Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Szent Péter sajtburija

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Istenem, McDonald's nyílik a Vatikánban!

Havi néhány tízezer euró bérleti díj ígéretével a McDonald's nevű amerikai gyorsétteremlánc nyerte azt a tendert, amit Vatikán egyik ingatlanjának alsó szintjének bérlésére írtak ki.

A kinézett épület felső szintjén élő püspökök aggódnak, hogy megbontják a régi épületet, és esetleg az átépítési költségekbe is be kellene szállniuk. Szerencsére erről nincs szó.

Vitát keltett az is, hogy helye van-e egy gyorsétteremnek a Vatikánban, de minden jel szerint hamarosan megnyílik az étterem.” (guardian, 444)

Mindig is tudtam, hogy a fejlődés megállíthatatlan, s a szép új világ előbb-utóbb mindenhol átveszi az őt megillető helyet. Olyan megnyugtató ez! Ez a televény!

S most, hogy megvan végre a Vatikán mekije, joggal bízhatunk az események felgyorsulásában. A meki mellett hamarosan megnyílhat végre a Vatikán első viccescigi szaküzlete, a második szinten felnőtt film mozival. És legkésőbb jövő tavasszal néhány százezer euróért ki lehet adni a Szent Péter bazilikát kuplerájnak.

Lesz majd néhány aggódó püspök, de hát az kit érdekel. Csak nem fogják éppen ők megakasztani a fejlődést. Tóta W. úgyis megírta róluk a frankót: „(…)néhány nevetséges maskarába öltözött, mikulásbottal integető kókadt fasz”. Igen, Tóta W. szerint ezek a püspökök. Hát majd pont ők… És még szerencse, hogy a magyar sajtóban csak a Bayer beszél penetránsan ocsmányul…

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1305) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Életmód (1) Egészség (50) Gazdaság (675) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2539) Autómánia (61) Történelem (15) Irodalmi kávéház (516) Tv fotel (65) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6594) Titkok és talányok (12) Sport (729) Belföld (8) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Politika (1581) Vetítő (30) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>