Ma 2023 május 31. Angéla, Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
d77bbef5e8ae4e3d66826fef643bc4b8.jpg

Bayer Zsolt: Svédcsavar 2.

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Azért svédcsavar, és azért kettő, mert a tegnapi Népszabadság (2010.01.15.) vezércikkének ez volt a címe. S bár nyilvánvaló, hogy nem helyes, ha a vezércikkíró szeme előtt a másik oldalon álló lap vezércikke lebeg, most mégis ez a helyzet. Mondhatnám, Tóth Ákos kolléga a Népszabadságtól megírta helyettem a lényeget.

Tóth Ákos kolléga ugyanis finoman és cizelláltan, de mégiscsak megrótta az MSZP-t, amiért nevezett párt nyugdíjügyben most (ismét) nekiállt hisztizni, és megint csak a Fideszen akarja elverni a port. Teszi ezt pedig azért, mert nevezett párt népszerűsége egy nagy NINCS, választási esélyei egyenlők a nullával. Ebben az állapotban pedig semmi sem számít. Jöhetnek hát a kínaiak, természetesen Orbán hozza őket, cserébe meg eladja Kínának a komplett magyar államadósságot. (Ugye-ugye, ez így leírva még viccnek is rossz, mégis… Ez hír volt napokig, és egy Herényi nevű alak beemelte a politika „magasába”, vagyis maga mellé, a reterátra.) Szóval jönnek a kínaiak (lásd még 23 millió román), és Szovjet József a Klubrádióban a BKV-sztrájk negyedik napján eljutott a végső következtetésig: a sztrájk mögött a Fidesz áll.Hát persze. S csak azon csodálkozom, hogy miért váratott magára ez a felismerés négy egész napig. Hiszen mindez a napnál is világosabb, erről maga Szovjet József számolt be imigyen: mivel a Fidesz holdinggá akarja átalakítani a BKV-t, s mivel a sztrájk minden nappal közelebb hozza a holdinggá alakulás szükségességét, következésképpen a Fidesz irányítja a sztrájkot. Na ugye… Hát hülye, aki nem érti…

De vissza a nyugdíjhoz. A Népszabadság vezércikkírója szerint is nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem akarja bevezetni a svéd nyugdíjmodellt. Nem is beszélt erről Varga Mihály, legfeljebb ha a svéd modell bizonyos elemeit emlegette. S azt is megírja Tóth Ákos, hogy az emeszpés hiszti mögött nincsen semmi, legfeljebb a károkozás szándéka, s hogy ez a viselkedés lehetetlenné teszi már jó előre, hogy a nyugdíjüggyel bármit is lehessen kezdeni. Pedig valamit majd kezdeni kell vele.

Tökéletes. Mint említettem, magam is ilyesmit írtam volna, talán kicsit nyersebben.

Elolvastam tehát ezt az írást, és jóleső borzongás áradt szét megtépázott lelkemben. Hogy lám-lám, azért nincsen minden veszve.

Aztán egyet lapoztam az újságban, és a jóleső borzongás helyébe a jeges iszonyat lépett. Tóth Ákos korrekt vezércikke után ugyanis mindjárt ott virít az MSZP félkolumnás hirdetése… Testvéreim az Úrban… Hihetetlen!

A hirdetés főcíme így szól: NYUGDÍJKATASZTRÓFA.Igen: Már látom is a szegény nyugdíjast, aki eddig jutván az olvasásban, remegő kézzel kap szívgyógyszere után. Bekapja, kicsi vizet kortyint, és tovább olvassa: „A Fidesz drasztikus nyugdíjcsökkentésre készül!”

Atyaúristen! Már megint... Már megint a Fidesz. Hát nem volt elég nekik, hogy betelepítettek ide 23 millió románt, most hoznak százezer kínait, elvették a 13. havi nyugdíjat, s úgy alapvetően tönkretették az országot – most még drasztikusan csökkentik azt a kevéskét is, ami maradt?

Bizony, barátaim, ne csodálkozzatok mindezen! Egy felmérés bizonyítja, miszerint ma, ebben az országban a lakosság csaknem tíz százaléka azt hiszi, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök. Ez után a nyolc év után… S ha megnézzük az MSZP hirdetésének következő sorát, láthatjuk, hogy nem bízzák a véletlenre a dolgokat. Varga Mihály nevét ugyanis nem írják le, mert ő nem elég ismert, s nem lehet vele elég jól fenyegetni. Ezért aztán így fogalmaznak: „Orbán Viktor pénzügyminisztere szerint a Fidesz megszüntetné a most megerősített nyugdíjrendszert” – és így tovább.

És így tovább, tovább, tovább, mocskos, nyomorult, aljas és büdös hazugságok. Mocskos és aljas és nyomorult szocialisták rothadt agyából.

És még el sem kezdődött a kampány…

]]>Tóth Ákos cikke a Népszabadság, 2010.01.15.-i számában]]>

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1306) Történelem (15) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Egészség (50) Politika (1581) Kultúra (6) Autómánia (61) Mondom a magamét (6842) Belföld (9) Gazdaság (681) Heti lámpás (264) Irodalmi kávéház (521) Jobbegyenes (2620) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Tereb (142) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>