Ma 2020 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
54-480x330.jpg

54 az élet értelme a IV. Birodalomban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Merkel mama Mitteleurópája emberségből jelesre vizsgázott a migráns-zivataros világunk első évében.

Európa legerősebb erkölcsigazdasági hatalma ismét magasra emelheti a zászlót, hiszen 54 migránst foglalkoztat legálisan, főállásban…

Ja, várjunk csak egy percre. Ez egyáltalán nem frankó, hiszen úgy másfél millióan mászhattak át a német határon eddig. Mielőtt liberális olvasóink a könnyes arcukra markolnak és mantraként kezdik mondogatni a jól bevett sorokat gazdaságról meg oktatásról, elárulunk egy titkot: Németország 30 legnagyobb vállalatának úgy 1100 milliárd Euró az éves forgalma, és durván 3,5 millió embert alkalmaznak, és ezek közül 54 migráns. És ott nem csak bankigazgató van állásban, hanem targoncás és éjjeliőr is. Sőt, valószínűleg az utóbbi kettőből sokkal több.

Igen, pontosan ennyi agykutatót sikerült találni a rengeteg “többdiplomás szakember” közül – ahogy leírtak nekünk az érkezőket a keletinél őket simogató molett hölgyek és ugye az a baj, hogy továbbmennek, mert ők adnák a magyari gazdaságba azt a plusz 10 százalékot, amitől pannonpumák leszünk, a ritka kivétel pedig, amelyik nem szakember, azokból mind válogatott futballista lesz minimum.

Akkor nyilván a másfél millió mínusz 54-nek robotikából meg alkalmazott kvantummechanikából van csak papírjuk, ezért őket nehéz elhelyezni. Ja nem, ez sem igaz, annyiról van szó, hogy még egy ekkora gazdaság sem képes olyan embereknek munkát adni, akiknek eszük ágában sincsen dolgozni, mert kultúrájukban bevett fogásnak számítanak a hátul szomorúan kullogó, csempészett cigarettát és fejükön vizeskorsót cipelő asszonyok, akik otthon az éves össztermelés 99 százalékáért felelnek, ami meg nagyjából a gyerekszülést és az ehhez kapcsolódó fejlettnyugati adományokat jelenti.

Amúgy a dolgot viccesen is fel lehet fogni, mi például a térdünket csapkodtuk a röhögéstől, amikor eszünkbe jutott a Mercedeshez köthető Dieter Zetsche kijelentése, mely szerint mindenki nyugodjon le a picsába, a migránsok igenis képzettek és szorgalmasok. Muhaha.

Június végén Németországban 660 000 betöltetlen álláshely volt, közülük úgy 130 000-hez nem kell csak tanulás során elsajátítható képzettség (nem, a kecskék lefejezése, a velük való közösülés és a házi készítésű bombák összerakása itt nem számít). És ugye ott van még az a hulladékkezelési munkatapasztalat, amivel szintén nem büszkélkedhetnek barátaink, pedig liberálisok szerint többen közülük kukásembernek jöttek. Meg olyan munkakörökbe, melyek nem csak a haladó értelmiség számára büdös, hanem objektíve.

Merkel a helyzetet úgy próbálja megoldani, hogy megengedi a vállalatoknak, hogy a kötelező 8,5 Eurónál kevesebbet is fizethetnek ezentúl a munkavállalóknak (vajon a németeknek is?), amiből ha még faragnak egy 4-et, akkor már el is értük a 2 diplomás magyar fizetést. Ja, hogy abból Berlinben kellene megélni? Hoppá.

Na mindegy, mágikus szám 54, ami végül is pont 12-vel több, mint az élet értelmének számító 42, de azért mégsem győz meg minket arról, hogy örökbe fogadjuk és ne megszüljük a következő generációt. Illetve, mivel férfiak vagyunk, mi azt a hősies fél percet vállaljuk. Név és cím a szerkesztőségben.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Mozi világ (440) Nagyvilág (1450) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gazdaság (651) Irodalmi kávéház (486) Tv fotel (65) Belföld (5) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4569) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Autómánia (61) Sport (729) Jobbegyenes (1771) Vetítő (37) Heti lámpás (240) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Politika (1571) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>