Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
214ef15e7ecb7e1bf313629d90468a24.jpg

Bayer Zsolt: Plakátok a múltból

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Repüljünk vissza az időben egy kicsit. Tényleg egy kicsit. Mindössze 2013 év elejéig.

2013 év elején az történt, hogy Miskolcot furcsa plakátok lepték el. Tele volt velük minden miskolci utca, és a miskolci médiumok pedig fizetett hirdetésekben harsogtak ugyanazt, ami a plakátokon állt.

A plakátokon pedig ez állt:

"A visszaélések érdekében Kanada menekültügyi rendszere megváltozott. Az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket gyorsabban hazaküldik."

Illetve ez:

"A visszaélések érdekében Kanada menekültügyi rendszere megváltozott. Évek helyett akár heteken belül elbírálják a menedékkérelmeket. Gyorsabban hazaküldik az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket.”

A miskolci plakát- és médiakampányt a kanadai kormány tervezte meg és finanszírozta. Ugyanis a kanadai kormány úgy döntött, nem óhajtja befogadni a magyarországi cigányokat, és leginkább nem óhajtja finanszírozni kanadai tartózkodásuk költségeit. S mivel –saját elmondásuk szerint- megállapították, hogy a Kanadába érkező magyar cigányok közel fele Miskolcról illetve a város környékéről érkezett, hát úgy gondolták, ebben a városban kell kampányt indítaniuk, amelynek keretében tudomására hozzák a helyi cigányoknak, hogy el se induljanak Kanadába, mert menedékkérelmük el lesz utasítva. Méghozzá „heteken belül”.

A kanadai kormány jogi érvelésének veleje pedig az volt, hogy „biztonságos országból” érkező menedékkérelmeket nem lehet elfogadni. Kanada pedig közzé tette az általa biztonságosnak ítélt országok listáját, s ezen Magyarország is szerepelt (szerepel), mint „demokrácia és jogállam”.

Amikor a kanadai plakátkampány elindult Miskolcon, a város vezetése azon háborodott fel, hogy miért csak Miskolcon üzen a kanadai kormány a cigányoknak, továbbá azon, hogy a hazatoloncolt cigányok azonnal megjelentek az önkormányzatnál, és ismét lakást, segélyt követeltek maguknak.

A „jogvédők” pedig azon háborodtak fel, hogy Kanada biztonságos országnak, demokráciának és jogállamnak minősítette Magyarországot, továbbá azon, hogy a kanadai hatóságok (is) cigányellenesek és rasszisták, és nem vizsgálják érdemben a menedékkérők beadványait.

Egyetlen egy dolgot nem lehetett olvasni 2013 év elején a hazai sajtóban. Azt, hogy a kanadai kormány miskolci plakátjai rasszisták, xenofóbok, idegengyűlölők, antidemokratikusak és felháborítóak lennének. Ugyanis rasszista, xenofób, idegengyűlölő, antidemokratikus és felháborító plakátot kizárólag Magyarország képes előállítani, és Magyarország is csak akkor, amikor Orbán Viktor a miniszterelnök. Ilyen alkalmakkor az a jámbor tétel, miszerint minden bevándorlónak kötelessége betartani a magyar törvényeket, és tiszteletben kell tartaniuk a kultúránkat, maga a rasszizmus, a xenofóbia, idegengyűlölet, antidemokratikusság és felháborodás.

Továbbá nem lehet nem észrevenni, hogy 2013 év elején egyetlen ellenzéki politikai erő sem szólította fel híveit, aktivistáit, barátait és üzletfeleit, hogy tépkedjék le és/vagy rongálják meg Miskolcon a kanadai kormány plakátjait.

Nos, mindezt csak azért gondoltam felidézni, hogy ezzel is rávilágítsak a mostani plakát- és kormányellenes kampány aljasságára, mocskosságára, nem utolsó sorban pedig feltűnő szervezettségére.

Érdekes adalék az ügyhöz, hogy a hazai szemétsajtó kibogarászta a plakátügy dán szálait. A Hír24 például ezt írta:

„A propagandaplakátokhoz mintául szolgálhatott a dán Szociáldemokrata Párt választási kampánya is, amelynek azonban teljesen ellentétes az üzenete: „Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!” – hirdetik a poszterek.”

Ezt aztán átvette és visszhangozta a szemétsajtó teljes spektruma, az Indextől a HVG-ig. És akkor játszunk el egy pillanatra a gondolattal, mi történt volna, ha a magyar kormány plakátján ugyanez a mondat szerepelt volna. Nevezetesen:

Ha Magyarországra jössz, dolgoznod kell!”

Ebben az esetben a szemétsajtó és a szemét ellenzék a következőket írta-mondta volna:

„Az Orbán-kormány azt feltételezi a bevándorlókról, hogy nem akarnak dolgozni!”

„Megbélyegzi a bevándorlókat az Orbán-kormány xenofób felszólítása.”

„Aki nem magyar, nem akar dolgozni?”

„Félelemkeltő a magyar kormány plakátja, amely a „dolgoznod kell!” felszólítással megbélyegzi az idegeneket és egyszersmind gyűlöletet kelt ellenük!”

A Jobbik pedig ezzel kezdte volna:

„Az Orbán-kormány ismét elárulta a magyarokat és a hazát! Miközben magyarok tízezreinek nincs munkája, idegeneket szólít fel munkavállalásra!”

Na így. És akkor mindenki vegye elő a józan eszét. Pusztán józan ész kell ugyanis annak belátásához és felismeréséhez, hogy miről is van szó valójában.

És hogy ezekkel a gazemberekkel nincs miről beszélni.

Bayer Zsolt

forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2432) Tv fotel (65) Történelem (15) Nagyvilág (1464) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Egészség (50) Heti lámpás (260) Gazdaság (667) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (514) Mozaik (83) Tereb (142) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Autómánia (61) Mondom a magamét (6349) Belföld (8) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>