Ma 2022 augusztus 09. Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
A Márki-Zay jelenség...

A Márki-Zay jelenség...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Márki-Zay mögött már ott áll a doktor bácsi, s mondja: „nem kell félni, nem fog fájni”!

Tulajdonképpen szindrómát kellene írni, mert a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztáson győztes Márki-Zay Péter eddigi beszédei, írásos nyilatkozatai egy-egy betegségre utaló tünetcsoportot jelentenek. Sőt, többre, mint betegségre, olyan szimptómák együttesére, amelyet mondjuk ki nyíltan: kórságnak nevezhetünk.

Ezt szinte mindenki látja, nem is ez a lényeg, hanem ami mögötte van. Mi van mögötte? A nagy semmi. Márki-Zay azért futhatott be, mert már az előválasztáson résztvevők többségének is elege volt a többiekből – Gyurcsánynéból, Jakabból, s a fiatalos, szépre nyírt szakáll mögötti Fekete-Győr személyről is kiderült, nem komoly férfi, nemhogy államférfi.

De akkor még – tavaly ősszel – nem mondta el kilométernyi szövegeit Márki-Zay. Vagyis a jámbor és jobb indulatú balosok még nem ismerték. Mi sem. Most már látjuk, a hatalmas önteltség és gőg mögött nemhogy a magyar valóság ismerete hiányzik, de mindaz, ami valakit nagy politikussá tehet.

De hát mit tegyünk?

A kormány- kritikus, nyíltan és kiosztott szereposztásban, szalonképes és trágár gyalázkodásban élvezkedő ellenzéknek ennyire futja. Mégsem lehetünk nyugodtak, mert éppen most folyik a tréning: Péter, ne mondd ki, mit akarsz majd tenni, ígérj jóléti rendszerváltást, minden társadalmi csoportnak fényt és halhatatlanságot!

Szóval normális magyarok, vigyázat! Márki-Zay mellett már ott áll a doktor bácsi, s mondja: „nem kell félni, nem fog fájni”! Csak most kezdődik az igazi választási küzdelem!

Patakfalvy Katalin

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Történelem (15) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (667) Mondom a magamét (6233) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2378) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Kultúra (6) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tereb (141) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>