Ma 2022 május 22. Júlia, Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.
Bajnai, rossz értelemben

Bajnai, rossz értelemben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A liberális sajtóról is fellebben a fátyol.

 

Gordon az amerikaiak embere, de nem rossz értelemben – mondja harcostársáról Gansperger Gyula, a Városháza-ügyben feltűnt üzletember Anonymus legújabb nyilvánosságra került hangfelvételén. Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel „együtt küzdöttek a barikádokon”, kapcsolatukat pedig úgy jellemezte, hogy az „több mint barátság”. Bajnai csak azért volt hajlandó tárgyalni az orosz befektető képviselőivel, mert „szeretett volna megismerkedni Gyula javaslatával”, és segíteni akart neki a Városháza-projektben. Ezért sok kétségünk nem lehet afelől, hogy Gansperger jól ismeri Bajnait. 

A „több mint barát” pedig úgy határozza meg a volt miniszterelnök tevékenységét, mint hogy ő az amerikai és német nagytőkések képviselője Magyarországon. A kijelentéseknek azért is adhatunk hitelt, mert egyrészt a saját meggyőződésünkkel is tökéletesen egybevág, hogy Bajnai egy háttérhatalom helytartója, másrészt a hangfelvételeken nem akárki, hanem az üzleti élet egyik kulcsfigurája, az ismert baloldali cég, a Wallis volt vezérigazgatója hallható. 

A remek politikai kapcsolatokkal rendelkező és azokat sűrűn emlegető bizniszmen egy üzleti tárgyaláson vezette be hallgatóságát a közéletbe, lényegre törő elemzést adva a magyar baloldalról.

„Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak” – kezdi a fejtegetést. Amiért nem esett le az állunk és kerekedett el a szemünk a szavak hallatán, annak az az oka, hogy ezt mi korábban is tudtuk. Az a legjobb, ha az ilyen információkat a baloldali bennfentesek erősítik meg. 

Gansperger arról is beszél, hogy a hazai ellenzéknek két körből kerül ki a pénzügyi támogatója. Az egyik kör a német és amerikai nagytőkés csoportok, „akik itt [Magyarországon] szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének”, és a másik – most kapaszkodjunk meg! – a Soros-birodalom. Nincs is annál szívet melengetőbb, mint amikor Bajnai Gordon harcostársa sorosozik. Erről persze eszünkbe juthat a baloldali lapok gúnyolódása a Fidesz anti-Soros-kampányán. 

Visszhangoznak fülünkben az ellenzék kioktató mondatai arról, hogy Sorosnak egyáltalán nincsenek politikai szándékai, hiszen ő csupán egy idős filantróp. A hangfelvételnek köszönhetően azonban megnyugodhatunk: a baloldalon is beismerik, hogy az ellenzéki pártok a külföld kiszolgálói és Soros György nagyon is játékban van. „…Akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön – mondja a Városháza-ügyben tevékenykedő vállalkozó, aki elárulja azt is, hogy a „Kéri László-féle politológusokat” és a sleppet is a nyugati baloldal fizeti. 

A liberális sajtóról is fellebben a fátyol. Bajnai barátja szerint az Uj Péter vezette 444.hu-ba nemcsak Soros tölti a pénzt, hanem Magyarország egyik leggazdagabb embere is. Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosának vagyonát a Forbes 258 milliárd forintra becsüli. Ebből juthat bőven Uj Péteréknek a független médiára. „Uj Péter a Veres Tibinél van és Bajnai Gordon is nagyon jóban van vele” – fogalmaz emberünk. 

Irigylésre méltó viszonyok ezek egy főszerkesztő esetében, hiszen hallottuk, Bajnai fontos politikai és gazdasági tényező. Karácsony Gergelyt épp ő ajánlotta a reménykedő baloldali szavazók figyelmébe miniszterelnök-jelöltnek. Sajtóinformációk szerint az egész baloldali kampány hátterében Bajnai áll. Ő csatornázza be a pénzt, hozza az adatbázisokat, toborozza az aktivistákat. És bár Gansperger úgy beszél a volt miniszterelnökről, mint aki „nem rossz értelemben” az amerikaiak ügyintézője, mi azért tudjuk, hogy jó értelemben vett hazaáruló nincsen.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (513) Belföld (6) Nagyvilág (1465) Mozaik (83) Mozi világ (440) Történelem (14) Tereb (141) Tv fotel (65) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Jobbegyenes (2309) Heti lámpás (259) Sport (729) Egészség (50) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Gazdaság (664) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6066) Kultúra (6) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>