Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
babu-675x443.jpg

A hülyeség házhoz jön III. – Négerisztán

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A következő írásban egyszerre két olyan hírrel szeretnék foglalkozni melyek nagyszerűen illeszkednek a sorozat címéhez és szelleméhez.

„A politikában a hülyeség nem hátrányos helyzet.”

Bonaparte Napoleon

A dallasi sajnálatos események a világ és az én figyelmemet is az amerikai négerek sanyarú sorsára irányították. Ezzel kapcsolatban tűntek hát fel számomra az alábbiak.

Történt, hogy bizonyos Justin Timberlake – ő egy pop-ikon, megnéztem a neten, bár ne tettem volna – gratulált egy másik szellemóriásnak, Jesse Williamsnak az alkalomból, hogy az valamiféle díjat nyert el. A díjat a Black Entertainment Television – röviden a feka-TV – osztogatja, merthogy van ilyen. A díjazottak – természetesen – egytől-egyig négerek, különböző színváltozatokban. Most képzeljük el mi lenne, ha Amerikában valaki Withe Entertainment Television néven indítana egy ilyen szórakoztató akármit. Ugye? De nem erről akartam beszélni.

Jesse Williams – ahelyett hogy örült volna, hogy egy szakmabeli megdicsérte – indignálódott hangon kikérte magának a dolgot, mint mondta, a fehérek kisajátítják a néger kultúrát. Az, hogy két hülye, a saját vélt fontosságától megszédült komédiás miket üzen egymásnak, az tökéletesen jelentéktelen lenne, azonban erről a „kisajátításól” már sokfelé olvashatunk. Úgy tűnik divatba fog jönni. Annál is inkább, mert a derék libsik annyira örülnek, ha valaki kitalál valami efféle abszurd ötletet.

Mikor a „kisajátítást” olvastam, először meglepődtem. Nem tudtam ugyanis, hogy létezik olyan mint néger kultúra és különösen nem tudtam, hogy kisajátítják. Ha megengedem, hogy van egységes afrikai néger „kultúra” – ehhez a kultúra fogalmát szinte a végtelenig kell tágítani –, arról is csak a fehér antropológusokon keresztül tudunk. Elgondolkodtam. Mit nevezhetünk néger kultúrának? Van ugye az eredeti, afrikai, autentikus kultúra, ennek azonban nem találom nyomát itt magunk között. Nem esszük meg a misszionáriust, nem imádjuk a krokodilt, nem fizetünk mérgezett majomfogakkal és még csak pálmakunyhókat sem építünk.

Tehát ezt biztosan nem sajátítottuk ki.

Rájöttem, hogy minden bizonnyal a könnyűzenei ipar bizonyos termékeire gondolhatnak a kisajátítás-hívők. Az bizony kétségtelen, hogy ebben van valami. Bizony, a blues, a dzsessz és más zenei irányzatoknál a négereknek vezető szerepe volt/van és ezeket az elnyomó fehérek is játsszák, hallgatják – kisajátítják. Ne akadjunk fel olyan apróságokon, hogy eme kisajátítás úgy történik, hogy a gonosz fehérek pénzt adnak a négereknek, hogy hallgathassák őket, tehát – szerintem – nem kisajátítják, hanem megveszik a dolgot. Továbbá a zenével kapcsolatban nem emlékszem rá, hogy a négerek Afrikából hozták volna magukkal például a szaxofont, vagy a zongorát. Bár lehet. Biztos ahhoz voltak láncolva.

De nevezzük nyugodtan kisajátításnak, ha úgy tetszik. Viszont akkor meg kell vizsgálni azt is, melyek azok a kulturális elemek, amiket a négerek tőlünk, fehérektől sajátítottak ki – már ha úgy gondoljuk, hogy egy idegen kultúra elemeinek használata kisajátítás. Itt van rögtön az ABC, amit ki kellett sajátítani, mert a behurcoltak hazájában nem analfabéták voltak, hanem konkrétan nem volt ismert az írás. Mármost, mikor az indignálódott Jesse Williams a Facebook-on kikéri magának, akkor éppen kisajátítja a fehér kultúra ezen vívmányát, ami – tőle tudjuk – nagyon csúf dolog.

