Ma 2022 november 29. Taksony napja van. Holnap András, Andor napja lesz.
Bayer Zsolt: Valóság nagybácsi

Bayer Zsolt: Valóság nagybácsi

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Tényleg, Renzi koma? tarthatatlan a helyzet?

„Kiborultak az olasz politikusok, uniós segítséget kérnek 

Tarthatatlannak nevezte az olaszországi partokra érkező bevándorlók számát Matteo Renzi volt miniszterelnök szerdán, miután az utóbbi négy nap alatt több mint tízezer embert mentettek ki a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon.

Matteo Renzi kijelentette, hogy Olaszország nem képes ennyi menekült befogadására, és tudomásul kell venni, hogy az olasz közvélemény számára a helyzet elviselhetetlenné vált.

Vasárnap óta több mint tízezer ember érkezett Líbiából a dél-olaszországi partokra. Velük több mint 80 ezerre emelkedett az év eleje óta érkezett migránsok száma, ez több mint tízezerrel meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezettek számát.

A rendkívüli migrációs nyomás közepette Marco Minniti belügyminiszter lemondta Washingtonba tervezett látogatását, hogy személyesen koordinálja a hatóságok munkáját az érkező csoportok ellátásában.

Sergio Mattarella államfő az Európai Unió beavatkozását sürgette arra hivatkozva, hogy Olaszország a földközi-tengeri frontvonalban menti az emberéleteket, Európa határán, de anélkül, hogy közös és hatékony beavatkozás történne.

A szicíliai Pozzallo kikötőjébe legutóbb érkezett, több mint 600 fős csoportban egy, a tengeri átkelés alatt született csecsemő nem élte túl az utat.” (index)

Amúgy, ha van teljesen hiteltelen alak a hisztire meg a panaszkodásra meg a segélykérésre, az Matteo Renzi. Akinek miniszterelnök korában egy gondja volt: Orbánt és Magyarországot fenyegetni, meg hülyeségeket beszélni az európai értékekről. Úgyhogy most jobb, ha befogod a szádat, Matteo elvtárs, és felkeresed a Tarthatatlan Helyzetek Minisztériumát. Ott van a Hülye Járások Minisztériuma mellett Brüsszelben, a Monthy Pyton utcában, ott megtalálható az összes seggfej európai vezető. A „willkommenskultur” migráns simogató őrültjei, akik tönkre tették ezt a földrészt, tönkretették benne a saját hazájukat, most meg sopánkodnak, nyavalyognak, segítséget kérnek. Ja! És persze fenyegetőznek. Hogy majd elveszik a pénzt azoktól a tagállamoktól, akik nem voltak baromállatok, és nem engedtek be egy migránst se. Most azok között akarják szétosztani a saját mocskukat. Persze el ne feledjük: ez a hír az élő cáfolata a kvótarendszernek, ez a hír egymaga leleplezi ezt az egész aljas hazugságot. Mert ha négy nap alatt tízezer migráns jön Európába, akkor ki hiszi el, hogy a kvóta megállna mondjuk ott, ahol ma tart. Tegye fel a kezét, aki elhiszi, hogy napi két és félezer migránssal számolva nekünk tényleg csak valami kétezret kellene összesen befogadnunk… Na ugye!

Amúgy, Renzi, nem nyavalyogni kell meg segítségért sivalkodni, hanem nem kellene behordani őket magatokhoz. Hanem az összes kihalászottat visszavinni Líbiába. Ezt tennétek, ha lenne egy csepp eszetek. De nektek nincs. S akinek van, például annak az ügyészeteknek, aki már vagy egy hónapja kimondta, hogy az NGO-k összejátszanak az embercsempészekkel, úgy hordják be Olaszországba a kezelhetetlen helyzetet, nos azt az ügyészt megfenyegetitek és vizsgálatot indítotok ellene.

Mert ti nem csak idióták vagytok, hanem gazemberek is.

És jó, ha tudod, Renzi koma, hogy az olaszoknak nem most lett tele a töke a tarthatatlan helyzettel, amit te meg a hozzád hasonlóak idéztetek elő, hanem már nagyon régóta tele van a tökük. Mint mindenkinek, szerte Európában. Elég, ha megnézed, mi történt a polgármester választáson Lampedusan, vagy megnézed a helyhatósági választásotok eredményeit.

Az olaszok azt mondták, Renzi, hogy elmentek ti a picsába – csak hogy egy egykori Szabad Demokrata klasszikust idézzek.

És ti tényleg mind el fogtok menni a picsába. És örülhettek, ha a bőrötöket menthetitek.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2482) Mozi világ (440) Életmód (1) Egészség (50) Nagyvilág (1304) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Kultúra (6) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6461) Politika (1581) Vetítő (30) Gazdaság (669) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (516)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>