Ma 2023 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Szabó Rebeka a nagy melegben nyilatkozatot ad ki (ba#meg)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Végre! A kánikula végképp felforralta a Párbeszéd Magyarországért agyát.

A nap kérdése: hány fokosra hevült Szabó Rebeka szakpolitikus agya, amikor a következő bevezetéssel küldött szét az előbb egy kormánynak szánt harcias üzenetet:

A Párbeszéd Magyarországért az újabb hőségriadó apropóján felszólítja a kormányt, hogy hajtson végre klímavédelmi fordulatot: ha továbbra is a jelenlegi intenzitással nő az átlaghőmérséklet, az egyre gyakoribb időjárási szélsőségek az életminőségben és a gazdaságban beláthatatlan károkat fognak okozni.” (444)

Igen, talán képzeljük most magunk elé szegény Szabó Rebekát. Ül valahol, egyedül, meleg is van, büdös is van, s hiába kutatja ez utóbbi okát. Ül Rebeka, magányosan, frusztrált, elbaszott életébe zártan, vágyna erre-arra, de hiába. Ráadásul kitört a nyár, mindenki a vizeknél, még a válogatott is csodálatosan menetel, nagyon nehéz ilyenkor valami okosat kitalálni. Különösen annak, aki még életében nem talált ki semmi okosat.

És akkor Rebeka belecsap. Szintet lép, nekifeszül a végtelenségnek, heroikus küzdelembe indul, egy kóbor pillanatig Antigonénak képzeli magát, esetleg Zrínyi Ilonának, bár ez utóbbit túlságosan és kirekesztőnek magyarnak tartja.

Nekivág Szabó Rebeka a tutinak: Felszólítja a kormányt, hogy csavarja le a meleget.

Ok Rebi. Lecsavarjuk bazmeg. S ha ezzel végeztünk, globális szintén is kitekerjük a felmelegedés nyakát, például úgy, hogy hadat üzenünk az Egyesült Államoknak, elfoglaljuk, mint egyszerű gyarmatot Magyarországhoz csatoljuk, s így már gyerekjáték lesz rávenni őket, hogy írják alá a széndioxid-kibocsátási egyezményeket.

Jó lesz így, Rebi?

Addig te hűsölj tovább. Nem sokára itt az uzsonna ideje, mindjárt jönnek az ápolók…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (694) Jobbegyenes (2724) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Politika (1581) Életmód (1) Szépségápolás (15) Heti lámpás (282) Tv fotel (65) Flag gondolja (34) Sport (729) Kultúra (6) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (531) Egészség (50) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Történelem (16) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7262) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>