Ma 2020 október 24. Salamon napja van. Holnap Blanka, Bianka napja lesz.
Bede Márton terített betlije

Bede Márton terített betlije

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hoppá!!!

Napokon át izgatottan játszottuk a 444.hu ]]>Vizesvébé-bingóját]]>, és nemcsak azért, mert végre némi színt vitt ebbe a rettenetes világbajnokságba, amelyről csak rosszat lehet mondani, ha balliberális propagandista az ember. Hanem azért is, mert tudjuk, hogy a humor baloldali műfaj, így a mennyei (ahová az ateista Castro került) mannáért hálásan fogtunk neki a négyzetek pipálgatásának. Csakhogy menet közben annyi hiba derült ki, hogy az még Bede Márton Legfőbb FC Barcelona- és Sportszakértő minősítését is megingatta bennünk.

1. SHANE TUSUPOT MUTATJÁK

Ki gondolta volna, hogy mi magyarok rendezünk egy világbajnokságot, hogy a magyar versenyzők a magyar szurkolók előtt nyerhessenek, és erre a magyar közszolgálati csatorna pont egy amerikai edzőből csinál hőst?

Bede Márton Legfőbb FC Barcelona- és Sportszakértő xenofób.

2. NYERNEK A SZERBEK

🙁

🙂

3. CZENE SZAKKOMMENTÁTOR SZEXISTA

A közmédia úszóközvetítéseinek eddig két szakkomentátora volt: Verrasztó Zoltán és Czene Attila. Az előbbi közérthetően mond el olyan információkat, mint hogy mi a különbség a különböző mellúszó-lábtempók között, az utóbbi meg olyan bölcsességekkel szórakoztatja a nézőket, hogy „egy 15 éves lány még hallgat a férfiakra, ezért jó velük együtt dolgozni”.

Czene Attilában az a jó, hogy teljesen alkalmas szakkommentátorként mondja el azt, amiről a laikus nem tud, és emellett a bírálható dolgokat sem hallgatja el. Persze rá lehet fogni izzadságos munkával a női úszók bírálatára, hogy szexizmus. Ha az izraeli miniszterelnököt le lehet antiszemitázni, ez már igazán semmiség.

4. TE VESZED ELŐBB ÉSZRE

Például azt, hogy a 200 vegyes döntőjében 50 méternél kiállt a versenyből a Hosszú Katinka mellett úszó közvetlen ellenfele. Vagy bármi mást, ami ifj. Knézy Jenőnek – aki ezért kapja a pénzét és a helyszínen ül – késve, vagy egyáltalán nem tűnik fel.

Vissza Vitray Tamást és Vitár Róbertet, a szakma iskolateremtő, nagy öregjeit! Egyébként a sportriportertől elsősorban a hangulatteremtést várjuk el, amióta mindent azonnal kiírnak a képernyőre. Akik szeretik ugyanazt hallgatni unott hangon, amit olvashatnak is, illetve egyszerűen csak nem viselik el a magyar dolgokat, azoknak ajánljuk a germán vagy szláv nyelvű sportközvetítéseket.

5. „KATKA”

A bizalmaskodó bennfenteskedés egyik legidegesítőbb megnyilvánulása a riporterek szájából. Nagyon érdekes egyébként, hogy tetszőleges magyar riporter, ha még nincs izgalmi állapotban, a magyar férfi úszókat vezeték- a nőket keresztnevükön nevezi, Ha viszont verseny közben felizgul, akkor a férfiaknál jöhet a keresztnév, nőknél meg a Zsu, a Bogi és a Katka.

Az is szörnyen idegesítő, hogy Puskást is Öcsinek hívják. De leginkább az idegesítő, hogy ilyenekbe kell kapaszkodni a 2018-as választás árnyékában, igaz?

6. A HULLAFÁRADT ÚSZÓ OKOSABB ÉS ÖSSZESZEDETTEBB A RIPORTERNÉL

Nem tűnik a világ legbonyolultabb feladatának feltenni két, legfeljebb három kérdést a verseny után az öltöző felé ballagó úszóknak. De valahogy mégsem mindig sikerül.

