: A nép egyszerű nyelvén

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van az a pénz...

De jó, hogy nem németnek születtünk! A legújabb hírek szerint a „szabad, demokratikus berendezkedés elleni esetleges törekvések feltárását” célzó eljárás alá veti a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal a legnagyobb ellenzéki erőt, az Alternatíva Németországnak nevű jobboldali pártot. Nemrég szélsőbaloldaliak verték félholtra a párt brémai vezetőjét, megrongálták képviselőik autóit, a párt irodáit, sőt valakik robbantást követtek el egy AfD-iroda előtt. Érdekes módon a mai német ÁVH (Alkotmányvédelmi Hivatal) nem az agresszív balosok mögötti sötétvörös hátteret vizsgálgatja, hanem sajátos humanizmussal az áldozatra veti rá magát. Az eljárás – ha mondjuk találnának valakit, aki AfD-tag és internetes levelezésben éltetné Adolf Hitlert – akár meg is szüntetheti az AfD-t. És miért ne találnának. Van az a pénz…

A nép egyszerű nyelve erre azt mondja, elkezdődött az európai parlamenti választási kampány. Azért történnek ilyen ocsmány dolgok, mert nagy a tét, és az európai balliberális elit retteg attól, hogy az európai emberek föllázadnak a hülyeség és a hazugság terrorja ellen, ezért elébe kell menni a dolgoknak, és be kell mocskolni, vagy ha nem megy másként, be kell tiltani minden, a balliberális fősodortól eltérő lehetőséget. Nehogy már az emberek rosszul válasszanak.

Ez érthető, mondaná erre a nép egyszerű nyelve, mert az európai ember alapvetően belátó és intelligens (leszámítva a balos bunkókat és a liberós anar­chistákat), de az mégsem fogadható el, hogy miközben aggasztó sebességgel terjed el Európában a verbális után a tényleges, fizikai agresszió, miközben már nemcsak a beilleszkedési zavarokkal küszködő migránsok ölik, terrorizálják, verik és fenyegetik az egyszerű embereket, de már a demokráciát érdekesen értelmező újbolsevik prolik is csatasorba álltak, aközben a fősodratú sajtó és az európai politikai elit a két tűz közé szorult jobb érzésű emberek ellen fordult, mintha bizony a hazaszeretet, a hagyományok tisztelete, az egészséges és természetes emberi léptékek védelmezése jelentenék a legnagyobb veszélyt Európára.

Az az agresszív hang, ami például a hétvégi hazai ellenzéki tüntetések jellemzője volt, ugyanerről árulkodik. „Álljon le az ország!” – hirdetett országos megmozdulást az ellenzék és több szakszervezet. Álljon le? Miért? Budapest megbénítását például úgy kívánták elérni, hogy négy különböző helyszínről indulván a tüntetés fő helyszínére, a Pestről Budára hömpölygő tömeg egyszerre több hídon áthaladva megbénítaná a fővárost, miközben a félpályás útlezárások következtében a vidéki városokban is leáll az élet. Ehhez képest nagyjából harmincan indultak a pesti Blaha Lujza térről és ugyanennyien a Hősök teréről, a járdán. Az országos akció is érdektelenségbe fulladt.

Maradt azonban az agresszivitás és az útszéli hang. Nem az a baj, hogy egy végzős gimnazista lány megrészegedvén saját bátorságától és a mikrofontól, saját hangját nagynak és erősnek hallván olyan ocsmányul beszélt, ahogy, hanem az, hogy ellenzéki képviselőnők helyeselték és bátorították ezt a lotyóstílust. Nyilvánvalóan abban reménykedve, hogy a verbális agresszivitás és a politikai provokációk fokról fokra felhevítik a társadalmat, vagy ha nem is, legalább elterelik a figyelmét a lényegről. Arról nevezetesen, hogy ez a választás az európai civilizáció jövőjét dönti el. Ugyanis megszűnésünk vagy túlélésünk ügyében fogunk dönteni. 

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mondom a magamét (6239) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667) Egészség (50) Politika (1581) Történelem (15) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tereb (141) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Belföld (8) Sport (729) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2382)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>