Ma 2020 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
1ba21.jpg

Bencsik András: 9 millió 800 ezer

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Két lehetőség van. Vegyük az ellenzéki forgatókönyvet.

A népszavazás érvénytelen volt, mert nem ment el ötven százalék plusz egy fő. Szavazott ugye 43,4 százalék, vagyis 56,6 százalék otthon maradt. Hurrá! Orbán Viktor „monnyon le”! Azonban vigyázat. Sőt ácsi! Az elmúlt évtizedekben rendre távol maradt mindenféle referendumtól a szavazásra jogosultak 45-50 százaléka. Ez a tömeg mindig rábízza sorsát azokra, akik elmennek szavazni. Most sem történhetett másképp.

Ez pedig azt jelenti, hogy – átlagolva az otthon maradókat – durván 48 százalék soha nem megy el szavazni. Vagyis most ehhez képest még (56,6-48) 8,6 százalék bírt otthon maradni politikai okokból. Vegyük hozzá a tudatosan érvénytelenül szavazókat (6,27 százalék) és akkor kapunk 14,87 százalékot. Legyünk nagyvonalúak és kerekítsük ezt fel 15-re. De nem. Ne legyünk nagyvonalúak. Az igen szavazatokkal együtt a baloldali és jobboldali ellenzék mintegy 16 százaléknyi támogatást tudna felmutatni – ha tudna, de nem tud, mert a közönyösöket, az idiótákat, a hülyéskedőket és az agyilag sérülteket nincs mód kiszelektálni az érvénytelenül szavazók és otthon maradók tömegéből. De ha mégis, akkor elméletileg maximum 16 százalék jönne össze.

Na és? Akkor még mindig ott van a Fidesznek 84 százaléknyi támogató. Az még mindig elsöprő többség. Hogy ki bukott a népszavazáson? Az ellenzék, hatalmasat.

Van egy másik lehetőség is. A népszavazás érvénytelen volt, mert etc… Viszont az azon részt vevő és érvényesen szavazó polgárok 98 százaléka (lapzártakor 98,34 százalék) nemmel szavazott. Mivel a népszavazás felfogható egy gigantikus közvélemény-kutatásnak is, kijelenthető, hogy a tízmillió magyar állampolgárra vetítve ez azt jelenti, hogy 9 millió 800 ezer magyar ember támogatja Orbán Viktor migránsellenes politikáját. Elvégre aki otthon maradt, az ugyebár rábízta sorsát azokra, akik elmentek szavazni… Ennyi, drága balliberális és jobbikos barátaink! Érvénytelen volt a népszavazás? Na és ez mit számít? 200 ezer híján tízmillió magyar ember egybehangzó véleményét tükrözi az eredmény: NEM KELL KVÓTA!

Azt hiszem, ha lehiggadnak a bal- és jobboldali ellenzéki politikusok az érvénytelenség öröme okozta első mámorból, lassan elkezdhetnek sírni. Nem kicsit, nagyon. Elkezdhetnek erősen és hosszan zokogni, mert nagy bajban vannak. Nagyon nagy bajban.

Itt van ugye a Fidesz–KDNP 3 millió 300 ezer támogatója. Ez elég széles embertömeg. Ha továbbra is így mennek a dolgok, és az ellenzék továbbra is ilyen magabiztos pimaszsággal, a hazaárulástól sem riadva vissza támadja azt, amit az ország elsöprő többsége akar, csak azért, mert Orbán Viktor is ezt akarja, akkor nagyon könnyen úgy járhatnak, hogy ez a 3 millió 300 ezer szavazó a 2018-as országgyűlési választáson is a Fidesz–KDNP-t támogatja majd. Ami az eddigi tapasztalatok birtokában úgy 90 százalékos többséget hoz majd a kormánypártoknak a parlamentben…

Mert hogy mekkora támogatottsága is van ma az ellenzéknek? Ki tudná azt az otthon maradók és érvénytelenül szavazók tömegéből kiválogatni? De nem is érdemes. Egy Klicsko nevű ukrán óriás volt a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója, de egy meccsen egy Fury nevű óriás legyőzte őt. Megegyeztek egy visszavágóban, de Klicskó azóta hiába várja ellenfelét, a ring sarka üres. Fury rendre – különféle indokkal – bátran otthon marad. Mi lesz ennek a vége? Körülbelül az, ami a baloldalra vár 2018-ban.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Gazdaság (655) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Egészség (50) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tereb (140) Irodalmi kávéház (494) Történelem (14) Kultúra (6) Heti lámpás (248) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (1912) Titkok és talányok (12) Politika (1571) Belföld (5) Mondom a magamét (4948) Sport (729) Nagyvilág (1452)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>