Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
A komcsi szög kibújik a zsákból

A komcsi szög kibújik a zsákból

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nincs ideális szocialista párt, nincs ideális LMP, s nincs ideális Jobbik.

Márki-Zay, a független, Jobbik által támogatott, a jobb, az „ideális Fidesz”ről álmokat szövő nagy látnok kinevezte alpolgármesterét. A szocit. Ezek szerint az ideális Fideszről szőtt márkizay-i álom valamilyen oknál fogva a szocialistákat jelenti.  Minden fedő megtalálja a lábosát, fogalmaz a német, s mennyire igaza van.

Én, magam is számos tekintetben szeretnék egy jobb világot. Például unom, hogy valaki túl gyorsan hajt, vagy bénán vezet előttem. Idegesítenek a hülyék a villamoson, ha lassú a busz. Egy ideális világban ennek jobbnak kellene lennie. Sokkal jobbnak. Leginkább a fizetésemnek kellene jobbnak lennie. Egy ideális világban ugyanis nincsenek hülyék, bénák, csak intelligens, öntudatos és jó gazda gondosságával eljáró polgárok, valamint hatalmas fizetések nekem.

Nomármost, el kell, hogy mondjam, mint már írtam, magam is szeretnék egy ideális világot. Nekem, egyszeri polgárnak, kvázientellektüellnek mérhetetlenül bosszantó, hogy unintelligens suttyók ostobaságokat zagyválnak össze. Csakhogy. Másoknak én tűnhetek unintelligens suttyónak. A társadalomnak adódik tehát mintegy 99%-os része, amelyiknek szerves részét képezik az unintelligens suttyók, a bénák és az ostobák. Ezt hívják társadalomnak, amely sajnálatos módon távol áll az ideálistól.

S, be kell, hogy valljuk, a Fidesznek vannak hibái, bizony távol áll az ideális Fidesztől. Ennek az az oka, hogy nincs ideális Fidesz.

A rossz hír az, hogy nincs másik ideális párt sem.

Nincs ideális szocialista párt, nincs ideális LMP, s nincs ideális Jobbik.

Ennek megfelelően sajnos el kell felejteni ezeket az álmokat, Márkizayostul, Gulyásmarcistul, mindenestül. Mint azt a Index címlapján is láthatjuk, Óbudán márpedig Molnár Gyula a legesélyesebb, tehát, akármennyire is összefognak a Jobbikkal, LMP-vel, akármennyire is koordinálnak,

a végén valahogy mindig előjön a komcsi.

A nagy hódmezővásárhelyi összefogó hatalmas elánnal győzött, s leverte a gonosz Kislázárjánost – gondolhatják az álmodozók, s idealisták. Most aztán véget vetettünk a hatalmaskodásnak, a korrupciónak, tehetik hozzá magukban.

Nem vitatom, elképzelhető, hogy imádott jelöltjük maga a megtestesült erkölcsiség, a rendíthetetlen sziklaszilárdság, aki mindenben hibátlan. Én ezt kész vagyok elfogadni. Nem fogok róla személyében – ok nélkül – egyetlen túlzó jelzőt sem leírni. Ilyeneket, mint „hazudott” vagy „szembe köpi magát”. Nem, tegyük föl, én hiszek neki, hisz ő az Ideális Jelölt, nagy I-vel és nagy J-vel.

Ugyanakkor sajnos a realitásokban vezetnie kell a várost, tehát kik fogják az ő előterjesztéseit támogatni? S neki kiket kell elősegítenie, pozícióba hoznia?

Hát, a szocialistákat. Ezért mindjárt ki is nevezett egy komcsit alpolginak. Aztán, csak bevezetnek majd mindenféle újabb és újabb adókat, hiszen a támogatókat ki kell fizetni. És neki sok támogatója volt, a teljes ellenzék, annyi alpolgármesteri státusz pedig egy 10 milliós nagyvárosban sincs, hogy mindegyik párt elégedett legyen. Lesznek tehát új adók és új, azonnal szükséges beruházások, szerződések, tanácsadások, szoftverek, irodabérlések.

Szóval a Lehet Más a Politika nem lehet más.

A szocik sem lehetnek mások, mert ők szocik. Az LMP pedig – Torgyán Józsefet megidézve – olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül piros.  

Szóval nincs ideális Fidesz, valóban, tény. Ugyanakkor nincs ideális más párt sem, ha nem a Fideszre szavaz a polgár, mert nem ideális, akkor másra szavaz. Nem lehet csak úgy egy kicsit megbüntetni valakit. A jelen társadalmi helyzetben ez a szavazat pedig jelesül a komcsikra megy. 

Elég csak egyszer megrezzenni, bekajálni ezt az „ideális világ” kezdetű dumát, ahol természetesen az ellenzék folttalan, s a „közös jelölt” pedig mindenki felett áll etikailag, akik aztán a csupa jó és nemes szándéktól eltelve létrehozzák a tökéletes világot.

Mert a „közös jelölt” inkább – a megvalósíthatatlan célok megvalósítása helyett – 4-5 napon belül kinevez egy komcsit. Aztán majd még egyet. Aztán mindenki komcsi lesz, ugye, s ebben az egyben megegyezhetünk, a pozíciók elfoglalásában ők igen jók.

Utólag aztán a kedves választó foghatja a fejét, hogy jaj nem ezt a lovat akartam, hiszen én az ideális világra szavaztam.

Csakhogy a rossz hír az, hogy nincs ideális világ, és a megrezzenés végén jönnek a kommunisták. Aztán a „transz gyerekek” lesznek a menők, a pedofilok kitüntető örömére. Fizethetjük a lelkizavaros idióták heréltetését, mert a nemi identitást azt mindenki maga választja meg. Aztán a végén jöhet Mohammed a négy feleségével szomszédba, mert szolidarítunk az unióval. (S e szolidaritás keretében vigyük is el az aljamigráns sleppet a németektől, nekik maradnak az értelmesebbek.)  Minden nap szolidaritási tüntetésekre járhatunk, s bármelyik elhanyagolható kisebbség nevében fel kell majd vonulnunk. Természetesen liberalizálni kell a drogokat, hadd hülyüljön a paraszt!

És utoljára de nem utolsósorban: boldogan kifizethetjük a multiknak az extraprofitját, mivel természetesen mindent, de mindent elvisznek, a komcsik aktív közreműködésével.

Felvehetjük a devizahitelt, s aztán háromszor annyit fizethetünk vissza. Minden félévben kiderül, hogy immár legalább 20%-al drágábban tudják csak rentábilisan megoldani a közszolgáltatásokat (amelyeket természetesen újra magánszolgáltatók látnak el), s a végén valahogy megint hitelt kell majd felvennünk.

Mert mindig egy ideális, „szeressük egymást gyerekek” típusú nagy összefogóval kezdődik a játék. Aztán egyszer csak kineveznek egy kommunistát meg egy ballibsit.

Majd azt vesszük észre, hogy két forintért eladták a vízműveket, mert nem nyereséges. Utána meg az áramszolgáltatókat három forintért, mert veszteséges és fel kell újítani a hálózatot. (Valamilyen oknál fogva magánkézben két perccel később nyereséges lesz, oly módon, hogy nekünk máris kétszer annyit kell fizetni, egyben a hálózatot természetesen nem újítják fel.)

Mintha nem történt volna meg már párszor ez a magyar közelmúlt történetében….

]]>https://tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (704) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Vetítő (30) Mozi világ (440) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Sport (729) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Jobbegyenes (2786) Kultúra (7) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7536) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Életmód (1) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>