Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Antiszemita az amerikai nagykövet?

Antiszemita az amerikai nagykövet?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A liberálisok ujjongtak.

„Piszok fasiszta Trump-bérenc!” – ilyen, és ehhez hasonló kommenteket kapott az új berlini amerikai nagykövet, miután bírálta Soros Györgyöt. A ballib Richard Grenell fejét követeli. És alighanem percek kérdése, és Brüsszel is hivatalosan antiszemitának minősíti. Hiszen az Orbán-kormányra éppen tegnap sütötték rá ezt a billogot, mert kritizálta a spekulánst.

Richard Grenellt lelkesen köszöntötte májusban a német főváros elitje. Jó-jó, a Putyin utáni kettes számú főgonosz, Donald Trump nevezte ki persze, de az új nagykövet simán beillett volna píszí hősnek is. Nyíltan homoszexuális, szabadelvű, nárcisztikus celebként viselkedik. Ráadásul a Harvard liberális kötődésű Kennedy Kormányzástudományi Iskoláján végzett. Itt volt professzor Michael Ignatieff, a CEU jelenlegi rektora is.

Egyszóval Grenellt a „mi kutyánk” – kissé eltévelyedett – kölykeként fogadták Berlinben. Főleg, miután Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnöknél tett tisztelgő látogatására – minden korábbi gyakorlatot és protokollt felrúgva – férfi élettársát is elvitte. A liberálisok ujjongtak.

Aztán kiderült, rossz lóra tettek. Az amerikai diplomata ugyanis komolyan vette szabadelvű szókimondását – csak éppen nem a ballibnek megfelelő módon.

Grenell közölte, hogy ő bizony segíteni fogja a jelenlegi elit ellen fellépő konzervatív erőket. Ezen kívül sikertelennek nevezte a migráns-barát német politikát, nyilvánvaló kudarcnak a bevándorlók integrációját.

Berlin felbolydult! „Beavatkozik a belügyeinkbe, gyarmatként kezel minket, semmibe veszi a diplomácia alapelveit, takarodjon haza!” Merkelék ugyan hallgattak, de a vele koalícióban kormányzó szocdemek az amerikai fejét követelték. Hiszen úgy viselkedik, „mint egy szélsőjobboldali hivatalnok a gyarmatokon”, „azt gondolja magáról, hogy ő uralkodik Európán, és aki azt hiszi, hogy ő dönti el, hogy ki kormányozzon itt”.

Jogos vádak voltak? Legyünk őszinték: igen! Hiszen bármennyire is extravagáns Trump diplomáciája, azért ez nem fér bele a „műsorba”. Ha egy nagykövet hasonlót nyilatkozna Washingtonban, öt perc múlva szedhetné a sátorfáját.

Hitelesek voltak a ballib vádak? Erre viszont egyértelmű nem a válasz! A szoclib oldal tökéletesen mutatta be kétszínűségét. Hiszen volt már korábban Németországban hasonló eset, csak akkor Obama embere szólalt fel, mellettük. Ő hős volt.

Nem beszélve a pesti és hazai széplelkek felzúdulásától, amikor az Orbán-kormány kikérte magának az ideiglenes amerikai ügyvivő tevékenységét. André Goodfriend nyíltan támogatta az ellenzéket, gyűlésekre járt, tanácsokat adott – elképesztő arroganciával és pofátlansággal. De a „demokrata” értelmezés szerint ez csak „jó tanács”, az „idősebb testvér segítsége” volt.

Van a berlini és budapesti történet között még egy hasonlóság. Orbánék akkor lettek igazán „rosszak”, amikor kritizálni merték Soros Györgyöt, felszólaltak a spekuláns magyarországi keverései ellen.

Richard Grenell is szóba hozta a Breitbartnak]]> adott interjújában]]> a milliárdost. „Soros politikája nem segíti az átlagemberek boldogulását, ezek a tervek azért jöttek létre, hogy az elitet segítsék… Keményen fogunk dolgozni, hogy hangoztassuk a mi álláspontunkat az övével szemben”.

A hazai ballib véleményvezérek és „külpolitikai szakértők” kedvenc tétele: Trump ugyan utálja Sorost, de mivel amerikai, mindig meg fogja védeni őt és érdekeltségeit. Erre az európai liberalizmus Mekkájában az amerikai nagykövet de facto hadat üzen Sorosnak? Mi van itt, úrelvtársak? Ezt magyarázza ki Heller Ágnes!

Nincsenek kételyeim, megoldja. Vagy jön majd segíteni Konrád György. Valószínűleg előveszik az antiszemita kártyát. Ehhez nem kell nagy tehetség, meg „precedens” is van. Hiszen az Európai Unió nagyhatalmú alapjogi ügynöksége éppen tegnap közölte, hogy hazánkban „antiszemitizmus fenyeget” – hiszen Soros zsidó, a kormány meg támadja.

Logikus, nem?  

Grenell természetesen sok minden, csak nem antiszemita. A minap például külön találkozott a Berlinben tárgyaló Benjamin Netanjahuval. Márpedig izraeli kormányfők a legritkábban barátkoznak veszett zsidó-gyűlölőkkel.

Persze Netanjahu jóban van Orbánnal is. Ebből minden logika szerint az következne, hogy nem antiszemita. A liberális értelmezés szerint viszont ez mindössze azt a tételt erősíti, hogy Izrael miniszterelnöke rossz zsidó.

Mi más lehetne, ha ő is be mer szólni Sorosnak?

Sírjunk vagy röhögjünk?

fotó: topcor.ru

Máté T. Gyula -]]> https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2349) Tereb (141) Politika (1581) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6164) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (665) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (260) Sport (729) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Életmód (1) Nagyvilág (1465) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>