Ma 2023 február 01. Ignác napja van. Holnap Karolina, Aida napja lesz.
Bayer Zsolt: Vásárhelyi néninek a leszámolásról

Bayer Zsolt: Vásárhelyi néninek a leszámolásról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ejna, ejnye...

Nem Marika néni, nem azzal kell leszámolni, amit Marika néni mond, hanem azzal a ma már azért erősen halványuló tévhittel, miszerint maguknak van és volt egy szemernyi eszük, tehetségük, tisztességük, becsületük és hazaszeretetük valaha is.

Vásárhelyi Mária: Ideje leszámolni az „Orbán a zseniális politikus” mítoszával

„Még alig néhány nap telt el az évből és már annyi seggberúgást gyűjtött be külpolitikája” – fejtette meg a szociológus.

Vásárhelyi Mária a ]]>Facebook-oldalán]]> kelt ki Orbán Viktor és a magyar kormány külpolitikája ellen. A szociológus felsorolta azokat a momentumokat, amelyeket kivetnivalónak talált az elmúlt néhány napból. Mint írta, „ideje lenne leszámolni az »Orbán a zseniális politikus« mítoszával. Még alig néhány nap telt el az évből és már annyi seggberúgást gyűjtött be külpolitikája – ha egyáltalán ezt lehet külpolitikának nevezni, és

nem indulat vezérelt, provokatív, az országnak súlyos károkat okozó kalandorságnak. 

A fő szövetségesnek tekintett Olaszország miniszterelnöke G. Meloni, tárgyalásokat kezdett az Európai Néppárt vezetőivel, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést. Tudjátok ez az a Néppárt, amelyet Orbán addig provokált, amíg ki nem rúgták a Fideszt onnan. Orbán abban a reményben pimaszkodott a Néppárttal, hogy létre jön egy új, szélsőjobboldali szövetség az EP-ben, amelyet ő alapít meg és vezet, ehelyett ennek még a körvonalai sem látszódnak és a remélt szövetségesek egymás után fordítanak hátat Orbánnak.”

Az Erasmus is szóba került

A szociológus kifejtette a véleményét arról is, hogy az Európai Bizottság derült égből villámcsapásként leállíttatta az Erasmus+ programot: „»Brüsszel« úgy döntött, hogy a jövőben nem pályázhatnak Erasmus ösztöndíjra a politikai célból alapítványi működési formába átszervezett egyetemek, mivel Brüsszel szerint nem elég átlátható ezeknek az egyetemeknek a gazdálkodása (magyarul lopásról van szó). Így most már nemcsak az van, hogy nem valósul meg a néhány évvel ezelőtt hatalmas csinadrattával bevezetett, gimnazistáknak beígért két hetes külföldi tanulmányút, amiből semmi nem lett.  Az elmúlt évtizedekben minden egyetemista aki vágyott erre, fél évet tölthetett külföldi egyetemeken, most ettől a lehetőségtől fosztotta meg a kormány azokat a diákokat, akik olyan egyetemekre járnak, amelyek kuratóriumában olyan messze földön híres tudósok (fideszes politikusok) aladárkodnak, mint Németh Szilárd, Tarlós István vagy Varga Judit.”

A szociológus úgy tűnik, összekeverte a magyar kormányt és az Európai Bizottságot.

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (516) Szépségápolás (15) Gazdaság (675) Kultúra (6) Sport (729) Egészség (50) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6587) Mozaik (83) Autómánia (61) Vetítő (30) Belföld (8) Jobbegyenes (2536) Heti lámpás (260) Nagyvilág (1305) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Tereb (142) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>