Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bayer Zsolt: Undor a Magyar Hangnál

Bayer Zsolt: Undor a Magyar Hangnál

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ettől nem undorodsz, Dévényi?

Dévényi István a „túlélő magazinból” undorodik. Mert eljött a „halálkufárkodás” ideje őszerinte. Vagyis, hogy a kormány elkezdett „honfitársaink halálával bizniszelni”. Ezt a következtetést abból vonta le, hogy felvetődött néhány kérdés. Például: Dobrev végigturnézta a fél országot, találkozott a párttársaival, az elkészült fényképek tanúsága szerint maszk nélkül, majd hazajött és bejelentette, hogy covidos. Azóta egy olyan párttársa is meghalt Covidban, akivel a már megfertőződött Dobrev maszk nélkül találkozott. Kérdés: vajon Dobrev megfertőzhetett-e embereket, leginkább az elvtársait a felelőtlen viselkedése miatt?

Dévényi ettől a kérdéstől undorodik. Szerinte ez a „halálkufárkodás”. Mint fogalmaz: „Egy rohadék világjárványban azt számolgatni, hogy ki kit fertőzhetett meg?”

Érdekes ez a finnyáskodás, ez az eltartott kisujj, ez a kecs. Csak azért gondolom, mert egy éve nem múlt el úgy nap, hogy valamelyik „független” újság ne közölt volna fényképet egy kormánypárti politikusról maszk nélkül, s ne tették volna fel a kérdést, hogy ez a felelőtlenség vajon nem kerül-e emberéletekbe?

Így járt el a „túlélő magazin” is, mindig, minden egyes ilyen alkalmat kihasználva.

És emlékeznek még, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter covidos lett, s előtte keleti országokban tárgyalt, ha jól emlékszem talán Kambodzsában és Thaiföldön?

Nos, akkor ilyen „cikkek” tömegével volt tele a sok-sok „túlélő magazin”: „Kambodzsában lassan újraindul az élet a Szijjártó okozta koronapara után.” (444.hu)

„Szijjártó Péter egyszer már kis híján végigfertőzte Indokínát, de még mindig nem tudja, hogyan kell hordani a maszkot.” (]]>Hírvonal.hu]]>)

Akkor Dévényi valamiért nem érzett undort. Ami persze érthető, ugyanis saját „túlélő magazinjában” egy elvtársa így öblögette, gargalizálta kéjesen a pöcegödör tartalmát: „Szijjártó Péterről például egy közelmúltbeli kambodzsai látogatása során derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. A miniszter a legtöbb programon maszk nélkül jelent meg az ázsiai országban. A külügyminiszter látogatása után Őry Csaba nagykövet és két magas rangú kambodzsai kormánytisztviselő is megfertőződött, a nagykövetet kórházban kezelik. Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán azt írta, hogy Szijjártón Kambodzsában néhány alkalommal azért nem volt maszk, mert a fogadó fél ezt kifejezetten kérte, arra hivatkozva, hogy a kambodzsai partneren sincs. Hun Sze kambodzsai miniszterelnök is még egy hétig biztosan karanténban marad. A kormányfő szerint még kilencszáz ember van karanténban Szijjártó látogatása miatt, amit az országban csak »a november 3-i incidensként« emlegetnek.” (Orbán Szijjártónak a koronavírus-fertőzéséről: „ha 60 felett lennél, akkor lehet, hogy ez elvisz”; Magyar Hang, Gulyás Balázs, 2020. november 12.)

Aztán másik elvtársa, Thaiföld nagy szerelmese, Lukács Csaba így írt akkoriban: „[…] a magunk részéről akkor sem ajánljuk az utazást, mert éppen most nincs jó híre Magyarországnak arrafelé: az ottani sajtó szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – afféle szuperfertőző módjára – jó néhány embert megfertőzhetett Thaiföldön és a szomszédos Kambodzsában, vagy legalábbis elég sokan karanténba kényszerültek, és ezt részletesen ki is tárgyalta a helyi sajtó. […] Bangkok Charlie egy korábbi posztjában így ír erről: »A nagy hatótávolságú magyar külügyminiszter villámlátogatása mély nyomot hagyott az ázsiai emberekben. Amikor a Kwai folyó hídjánál az árus régi ismerősként üdvözöl, és mivel tudja, hogy magyar idegenvezető vagyok, rögtön mondja, hogy hallotta, pár napja egy magyar miniszter hozta be a Covidot Thaiföldre, de nincs baj, mert a thai miniszterelnök azonnal hazaküldte, akkor azért felhúztam a szemöldököm a meglepetéstől«.” (Ilyen „egyszerű” most Thaiföldre utazni, Magyar Hang, Lukács Csaba, 2020. november 12.)

Minden világos. A „Szijjártó végigfertőzte Kambodzsát” és a „Szijjártó hurcolta be a vírust Thaiföldre” típusú megállapítások teljesen rendjén valók, ezekben az esetekben Dévényi nem tette fel az undorodó kérdését: „Egy rohadék világjárványban azt számolgatni, hogy ki kit fertőzhetett meg?”

De ha Dobrev covidosan, maszk nélkül haknizik a dékás elvtársak között, akkor ne tegyen fel senki semmilyen kérdést, mert Dévényi undorodni fog.

S mitől undorodik még Dévényi? Például ettől: „És akkor érkezik a halálbiznisz NER-nagydíjas Lázár Jánosa: »A keleti vakcinák 600 ezer magyart mentettek meg, a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét.«”

Ezzel vajon mi a baj, Dévényi? Ez egy korrekt megállapítás. Ehhez képest nem korrekt, hogy új elvtársaid egyfolytában uszítanak a keleti vakcinák ellen, a Dobrev–Gyurcsány-halálpáros pedig aláírást gyűjt a nevezett vakcinák ellen. Azzal a valódi halálbiznisszel miért nincsen bajod?

Miképpen akkor sem voltál ilyen finnyás, amikor egy balos megmondóember a minap azzal állt elő a Pesti TV-ben, hogy az ellenzéknek „célzott kampányt kéne folytatnia az elhunytak hozzátartozóinál”, s hogy „az ellenzék nem használja ki eléggé a fájdalmat”.

Ettől nem undorodsz, Dévényi? Ez nem halálbiznisz?

Persze, hogy nem. Már észre sem veszitek a nagy undorodásban, hogy leginkább önmagatoktól undorodtok. Ami persze érthető. Pont így vagyunk mi is veletek.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mozaik (83) Autómánia (61) Kultúra (6) Tereb (142) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2431) Flag gondolja (33) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (514) Mondom a magamét (6347) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Sport (729) Történelem (15) Heti lámpás (260) Politika (1581) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>