Ekkora égést még nem látott a világ. Inkább rendezte volna Bukarest, Belgrád, Prága, esetleg Bécs a vébét! Akkor lehetne őszintén, rajongva csodálni a csúcsteljesítményt.

7. ÜRES SZÉK

Ilyen nincs, ezt soha nem fogod kipipálni.

De ha mégis, még mindig nyugodtan meg lehet próbálkozni a jegyvásárlással. Sok sikert hozzá!

8. „DE KIT ÉRDEKELNEK ITT A TÖBBIEK”

Talán hihetetlen, de sokan vannak akiket bizony nem csak az érdekel, hogy a magyar versenyző hanyadik helyen végez, hanem például az is, hogy ki nyer egy versenyt. Őket nem kellene ilyen rikoltozással idegesíteni.

De hát a kutyát se érdekli ez a vizes vébé rajtunk kívül. Nyilván titeket se, akik folyton erre hivatkoztok.

9. POLITIKUS DÍJÁTADÓ

A politikus urak összedobták erre a szép látványosságra, hát természetes, hogy Balog Zoltán adhassa át az aranyérmet Hosszú Katinkának! Reméljük látunk még más miniszter urat is a képernyőn.

A sokkal kúlabb nyugati politikusok bezzeg távol tartják magukat a szerepléstől, ők már túlléptek ezen.

10. ÚRISTEN MIGRÁNSERŐSZAK!!!!

Ahogy az már a tavalyi foci-EB alatt kiderült, a közmédia nem hagyja kihasználatlanul azt a néhány órát, amikor valaki tényleg őket nézi. Semmi nem tud úgy visszarántani a valóságba két érdektelen előfutam között, mint egy ízes migránsozás a „hírekben”.

Úristen, Juszra Mardini! Olvadjunk el a 41. legjobbtól! Na, várjunk csak! Érdektelen előfutam? Ne már! Hát mégis van ilyen?

11. LEMARADUNK EGY VERSENY ELEJÉRŐL

Azt hinnéd ilyen nincs, de már megtörtént. És mivel egy magyar érem miatti ujjongás miatt maradtunk le egy érdekes verseny egy részéről, jó eséllyel lesz is még ilyen.

Nem mindegy? A magyarokon kívül úgyse érdekel senkit!

12. „CSIBÉSZSÉG”

Ezt olyankor kell mondani vízilabdaközvetítés közben, amikor egy magyar játékos olyasmit követ el, amit ha az ellenfél engedne meg magának, egy emberként ordítanánk, hogy ROHADT SZEMÉT CSALÓ!!!

Ez a magyar tényleg a legpocsékabb nemzet. Igazán felnőhetne már a világ, de legalábbis Európa többi nemzetéhez, amelyek a meccs hevében is készséggel ismerik el, ha nekik lejt a pálya!

13. ORBÁN VIKTOR

Már a megnyitón is többet mutatták, mint bármelyik magyar sportolót.

Nyugi, jövő tavasszal még többet fogják!

14. TOTÁLKÉSZ NYILATKOZAT

Olyan magasságokig még nem jutottunk el, mint Szilágyi Liliána Rióban, de a csodabronzot szerző 4×100-as férfi gyorsváltó azért kollektíve nagyon odatette magát. Még sok ilyet!

Sokkal jobb lenne csupa sótlan, száraz nyilatkozat, mert akkor az lehetne a 14-es négyzetben.

15. CZENE SZAKKOMMENTÁTOR RASSZISTA

„Kim Kung, vagy nem tudom, hogy hívjak” és további ehhez hasonló beszólások, különös tekintettel az ázsiai úszókra.

Félő, hogy Bede Márton nem tud kapásból felsorolni több menekült úszót Juszra Mardinin kívül. Ez maga a rasszizmus.

