Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
Bayer Zsolt: Svéd "egyház"

Bayer Zsolt: Svéd "egyház"

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

14 PÜSPÖK SZERINT: AZ ISTEN KLÍMA AKTIVISTA ÉS GRÉTA AZ Ő PRÓFÉTÁJA

14 PÜSPÖK SZERINT: AZ ISTEN KLÍMA AKTIVISTA ÉS GRÉTA AZ Ő PRÓFÉTÁJA

2021. október 27.

A Svéd Evangélikus Egyház az utóbbi évtizedekben egyre inkább baloldali aktivistaként mutatja be magát. Az egyik ilyen téma, amiben egyre erősebben megjeleníti magát, egy várható klímakatasztrófa miatt bekövetkező világvégében való hit. Szemléletének igazolásaként a Bibliára hivatkozik.

Az utolsó ítélet közel van. Így gondolja az Antje Jackelén érsekasszony által vezetett Svéd Evangélikus Egyház 14 püspöke is, a balliberális Dagens Nyheter által  közzétett vitairatban. Az erdőtüzek, az áradások/árvizek és a szárazság mind előjelei annak, amit a Biblia prófétái úgy jelenítenek meg, mint az Apokalipszisre utaló rettenetes előjeleket, úgy ahogyan az a Jelenések könyvében meg van írva.

A keresztyénségben minden időkben voltak olyanok, akik a végső ítélet napját látták eljönni és bátorították a bűnösöket bűneik belátására és megjavulásra, nehogy rossz nyájba kerüljenek, amikor Isten és a földre újból visszatérő Jézus szétválasztja a juhokat a kecskéktől.

Új próféták, szentek és zarándokutak

A mai idők prófétája, akire a keresztyén csoportosulások szerint hallgatni kell Greta Thunberg és szentté is akarják avatni. A lelki zarándokutak listájához, melyben olyan helyek szerepelnek, mint Jeruzsálem és Damaszkusz, a Svéd Evangélikus Egyház a Glasgow-i (COP26) klímacsúcsot, mint zarándokcélt javasolja szerepeltetni, mely hamarosan meg is valósul.

A zarándoklat Vadstena-ból indul és „Pilgrim’s Walk for Future” (Zarándok Séta a Jövőért) nevet kapja. Megérkezéskor annak reményében gyűlnek össze imádkozva, hogy Isten meghallgatja őket és a helyes döntés meghozataláért a helyes útra téríti az összegyűlt politikusokat.

„Az út, az igazság és az élet” újraértelmezése

A vitacikkükben a svéd püspökök elismerik „aggodalmukat”, amit a világvége fenyegetése miatt éreznek, ami nem több, mint tíz év múlva bekövetkezhet a közeljövőben, ezért „belső egységre” biztatnak, hogy erősítsék „az akaratot, erőt és reményt”.

Az ókori idők legtöbb keresztényéhez hasonlóan kifejezték hitüket, úgy mint Jézus a János 14.6-ban a klímakatasztrófát érintve (”Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”), mint „igazságot” arra, hogyan tudja az ember kiengesztelni az Istent és késleltetni az örök életbe vivő úthoz való érkezést. Ezeket a gondolatokat tovább bővítették egy a „püspöki levél a klímáról” szóló anyagban, melyet úgy alkottak meg, hogy a legtöbb levél hivatkozik a Biblia szövegbeli vonatkozó részeire.

A „környezetpusztító” bűntett (ekocid)  - föld elleni merénylet – a törvények könyvében megírva

Egy püspöki találkozón, hasonlóan a Niceai egyházi összejövetelhez kimondták, hogy az egyház arra törekszik, hogy amit ekocidnak hívnak – azaz föld elleni merényletnek –Svédországban és más országokban a világi jog bűntettként ismerje el. Úgy gondolják, hogy a Covid19 járvány/büntetés megmutatta, hogy az emberiség egy lényegesen korlátozottabb életet élhet és a környezet érdekében ez állandósulni fog.

A 14 püspök ”éghajlati igazságosság” kampány jelmondattal a svédek hitbéli kötelességének tartja, hogy még jobban nyissák meg a határaikat, hogy befogadják mindazokat, akik a külvilágban lévő éghajlatváltozás miatt szenvednek. ”Vannak erőforrásaink” állítják és nemrég igen határozott kampányt indítottak egy még liberálisabb külföldiek jogállásáról szóló törvényért, mely a jelenlegi, pár hónappal ezelőtt hatályát vesztő törvény helyébe lépne.

Isten és Jézus klíma aktivisták

A püspökök a „klimaválságot” egzisztenciális és spirituális, valamint bűn megjelöléssel írják le, egy olyan érzésként, amit mindannyiunknak be kellene fogadni és úgy kellene „elfogadni”, mint akik bűnben fogantattak. Olvasható a Zsoltárok Könyve 24.1 versszakban „”Az úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók.” és a Mózes Ötödik Könyve 30.19-ben: „Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is”, így szól az Úr, mint klíma aktivista az emberhez, akinek a teremtésért vállalni kell a felelősségét.

A 14 püspök szerint még Jézus is klíma aktivista volt, utalva Lukács 12.48-ra:”..aki viszont nem ismerte ura akaratát, és úgy cselekedett verést érdemlő dolgokat, az kevés verést kap. Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.” A bibliai idézetben Svédországra vonatkozó felelősséget olvasunk ki, hogy járjon elől ezen az úton, mutatva az utat és nagy felelősségét azért, hogy kiengesztelje  haragvó Istenét.

Buzdítanak minket, hogy bízzunk az éghajlatkutatókban

Befejezésképpen a püspökök szerint bízzunk abban az egységben, amely a klímakatasztrófa tudomány általi gyors kezelésében megtalálható. Ezzel szemben nem szabad bíznunk a tudománynak a fajok eredére vontakozó evoluciós elméletének még szélesebb egységében –Antje Jackelén és a további 13 püspök által aláírt vitairat végül megállapítja: „Az embert az Isten teremtette” és ez tény, ami kötelez minket arra, hogy „éghajlat barátok” legyünk.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (663) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Jobbegyenes (2166) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1463) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (509) Mondom a magamét (5739) Mozaik (83) Életmód (1) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Belföld (6) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Tereb (138) Egészség (50) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>