Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Arató Gergely szerint a „holt lelkek” is szavazhatnak

Arató Gergely szerint a „holt lelkek” is szavazhatnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Gyurcsány samesza üvöltözni kezdett!

„A Fidesz tovább trükközik a választási rendszerrel” címmel adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja.

A Nemzeti Választási Iroda ma tájékoztatót tartott a választási eljárási törvény tervezett módosításáról a pártoknak – emlékeztetett Arató Gergely, aki szerint azonban ezek a módosítások „nem oldják meg érdemben a választási rendszer problémáit”.

A Gyurcsány-párti politikus sérelmezi a győzteskompenzációt, a választókerületek határainak „önkényes meghúzását”, a kampány korlátozását, a fiktív bejelentkezéssel való visszaélés lehetőségét és azt, hogy a határon túli magyarok egyszerűbben leadhatják voksaikat, mint külföldön dolgozó nemzettársaink.

Szerinte a Nemzeti Választási Iroda nem néz szembe azzal, hogy a rendszer lehetővé teszi, hogy a „holt lelkek” nevében valaki más szavazzon.

„A Demokratikus Koalíció szerint a most javasolt módosítások nem teszik érdemben jobbá a Fidesz választási törvényét. A Fidesz mindent el fog követni hatalma megőrzése érdekében a következő választásokon is, de hiába trükköznek. Ha az ellenzék közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel indul, ha közösen megszervezi a választás civil ellenőrzését, akkor Orbán rendszerén az ilyen mocskos trükkök sem segítenek majd”

– hangsúlyozta a közlemény végén a Jobbiktól a DK-ig tartó szivárványkoalíció fontosságát.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tv fotel (65) Gazdaság (665) Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Mondom a magamét (6147) Életmód (1) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Mozaik (83) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Történelem (15) Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Tereb (141) Jobbegyenes (2341) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Belföld (7) Autómánia (61) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>