Ma 2023 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
A Kálmán Olga és Karácsony politikai bombát robbantott

A Kálmán Olga és Karácsony politikai bombát robbantott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kezdhet félni a Fidesz!

Budapesten minden szavazókörben lesz ellenzéki delegált – nyugtatta meg az aggodalmaskodó híveket Karácsony.

Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor bukott ellenzéki főpolgármester-jelöltek is megjelentek az ellenzék főpolgármester-jelöltjét erősítendő a mai sajtótájékoztatón.

Alternatív szavazatszámláló rendszert alakít ki az ellenzék – jelentette be Karácsony Gergely, hozzátéve, ezt a jogszabályok lehetővé teszik.

Az alternatív szavazatszámláló rendszer lényege Karácsony elmondása szerint a következő: a szavazóköri jegyzőkönyvről a szavazóköri delegáltak készíthetnek másolatot, ezt elküldik a kerületi kampányirodához, ezt majd egy nem nyilvános tárhelyre feltöltik, amit csak a kampánystáb lát, és ha már lesz rá lehetőség, akkor közkinccsé is teszik majd.

Karácsony nem szeretné, ha bármi is kedvét szegné a változást akaróknak.

A Fidesz abban érdekelt, hogy abba a mocsárba, amit a politikába behozott, belefojtsa a közügyeket – ütött meg drámai hangot Zugló polgármestere.

Az ellenzéki egységet nem hagyjuk kikezdeni – erősködött az ellenzék nagy reménysége.

Kálmán Olga átvette a szót, és azt kérte, a szavazófülke magányában mindenki érezze biztonságban magát. Ugyanakkor a félelmek jogosak, ami a választás tisztaságát illeti, ez ellen próbálnak tenni az alternatív szavazatszámláló rendszerrel – fogalmazott.

Kálmán Olga minden választópolgárt arra kér, gondolja át, melyik jelölt hozhat igazi változást, ki adhatja vissza a települést a hatalom kezeiből.

Létrehoztunk egy honlapot, amelynek segítségével mindenki megtalálhatja lakcíme beírásával a számára megfelelő képviselőjelöltet – ismertette. Az ]]>ittleszek.hu]]> címen elérhető portálon mindenki megtalálhatja a maga jelöltjét – hangoztatta. (Pontosabban a budapestiek tudhatják meg, ki a Karácsonyék szerint megfelelő ellenzéki jelölt a számára – szerk.) Ahol tudunk, segítünk, hiszen mindannyiunknak fontos a változás – mondta a korábbi „függetlenobjektív” riporter. Kálmán Olga nem válaszolt arra a riporteri kérdésre, hogyan alakul majd az ő sorsa, folytatja-e a politizálást. Mindössze annyit mondott, egyelőre október 13-ra, az aktuális feladatra koncentrál.

Kerpel-Fronius Gábor is azt mondta, fontos számukra a választások tisztasága. Rámutatott, a szavazatszámlálás nem egy hálás dolog. Mint elmondta, ő maga is többször vállalt már ilyen feladatot. A Momentum bukott főpolgármester-jelöltje a szavazatszámlálók iránti hálára szólított fel. Hozzátette, lesz jogsegélyszolgálat is, végezetül jó munkát kívánt maguknak.

Karácsony Gergely a kérdésekre válaszolva tovább folytatta szánalomra apellálását bánatos szemekkel, miszerint a sajtó nem úgy számol be terveiről, nagy tetteiről, ahogyan ő azt szeretné. Ő a közügyekről szeretett volna beszélni, de a programjáról alig esett szó. Szerinte Tarlós Istvánnak programja sincs.

Karácsony Gergely, aki „minden idők legdurvább” kampányáról beszélt, arra kérte a választókat, arról is szavazzanak, hogy kinek van programja, ki próbál Budapest jövőjéről beszélni, és kik azok, akik nem vitáznak, nem hirdetnek programot, de bele próbálják fojtani a szót az ellenzékbe.