Mi több beszélni sem tudna, mert az angol nyelvet is a fehérektől sajátították ki.

Ha jól megkaparjuk arra jutunk, hogy a fekete bőrükön kívül nem sok mindent hoztak Afrikából; a többit kisajátították – hogy az ő kifejezésüket használjuk.

Mostanában terjedt el, hogy a kisajátítás újabb, magasabb szintet lépett és Babu Omowale radikális fekete aktivista már néhány komplett amerikai államot akar kisajátítani, és az USA délkeleti államaiból – Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina, Alabama, Georgia – akarja létrehozni a feketék új országát. Ezek az államok a polgárháborúban a rabszolgatartó déliekhez tartoztak, tehát a radikálisok olyan helyen kereskednek, amely már ki van próbálva a négerek lakhatása szempontjából, hiszen sokáig éltek ott, békében és barátságban.

Persze ezt még meg kell beszélni az ott élő fehérekkel, valamint azok helyi népművészeti csoportjaival, mint például a Ku-Klux-Klan. Csak hogy legyen idejük felkészülni; jól égő keresztek, csuklyák stb. Puskájuk bizonyára amúgy is van.

Az országfoglalást egyelőre békés úton képzelik el, kihasználva a néger szomszédok fehér-riasztó hatását. Úgy képzelik, hogy egyre többen költöznek oda és ennek hatására a fehérek elmenekülnek, majd végül már csak az övék az egész.

Ez eddig működött, így jöttek létre a fekete nyomornegyedek szerte Amerikában.

Úgy képzelik, hogy ezután gazdaságilag függetlenednek az USA többi államától és bevezetik például a „fekete dollárt”. Ez, szerintem, hülyeség, mert ebben az esetben nekik maguknak kéne fizetni a szociális segélyt, ami merőben szokatlan gondolat. Mondhatnónk, kontradikció in adjecto, mert a néger nem fizeti, hanem kapja a nevezett segélyt. Ez a világ rendje. Eddig legalábbis így volt, de talán majd ott, az ígéret földjén másképpen lesz.

Az új állam gazdaságát nyilván a gyapottermesztésre lehetne alapozni, hiszen ehhez a termőterületen és a munkaerőn túl, a termelési tradíciók is rendelkezésre állnak majd, csak meg kell kérdezni a nagypapit, aki bizonyára emlékszik arra a szörnyű időre, mikor dolgozni kellett. A Detroitból szalasztott drogdílerek vágyai között bizonyára kitüntetett helyen szerepel az afféle vidéki, bukolikus öröm, mint a gyapotszedés. Csak erre vágynak. Lehet hogy van is nekik otthon – rekreációs céllal – valami bonsai-gyapotcserje, amit időnként csipegetnek, ha depressziósak.

Nem akarok ünneprontó lenni, de mutatkozik itt néhány súlyosnak tűnő probléma is. Mindenekelőtt, ha az összes néger elköltözik az ígéret földjére akkor mi marad a fehér, libsi jogvédőknek? Képzeljük el, hogy ott ődöngenek az egyetemeken és nincs egy árva néger sem, akit védhetnének. Elmarad egy csomó tüntetés, tiltakozás, ami pedig a jogvédő létmódja, nélkülük számára a világ kihalt, unalmas és szomorú. Esetleg lehetnének transznégerek és utánuk költözhetnének, de ekkora szerencsénk bizonyára nincs. Nem nagyon maradna más számukra csak a homokosok. Csak nehogy azok is önálló államot alapítsanak.

]]>http://aristo.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Kultúra (9) Sport (729) Jobbegyenes (2825) Vetítő (30) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (146) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Életmód (1) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7719) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Történelem (18) Mozaik (83) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>