Ma 2021 július 29. Márta, Flóra napja van. Holnap Judit, Xénia napja lesz.
Az Orbán-gyűlölő Karafiáth csúnyán elszólta magát

Az Orbán-gyűlölő Karafiáth csúnyán elszólta magát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Vigyázz, ha Orbán letegez!
A kormányinfó mutatja a kanyart.

„A minapi Orbán-beszéd ismét élesen megmutatta, hogy kommunikációs kanyar előtt állunk, és a Fidesz felismerte, hogy a hívei, elsősorban a fiatalok kezdenek elpártolni tőle.

Aminek több oka lehet.

Először is:a mostanság szavazókorba lépőknek nagyobb a demokráciaigényük, mint az elődeik többségének.Alighanem gyökeret vert gondolkodásukban, tán nincs rendben az, hogy autoriter politikus urak szabják meg, hogyan is kell létezni. Taszító érzés újraélni, amit esetleg gyerekként, asztalnál már tapasztaltak: ha nem eszed meg a spenótot (amivel persze a javadat akarják), akkor nincs süti sem. Értsd: nem oké, hogy a kedvezmények ára a hallgatás, a mindenhonnan dőlő hülyeség rezignált elfogadása.

Másodszor: egy (legalább viszonylag) szabadan gondolkodó fiatal miért rajongana az olyan (sokak számára) nyomasztó kényszerért, ami arra ösztönöz, hogy a terveinél több gyereket vállaljon? Pláne miért rajongana egy olyan rendszerért, ami elvárja tőle, hogy egyféleképpen és pont úgy gondolhasson a családra, mint a hatalom?

Mi a jó abban egy fiatal lánynak, hogy úgy érzi, a politika szülőgépként tekint rá?

A rendszerváltás után született fiataloknak a világ már nemcsak egy az állam bácsi által kiutalt garzon, valamint egy örökállás nyugdíjig, hanem tágas, lehetőséggel teli hely. Naná, hogy nem viszik át, ha a lehetőségeiket szűkíteni kívánja bárki is.

Harmadszor: a fiatalok nem bírják, ha a hatalom erőből veri végig az intézkedéseit. Micsoda felzúdulás támadt a 2013-as „hallgatói szerződésről szóló törvény”, a „röghöz kötés” elfogadásakor! Aki nem emlékezne: a passzus előírja, hogy az egyetemistáknak az állami támogatásért cserébe a diploma kézhezvételétől számított húsz éven belül mennyi időt kell itthon dolgozniuk. Sajnos a tüntetések, lelkes szónoklatok után a dolog elcsendesedett, azóta csupán néhány hangocska jelzi, hogy azért ez szinte példa nélküli eljárás Európában.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2083) Történelem (14) Belföld (6) Gazdaság (659) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Sport (729) Életmód (1) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Nagyvilág (1456) Heti lámpás (255) Kultúra (6) Politika (1578) Tereb (138) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5459) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>