Kérdésre válaszolva példaként említette, hogy a programismertetőjük után a sajtó elsősorban arról számolt be, hogy csuklyával eltakart fejű fiatalok egy hajóról megzavarták a rendezvényt. Annak nincs hírértéke, hogy a fűtési szezonban a nyugdíjasok segítséget kérhetnek az önkormányzattól, vagy hogy a 14 évesnél fiatalabbak ingyen utazhatnak majd – tette hozzá.

Külön kérdezték azokról az interneten hozzáférhető fotókról és filmfelvételről, amelyeken az ismeretlen közzétevő állítása szerint többek között Borkai Zsolt, Győr kormánypárti polgármestere látható több ember társaságában szexuális aktus közben.

A főpolgármester-jelölt azt felelte: a közügyek odáig tartanak, „ameddig a közpénz tart”. Ha valaki olyan dzsemborikon vesz részt, amelyek kapcsán felmerül a kétség, hogy közpénzekkel hozhatóak kapcsolatba, akkor azok közügyek. Ha valakit olyan mulatságra visznek el, amelyet olyan vállalkozások finanszíroznak, amelyek milliárdokhoz jutottak a fideszes döntéshozók döntései nyomán, akkor az az eset is közüggyé válik – fűzte hozzá.

Közölte, az emberek, a politikusok magánéletét el kellene választani ezektől az ügyektől, de minden, ami közpénz, az közügy marad.

Hozzátette, kiszabadult egy olyan szellem a palackból, amit érdemes lenne visszazárni, és visszavinni a politikát oda, ahová tartozik, az emberek hétköznapjait szolgáló közügyek világába.

A sajtótájékoztatón egy újságíró odavitt Karácsony Gergelynek egy olyan lapot, amelyen két fénykép volt látható, és arra kérte, döntse el, mindkét felvételen Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő látható-e. A Magyar Nemzet és a Hír TV ugyanis a birtokukba jutott képi és hangfelvételekre hivatkozva a múlt héten arról számolt be, hogy a politikus közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt.

A főpolgármester-jelölt azt felelte, hogy nem ismeri Lackner Csabát. Hozzátette, Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármester pedig azt állítja, hogy nem ismerte fel a sajtóban közzétett képen az önkormányzati képviselőt. Karácsony Gergely hangsúlyozta, azt végképp nem tudja megítélni, hogy a hangfelvételen ki beszél, de Gajda Péter egy nyilatkozatában már visszautasította, hogy „ez a hangfelvétel bármilyen szempontból bármit bizonyítana”.

Közölte: a két, a sajtótájékoztatón bemutatott lapon látható személy között nagyon nagy a hasonlóság, de a videofelvétel semmit nem alapoz meg a megfogalmazott vádakból. Újabb kérdésre visszautasította, hogy Kispesten korrupciós botrány lenne.

Karácsony Gergely azt azonban kijelentette, hogy ha bármelyik jelöltre hitelt érdemlően rábizonyítanának egy korrupciós vádat, akkor annak távoznia kellene a közéletből.

Megkérdezték tőle, hogy ha a felvétel nem valós, akkor az MSZP miért léptette vissza a jelöltségtől Kránitz Krisztiánt, akit a hangfelvétel alapján akár egy komoly korrupciós esettel is összefüggésbe lehet hozni. Karácsony Gergely azt felelte, hogy a férfit nem léptették vissza, mert a 2019-es önkormányzati választáson nem is volt jelölt. Hozzátette, az ügyet nem ismeri olyan mélységeiben, hogy válaszolhasson arra, Kránitz Krisztián miért nem indult a választáson.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (531) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Politika (1581) Heti lámpás (279) Gasztronómia (539) Sport (729) Szépségápolás (15) Tereb (146) Egészség (50) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7235) Történelem (16) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (693) Mozi világ (440) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Jobbegyenes (2718) Autómánia (61) Belföld (10) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>