Ma 2021 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
A magyargyűlölő Rareș Bogdan megint félre siklott...

A magyargyűlölő Rareș Bogdan megint félre siklott...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Újabb gyomorforgató magyarellenes kirohanás! Elég volt!

Újabb magyarellenes kirohanással „alapozta meg” az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti esetleges kormányzati együttműködést a PNL szélsőséges sovinizmusáról hírhedt első alelnöke, Rareș Bogdan. Az európai parlamenti képviselő egy hétfő esti televíziós bejelentkezésben azt mondta: pártja nem akar együtt kormányozni az RMDSZ-szel.

“Amikor Kelemen Hunor minden reggel felmondja az alkotmány első cikkelyét, és megérti… Amit meg kell tanulnia, neki és azoknak, akik szövetkezni akarnak velünk, az az, hogy Románia egységes, oszthatatlan nemzetállam...

– mondta Bogdan az Antena 3 hírtelevízióban.

Ezzel a televíziós műsorvezetőből politikussá avanzsált, a magyarok elleni uszító, a médiatanács részéről számos bírságot eredményező műsorairól hírhedt Bogdan szembe megy saját pártbeli főnökével.

Ludovic Orban miniszterelnök, a PNL elnöke ugyanis még szeptember 10-én az Európai Parlament néppárti frakciójának igazgatótanácsával folytatott távértekezleten Kelemen Hunorral együtt arról beszélt, hogy a december 6-ai parlamenti választást követően a PNL és az RMDSZ közös kormányzásra készül. Orban megerősítette: pártja az EPP tagpártjaival, a – parlamenti küszöb átlépésére jelenleg esélytelennek tartott – Népi Mozgalom Párttal (PMP), illetve az RMDSZ-szel szeretne kormánykoalíciót alkotni.

Az RMDSZ is szövetségre akar lépni az önkormányzati választások után a PNL-vel mindenütt, ahol lehetséges, mert Romániának politikai stabilitásra van szüksége – mutatott rá Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke kifejtette: Romániában folyamatos politikai válság van, az utóbbi nyolc évben tíz kormánya volt az országnak. Úgy vélte: a helyhatósági és parlamenti választások után stabilitásra, hosszú távú építkezésre kell törekedni. „Az RMDSZ-nek és a PNL-nek azonos célkitűzése van: Románia fejlesztése, ezért túl kell lépni a múlt problémáin, és a jövőre kell koncentrálni” – hangoztatta Kelemen Hunor.

Forrás: ]]>Krónika]]>

]]>www.hungaryfirst.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (509) Mondom a magamét (5741) Történelem (14) Autómánia (61) Tereb (138) Titkok és talányok (12) Politika (1578) Mozi világ (440) Nagyvilág (1463) Belföld (6) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Gazdaság (663) Vetítő (30) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Életmód (1) Jobbegyenes (2167) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>