Ma 2021 január 22. Vince, Artúr napja van. Holnap Zelma, Rajmund napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Orbán megmondta az igazat: létezik titkos Merkel-Erdogan paktum

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
2016. március 6-án Merkel megállapodott Erdogánnal, hogy minden évben 150-250 ezer menekültet fogad be Törökországból.

Amikor a nyugati elit hazai balliberális cselédsajtója heti rendszerességgel és monotóniával több tucat olyan cikkről számol be ura és iránymegszabó őfelsége nemzetközi sajtójából, amely a magyar miniszterelnökről, kormányáról és vele együtt, csakúgy véletlenül, a magyar népről általa kialakított mocsokképet a kötelezően szokásos jelzőkkel – populista, rasszista, antiszemita és a többi – erősítgeti és mélyíti el, hősi ellenállóként veregeti meg saját vállát.

Ennek ellenkezőjét pedig a hatalomhoz való törleszkedésnek értelmezi.

Úgyhogy vigyázat, most törleszkedés következik azon szörnyű újságírói gyakorlat megsértése miatt is, hogy a kutyát harapó postás esetével állunk szemben: volt képe egy olasz hírportálnak emlékeznie arra, amire más médium azt nem tartotta szükségesnek, vagy nem akart.

Az olasz ]]>Stopeuro]]> portál a fenti címmel írt igen terjedelmes cikket, amely így kezdődik:
2015 decemberében Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyilvánosan elmondta, hogy Merkel migránsokra vonatkozó megállapodást kötött Erdogánnal, amely egy titkos záradékot tartalmazott: „Egy nap felébredünk, és azt hiszem, hogy Berlinben már a jövő héten bejelentik azt, hogy 400 – 500 ezer menekültet kell befogadnunk közvetlenül Törökországból.”

A rákövetkező héten nem történt semmi ilyen bejelentés. Orbánt gúnyolták és nevetségessé tették, mint valami vadtekintetű összeesküvés-elmélet gyártót. Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a magyar miniszterelnök kijelentését „zagyvaságnak” nevezte. Párizsban és Berlinben sértegették. Stephane Le Foll, a francia kormány szóvivője kijelentette: „Franciaország és Németország együttműködik, hogy kezelje a migránsáradatot… „A múlt héten az EU megállapodott Törökországgal, és Orbánnak tudnia kell a részleteket, hiszen ott volt”, mondták.

Orbán tökkelütöttnek tűnt: az a megállapodás, amit Merkel kötött Erdogannal 2016 márciusában nem éppen abból állt, hogy a törökök 3 milliárd eurót kapnak azért, hogy szíriai menekülteket (és „szíriai”, idézőjelben) Törökországban tartanak és nem küldik hozzánk?

Most pedig, egy évvel később, a német sajtóból kiderül, hogy Orbánnak igaza volt. 2016. március 6-án Merkel megállapodott Erdogánnal, hogy minden évben 150-250 ezer menekültet fogad be Törökországból. Ezt a megállapodást Merkel úgy kötötte meg, hogy a legkisebb mértékben sem tanácskozott az EU többi tagországával. Csak a holland Mark Rutte miniszterelnök tudott a megállapodásról, aki abban a minőségében volt jelen, hogy az EU soros elnöki tisztét töltötte be abban a fél évben.

A megállapodást azután pánikszerűen fogadta el 28 tagország, mivel úgy tálalták nekik, mint az egyetlen módja a menekültáradat leállítására, azaz 3 milliárd eurót fizetnek Erdogánnak, máskülönben küldi az áradatot.

A cikk ezután ismerteti azt, ami már megjelent sajtónkban is: e titkos megállapodást egy, a napokban megjelent könyvben tárta fel a Die Welt újságírója, Robin Alexander. Annak címe: ]]>Az elűzöttek]]>. Alcíme: Merkel és menekültpolitikája: tudósítás a hatalom belsejéből.

A cikk pedig – amelynek terjedelme az itt belőle szemlézetteknek mintegy a tízszerese – teljes fordítást igényelne, annyi, eddig igen sok, sorsunkat is befolyásoló tényt mutat be.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Politika (1571) Mondom a magamét (5051) Sport (729) Irodalmi kávéház (502) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (656) Mozi világ (440) Jobbegyenes (1949) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Nagyvilág (1453) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Tereb (140) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Egészség (50) Történelem (14) Heti lámpás (249)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>