Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Részeg turisták jártak túl a parlamenti őrség eszén

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Azt gondolhatnánk, hogy a Parlament, a törvényhozás épülete az ország egyik leginkább védett intézménye.

Az épületet 24 órában fegyveresek őrzik, bejutni csak szigorú biztonsági ellenőrzés után lehet. Még akkor is így van ez, ha éppen nem tartanak terrormerényletektől, hát még országos válsághelyzetek idején.

Mégis, március 19-én hajnalban, pár órával azután, hogy a francia hatóságok terrorriasztást adtak ki a Budapestet is megjárt Salah Abdeslam elfogása után, egy fiatal, részeg francia pár sikerrel játszotta ki a parlamenti őrség éberségét.

A biztonsági kamerák felvételeinek utólagos elemzése alapján a részeg pár összebújva többször is elsétált az épület északi szárnya előtt, kifigyelve az őrök mozgását, ]]>írja a Blikk]]>. A parlamenti őrség parancsnoka, Tóth László dandártábornok szerint "hajnali öt óra körül a sötétben kivárták, amikor mindkét épületszárnynál az ellenkező irányba fordultak az őrök. Pillanatok alatt felszaladtak a rakparti lépcsőn, átugrottak a kettős fémkordonon, majd a kovácsoltvas kapu alatt átcsúsztak".

Innen guggolva közelítették meg a teraszt, ahol a renoválásra váró díszítő kőelemeket tárolják. Itt jelzett a mozgásérzékelő, amire már a parlamenti őrség is reagált. Így az őrök végül elkapták a párt, de mert nem volt priuszuk, nem bántak velük túl szigorúan. Lopás kísérlete miatt azért eljárás indult ellenük. (Címlapképünkön látszik, hogy pár nappal az eset után, de attól függetlenül, a brüsszeli terrortámadások miatt megerősítették a Parlament védelmét. Mondjuk a brüsszeli terrortámadások napján, ]]>a terrorkészültség közepén]]> a Blaha Lujza téren meg ]]>bankot raboltak]]>.” (]]>444.hu]]>) 

Apróság ez, de amikor majd megírják a nagy szakkönyvet, ami arról fog szólni, hogy miért és hogyan undorító, ocsmány, aljas és geci a média nagy része, akkor ennek a kis „cikknek” ott kell lennie a szemléltető anyagok között, az írójának pedig kitömve a szertárban.

„Részeg turisták jártak túl a parlamenti őrség eszén” – harsan a cím, ami után az ember azt várná, hogy részeg turisták jutottak be engedély nélkül a Szent Koronáig, ott megpöckölték a koronaőrök orrát, aztán ittak egy fröccsöt a parlamenti büfében.

Ehhez képest mi derül ki a „cikkből”?

Az, hogy két részeg francia a rakpart felől, hajnali ötkor felszaladt egészen a Parlament egyik (most éppen raktárként üzemelő) külső teraszáig, ahol aztán elkapták őket.

Et nagyjából olyan, mintha a 444 megírná, hogy két részeg turista az őrséget kijátszva befordult azon a sarkon, ahonnét már csak kétszáz méter a Fehér Ház kerítése.

De ennél is jobb a „cikk” vége:

„(…) a brüsszeli terrortámadások napján, ]]>a terrorkészültség közepén]]> a Blaha Lujza téren meg ]]>bankot raboltak]]>.”

Aztamindenit! Így kell ok-okozati összefüggést teremteni két dolog között, amelyek között amúgy nincsen ok-okozati összefüggés. Illetve van, csak éppen fordított, mint amit a szerző sugallni kíván. Ugyanis például terrorveszély idején, vagy egyéb havária idején, amikor komoly rendőri erőket kell mozgósítani és összpontosítani néhány helyre, olyankor egyéb helyek és területek védelme szükségképpen meggyengül. Tehát terrorveszély esetén mindig és mindenhol „egyszerűbb” bankot rabolni, mivel kevesebb a csak úgy, éppen járőröző rendőr az utcákon. Ezért van az például, hogy ha valakik árvíz idején rabolnak ki elhagyott házakat, azok súlyosabb büntetésre számíthatnak, mintha csak úgy, „simán” rabolnának ki házakat, mert a törvény szankcionálni akarja a vészhelyzet alatt, vagyis meggyengült védelem idején elkövetett bűnt.

Na, szóval így áll fenn az ok-okozati összefüggés, szemben azzal, amit a „cikk” szerzője sugallni kíván, nevezetesen, hogy a magyar terrorveszély idején még a bankokat sem tudják megvédeni a magyar terrorelhárítók és rendőrök, mert azok annyira bénák.

Tehát kár volt megírni ezt a kis „cikket”. Legalább annyira kár volt és felesleges volt, mint amennyire kár volt és felesleges volt a szerzőjének megszületnie.

UPDATE:
Csak egy apró kiegészítés: Más portálok híradásából kiderült, hogy a két részeg francia turista lopni ment a parlamenti teraszhoz, ugyanis egy felújításra váró, 10 kilós kőelemet akartak elemelni. Csak a 444 ezt kihagyta a sztoriból, nehogy megzavarja a koncepciót… Olyan cuki srácok ezek ott a 444-nél…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2786) Tv fotel (65) Egészség (50) Politika (1582) Mozaik (83) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Vetítő (30) Belföld (10) Nézőpont (1) Kultúra (7) Autómánia (61) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Gazdaság (704) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7536) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>