Ma 2021 május 16. Mózes, Botond napja van. Holnap Paszkál napja lesz.
Bencsik András: Magyarország az első

Bencsik András: Magyarország az első

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Újra megbizonyosodik az ember, hogy a magyar politikai közéletben csak egy komolyan vehető szereplő van.

mert a többiek mintha végképp elveszítették volna józanságukat. A mérhetetlen népszerűségű Momentum elnöke, Fekete-Győr András, megidézve a több mint 40 éve bemutatott Csillagok háborúja című film egyik szereplőjét, Leia hercegnőt, hologram formájában jelent meg az ámuló liberális ifjúság előtt. Fegyőr hercegnő Szegeden beszélt élőben, de Budapesten is látható volt a hologramja… Ennyi elég is.

Egy másik űroperahős, az Őszödi Böszme, alias El Quró égből potyogó kék luftballonok közepette sorolta el légből kapott ötleteit, melyek lényege az volt, hogy ha ők győznek, annyi méz lesz a madzagon, amennyit a világ még nem látott, és ami nem lesz mézből, az ingyen lesz, és duplán osztogatják, a fideszesek pedig mennek a börtönbe. Ez is magáért beszél…

Vannak pártok és pártvezetők, akikről még ennyit sem lehet elmondani, mert se arcuk, se gondolatuk. Van végül egy szebb napokat látott, patriótának indult párt, amelyik a dühös házmesterek sajátosan egyedi bázisán fölmagasodva ért fel az iszlám elfogadásán és üdvözlésén át Soros György és Simicska Lajos emberi nagyságának fölismeréséig. E tábor, ha a jobbközépről esik szó, hatalmas farkasüvöltéssel ad gyűlöletének hangot… Talán ez sem az igazi.

És van végül Orbán Viktor, a jobboldali, keresztény tábor, a nemzeti elkötelezettségű polgárság vezetője, aki készülvén negyedik miniszterelnöki megbízatására, kampányindító, egyúttal a múlt évet értékelő beszédében jó néhány kulcsmondatot fogalmazott meg, hogy bárki kedvére válogathasson belőlük. Ízelítőnek néhány: „Nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka, és nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele is.” Vagy: „A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek.” Ez is fontos: „…mi azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység.”

Ezt sem mondták ki így vezető politikusok: „A legrosszabb rémálmaink válnak valóra. A Nyugat elesik, miközben Európa észre sem veszi, hogy megszállják.” Ezt kifejtette bővebben is: „Bármennyire abszurd is, a helyzet az, hogy a veszély ma nyugatról fenyeget bennünket. Ezt a veszélyt a brüsszeli, berlini és párizsi politikusok hozzák a fejünkre. Azt akarják, mi is vegyük át az ő politikájukat, azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt. Azt akarják, mi is fogadjunk be migránsokat, és váljunk mi is kevert népességű országgá.”

És végül: „a harcot, amelyet vívunk, nem tartjuk reménytelennek, sőt úgy látjuk, hogy éppen győzelemre állunk. A V4-országok szilárdak, az ortodoxia kitart, úgy tűnik, a horvátok is észhez tértek, Ausztria éppen most fordult hazafias és keresztény irányba, Bajorországban a CSU vezetésével szellemi és politikai ellenállás épült ki… És várjuk, várva várjuk az olasz választási eredményeket, és vele együtt a fordulatot, amellyel a józan ész, az olasz nemzeti és kulturális öntudat és Silvio Berlusconi kerül ismét kormányzati pozícióba.” „Nem vagyunk egyedül, és közösen fogunk küzdeni, hogy Soros Brüsszelben és az ENSZ-ben bemutatott tervét megfékezzük, majd megállítsuk, és ha lesz elég szövetségesünk, márpedig lehet elég szövetségesünk, akkor biztos vagyok abban, hogy a végén sikerrel is járunk.” Úgy legyen!

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Egészség (50) Autómánia (61) Mozaik (83) Politika (1578) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1455) Gasztronómia (539) Heti lámpás (255) Gazdaság (657) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2028) Mondom a magamét (5297) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (504) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (138) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Sport (729) Történelem (14) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>