Ma 2023 január 31. Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.
0fc7a2f0c70ef075f2fcb6eaf930425a.jpg

Bayer Zsolt: Sok migránsnak nem tetszik Finnország, inkább visszafordulnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Több száz iraki bevándorló készül visszafordulni Finnországból, miután több keresztülutazták Európát az északi országért.

Azt mondják, nem akarnak egy alig lakott országban maradni a kontinens északi határán, ami ráadásul túl hideg és unalmas is.

A legtöbben Svédországba térnek vissza a finn-svéd határon át, a finn menekültügyi hatóság jelentette is, hogy a közelmúltban több menedékkérelmet is visszavontak az országban korábbi benyújtóik.

A 22 éves Mohamed ezt mondta az AFP-nek a Finnország északi részén lévő Tornióban, ahol most kb. 10 fok van:

„Elmondhatjátok a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, és nincs senki az utcákon, csak autók.”

Mohamed járt Helsinkiban is, az AFP tudósítójával már akkor beszélt, amikor vissztért a fővárosból a svéd határnál lévő Tornióba, hogy visszamenjen Svédországba. Megfelelő papírok nélkül a bevándorlók nem használhatják a Stockholm és Helsinki között közlekedő kompot, ezért utaznak szárazföldön.

A torniói buszállomáson az AFP tudósítója szintén irakiakba botlott, akik a Svédországba tartó buszra vártak. Azt mondták, hogy Finnország nekik sem jó, és bár Svédországban is ugyanolyan hideg van, de ott legalább nagyobb bevándorlóközösségek vannak, Svédország ugyanis régebb óta fogad és integrál menekülteket.

Finnországban egyre gyakoribban a bevándorlóellenes megmozdulások is. Néhány napja több, migránsokat szállító busz is visszafordult a svéd-finn határról Svédországba, miután finn tüntetők élőláncot formáltak a határon, így tiltakozva a bevándorlók beáramlása ellen. Az országban egyre nagyobb a bevándorlóellenes populista Finnek Pártjának támogatottsága is: már ők a második legnagyobb politikai erő.

Péntek reggel 40 tüntető (köztük egy Ku-Klux-Klán jelmezt viselő valaki) petárdákat dobott egy bevándorlókat szállító buszra az ország déli részén lévő Lahtiban. Csütörtökön egy középkorú finn férfi benzinből készített Molotov-koktélt dobott egy házra, amiben menedékkérőket szállásoltak el.” (444)

Aha. Értjük.

Viszont valaki elmondhatná végre a 22 éves Mohamednek, hogy utáljuk a puszta létezését is. Túl sokan vagytok, pofátlanok vagytok, nem tudtok viselkedni, mocskot és szart hagytok magatok után, úgyhogy menjetek a picsába haza. Ott van tea, meg jó meleg, meg sok-sok légy. Az a ti világotok. Hagyjátok békén Finnországot. És úgy általában: Egész Európát!

Bayer Zsolt

forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Irodalmi kávéház (516) Belföld (8) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6583) Életmód (1) Jobbegyenes (2536) Heti lámpás (260) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1305) Tereb (142) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Történelem (15) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Sport (729) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gazdaság (675)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>