Ma 2022 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
A szociknak halvány fogalmuk sincs, miért akarnak kormányra kerülni

A szociknak halvány fogalmuk sincs, miért akarnak kormányra kerülni

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Valami sosem változik...

Tudják mi a baja a szociknak a kormány rezsidémonűzésével, illetve az élelmiszerek áfacsökkentésével? Az, hogy az mindenkinek, nemcsak a nyugdíjasnak jár. Igaza van Kurtz kollégának, ezt az ellenzéket nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Féltsük, óvjuk őket, nehogy egy potensebb átvegye a helyüket!

És azzal, hogy a 2018-as költségvetés biztosítja a 3 százalékos nyugdíjemelést, illetve a gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével számol? Az, hogy ők bizony 13. havi nyugdíjat adnának. Meg amúgy több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt a több pénznek…

Ha ígérni kell semmi sem drága, a szocik baloldali demagógiája pedig csúcsra jár. Kezdődött a sebajtóbi-korszakban a nem túl hiteles „több rezsicsökkentés követelésével”, miután a „nem fog sikerülni”, „tönkremennek a távfűtök és megfagy a magyari” tematika a Valóság Nagybácsi kérlelhetetlen rosszindulatának következményeként kifulladt. Kiderült, nem volt különösképpen jó ötlet a tönkrement szolgáltatók miatt fűtetlen lakásokban megfagyott nénikékkel kampányolni. A „fizetésemelést mindenkinek!” szlogent már nem emlékszem, melyik szocialista üstökös tolta meg, mielőtt elégett a légkörben, majd Botka ott folytatta, ahol a jókorát taknyolt elődjei abbahagyták. „Fizessenek a gazadagok!” rákosimátyási magaslatokon, illetve a 13. havi nyugdíj visszaadásának ígéretével.

Múlt héten, a Táncsics Alapítvány (értsd: a szocik pártalapítványa) által szervezett Nyugdíjas Parlament rendezvényén Botka László beígérte a 13. havi nyugdíj visszaadását, illetve az egészségügyi és a gyógyszerellátás rendszerének teljes újragondolását, hisz ő mégiscsak azt a pártot vezeti, amely az utolsó kormányzati ciklusában elvette a 13. nyugdíjat, és bevezette a vizitdíjat, illetve a kórházi napidíjat. Maga Botka László miniszterelnök-jelölt pedig parlamenti képviselőként személy szerint is megszavazta a nyugdíjasokra vonatkozó megszorító intézkedéseket. Persze amellett, hogy a mindezt gyurcsányi ámokfutást és általa okozott gazdasági összeomlást is boldogan végigasszisztálta.

Nyilván jelenleg nem éppen a legkedvezőbb a helyzet a szociális demagógiához, a kormányzat is roppant érzékeny füllel figyel a választások közepette a legnagyobb szavazói csoportra. Mit lehet ezek után tenni? – dugták össze a szoci workshop tagjai a fejüket. És megszületett a nagy ötlet! A szocik által korábban kitartott és mutogatott nyugdíjas “civil szervezetek” reaktiválása. Természetesen ezt is az elmaradhatatlan megújulás jegyében, mert ami egyszer működött, az működni fog most is alapon.

Találtak is egy ilyen közösséget. De még milyet! Azt kell mondanunk, hogy valószínűleg jobb nem akadt, mert ez több mint ciki. Ez vérciki! A nyugdíjas klubokat szervező „Élet az Éveknek Országos Szövetsége” politikailag ez idáig nem nagyon nyilvánult meg.

Akár egy szunnyadó vulkán, a mélyben izzott csak.

Most azonban kitört! A nyugdíjas klubokat szervező „Élet az Éveknek Országos Szövetsége” politikailag ez idáig nem nagyon nyilvánult meg. Akár egy szunnyadó vulkán, a mélyben izzott csak. Most azonban kitört! Kitört, mert Botkáék végre visszaadnák a 13. nyugdíjat a gonosz Orbánék meg éhhalálra, hajléktalanságra kárhoztatnák őket. A fiatalokat meg kivándorlása, a kórházi csöveket rozsdásodásra, négy milliót az út szélére…

A szervezet elnöke vérbeli régi motoros komcsi érdekképviselő. Dr. Hegyesiné Orsós Éva még a Horn-kabinetben volt szociális államtitkár, amely kormány amúgy szintén jeleskedett a megszorításokban. Azután nyugdíjas „nyugdíjas érdekképvelővé” vált, és a Nyugdíjasok Országos Képviselete vezetőjeként nem szégyellt szocialista logók előtt egy konferencián, illetve több sajtótájékoztatón is nyugdíjemelést követelni még 2012-ben.

Majd tovább nyugdíjazták az egyébként is nyugdíjas „nyugdíjas-érdekképviselőt.

Ma azonban, mivel Botka hiteltelen a témában, vissza kellett hívni. Hátha ő hitelesebb lesz… Ma Hegyeseiné az „Élet az Éveknek Országos Szövetségének” elnöke, és ebbéli minőségében komolyan vehető véleménye is van, amit szerda este az ATV nézőivel osztott meg, mikor a műsorvezető arról faggatta, hogy miért nem elég az, amit a Fidesz 2018-as költségvetésben a nyugdíjasoknak biztosít.

A freudi elszólásokkal teli telefonos párbeszéd ]]>az ATV-és Híradó 12.20 percénél kezdődik]]>. A riporter felvezetése után felteszi azt az igen mélyenszántó kérdést a reaktivált nyugdíjas „nyugdíjas-érdekképviselőnek”, hogy miközben a kormány azzal érvel, hogy „nem 13. havi nyugdíjat adunk, hanem olcsóbbá tesszük a mindennapokat (…) mit gondolnak maguk minderről?”

És ekkor érkezik a hónap egyik legmegdöbbentőbb válasza:

“Mindenekelőtt azt, hogy ami olcsóbb lett, az nem csak a nyugdíjasoknak lett olcsóbb, hanem mindenkinek!”

Ez lenne hát a legnagyobb baja az áfa- és a rezsicsökkentéssel a szociknak!

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (664) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464) Politika (1579) Belföld (6) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (256) Irodalmi kávéház (509) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Életmód (1) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2205) Autómánia (61) Egészség (50) Mozaik (83) Mondom a magamét (5844) Sport (729) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>