16. DÍJÁTADÓ TÚLTOLÁSA

Egyszer még ott lesz a hungarikumok között a sportriporter, akinek az éremosztás jobban tetszik, mint maga a sportesemény.

Meglepő lehet a ballibek számára ezekben a valóságtól elrugaszkodott időkben, de a magyarok szeretik nézni, ahogy a sportolójuk érmet kap. Az itt élő idegeneket viszont jellemzően nem érintik meg ezek a díjátadók.

17. „ÚRISTEN A MAGYAROKNAK DRUKKOLNAK”

Ez egy Magyarországon megrendezett sportesemény, amin a külföldi delegációkon és a külföldi sportolók rokonain kívül nem nagyon van más, mint magyar drukker. Felesleges öt percenként ujjongani ezen.

Kivéve azokat a külföldieket, akikkel egy hete tele vannak a budapesti hotelek és a budapesti utcák.

18. SHANE TUSUPOT VERSENY KÖZBEN MUTATJÁK

Aki már látott olyat, hogy egy 200 méteres, 2 percig tartó úszóverseny élő közvetítése közben kétszer is kisebbre veszik a verseny képét, hogy bevágják mellé az edzőt, szóljon mindenképpen.

Valószínűleg azért, mert érdekes. Ilyen ez a piacgazdaság.

19. IFJ. KNÉZY JENŐ TELJESEN ELVESZÍTI A FONALAT

Csak olyan pillanatnál ér pipálni, amikor egyszerre nem érti, hogy mi történik, és ad ki a néző számára értelmezhetetlen hangokat.

Nagyon fájhat, hogy Juszra Mardini ezen a vébén már egy érdektelen előfutamot sem tudott megnyerni.

20. IRON LADY-REKLÁM

Shane Tusup és Hosszú Katinka majdnem olyan jól tudnak reklámozni, mint úszni. Nem csak baseballsapkánál, hanem minden, a kamerába beletolt Iron Lady-terméknél lehet pipálni.

Vagyis az ügyesen felépített üzleti modell és arculat hihetetlen menő, ha startupnak hívják, de idegesítő, ha magyar sportsikerekkel áll összefüggésben.

21. TOTÁLIS FÉLREFORDÍTÁS

A külföldi úszók rövid nyilatkozataival folyamatosan rendkívüli dolgokat követnek el az élő közvetítés szinkrontolmácsai.

Orbán személyes felelőssége ez is.

22. „SZÁZ PILLE”

A létező legmodorosabb szóösszetétel, ami nélkül magyar sportriporter képtelen úszóbajnokságot lehozni. 50 és 200 pillangó becézésénél is jár a pont.

Sőt még magyar szakkommentátor sem hozza le enélkül a közvetítést. Ki a szakzsargonnal a közvetítésből, vissza Vitrayt és Vitárt!

23. CZENE SZAKKOMMENTÁTOR SZEXISTA ÉS RASSZISTA

Össze fog jönni egy kínai úszónőnél. Valami „hú de csinos ez a Ling Long, vagy hogy hívják” lehet a nyerő kombináció.

Ez a szexizmus-szöveg lassan tényleg betölti azt a szerepet nálatok, mint az MSZMP-nél az imprlizmus.

24. „A BÍRÓKRA NEM PANASZKODHATUNK”

Amit akkor kell mondani vízilabdaközvetítés közben, amikor a világ legbírófüggőbb sportjában egészen nyilvánvalóan a házigazda magyaroknak fújnak.

Igen, mint például az olaszok ellen.

25. ESZEDBE JUT, MENNYIBE KERÜLT EZ AZ EGÉSZ

😉

Az ilyen izzadságszagú bingókat látva, napról napra egyértelműbb, hogy minden fillérje megérte.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Politika (1571) Történelem (14) Tereb (140) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1874) Autómánia (61) Heti lámpás (244) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Nagyvilág (1452) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (653) Mondom a magamét (4871) Irodalmi kávéház (491) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>