Ma 2023 március 20. Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.
A kaméleonember

A kaméleonember

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez a pici Márton pedig most eladja a pártmaradványokat Ferinek és Brüsszelnek. Egy üveggyöngyösiért.

 

Nem mintha hírértékű lenne, mi történik egy pár százalékos lumpenpártnál, de azért rögzítsük: Gyöngyösi Mártont választották szombaton a Jobbik elnökévé. Bár az kétséges, hogy amikor e cikk megjelenik, még létezik-e a párt, esetleg addigra kollektíven kizárják és megerőszakolják egymást. Végül is nem számít. Mindenesetre Gyöngyösi máris jelezte: megtartja EP-mandátumát. Nem hülye ő, esze ágában sincs elugrani a talicskányi pénz elől, amit Brüsszelben ráöntenek.

Ízlelgessük: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke. Idézetek tolakodnak az ember elé. „Nyílt és részletekbe menő vitát kell indítani az Európai Unió előnyeiről és hátrányairól, a szervezet elhagyásáról szóló népszavazás előtt. Itt az utolsó esély, hogy az ország elhagyja a nemzeti szuverenitás felszámolását immáron nyíltan vállaló uniót.” Gyöngyösi mondotta ezt még 2012-ben, nem sokkal azután, hogy párttársai uniós zászlót égettek. Eltelt szűk tíz esztendő, s mit művel a mostani, brüsszelitává lett Gyöngyösi? Például a Gyurcsány-párti Ara-Kovács Attilával együtt petíciót indít az uniós egység megőrzése érdekében. Mert most már mégse annyira fontos a szuverenitás. Most már inkább az a fontos, hogy mindenki azt bégesse, amit Brüsszel előír. Az eurószázezrekkel kivakart Gyöngyösi ma már ilyen mondatokkal legyezgeti Von der Leyent: „A javasolt [oroszellenes gazdasági] szankciók jók és hatékonyak.” Tudniillik Gyöngyösi „közgazdász”, s mint ilyen, azt hiszi, ért hozzá. Holott már a gyengeelméjűek is fölfogták: a szankciók egyedül Európát roppantják meg, miközben az oroszok nevetve, rekordáron adják el az olajukat.

 

Aztán itt egy újabb Gyöngyösi-idézet, februárból: „Orbán barátja, Putyin ma reggel lerohanta Ukrajnát.” Majd azt is kinyilatkoztatta: Ukrajnában a szabadság harcol az elnyomás, az orosz agresszió ellen, és ­emiatt nagyon aggódik. Érdekes, akkor kevésbé aggódott Márton, amikor 2014-ben választási megfigyelőként bábáskodott a krími népszavazáson. Akkor még helyeselte a Krím Oroszországhoz való visszatérését, és az ukránok által rakétákkal lőtt Donyecki és Luhanszki Népköztársaság elszakadását is támogatta. „A kijevi kormány azzal, hogy fegyverrel támadott saját állampolgáraira, végképp eljátszotta az itteni, ukrán állampolgárságú orosz nemzetiség bizalmát és lojalitását” – írta 2014-ben. (Ebben speciel igaza volt.) Ám annyira túltolta az oroszok szekerét, hogy végül kitiltották Ukrajnából. Mára viszont megfejtette, hogy mindenről Putyin tehet, aki Orbán „barátja”. Mondja ezt éppen ő, „KGBéla” egykori párt- és bajtársa – s közben nem szakad rá a „felszabadítási” obeliszk.

Könyveket lehetne megtölteni ennek a kaméleonembernek az önellentmondó nyilatkozataival. „Ezért kell elgondolkodnunk azon, hogy ­NATO-tagnak lenni jelen pillanatban előny-e a számunkra vagy púp a hátunkon” – nyilatkozta a 444.hu-nak 2015-ben. Majd a Barikádnak, hogy „a NATO egy ördögien működtetett rendszer”. Ma viszont már imádja a NATO-t, nem is tudna nélküle létezni. Idén márciusban már azzal riogatott, hogy Ukrajna bekebelezése után hazánk lesz Oroszország ütközőzónája, és szemfényvesztésnek nevezte az Orbán Viktor által meghirdetett stratégiai nyugalmat. Éppen csak azt nem kérte, hogy üzenjünk hadat az oroszoknak.

És persze Gyöngyösi volt az is, aki 2012-ben föl akarta mérni, hány zsidó származású ember ténykedik a magyar kormányban és az Ország­gyűlésben. Ma ezt a kisnyilasból lett kisávóst csókkal üdvözlik a brüsszeli ballib szeánszokon. Fura, de Gyöngyösi mellé téve Gyurcsány is már-már gerincesnek tűnik. Vona elvette a Jobbik lelkét, Jakab megerőszakolta, ez a pici Márton pedig most eladja a pártmaradványokat Ferinek és Brüsszelnek. Egy üveggyöngyösiért.

Borítókép: Györgyösi Márton (Fotó: Mirkó István)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Egészség (50) Flag gondolja (33) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Tv fotel (65) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tereb (142) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (675) Életmód (1) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Jobbegyenes (2569) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6690) Nagyvilág (1305) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Kultúra (6) Politika (1581) Heti lámpás (261) Irodalmi kávéház (517)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>