Ma 2022 augusztus 19. Huba napja van. Holnap István napja lesz.
Bayer Zsolt: Nyílt levél V. Naszályi Mártához

Bayer Zsolt: Nyílt levél V. Naszályi Mártához

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Tisztelt Polgármester Asszony!

Böröcz László országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes (Fidesz) nyílt levele Budavár balliberális polgármesterének.

Nyílt levél Váradiné Naszályi Márta, Budavár polgármestere részére

Tisztelt Polgármester Asszony!

A budavári lakosok jelentős része több évtizede a kerületben lakik. Közülük sokan aggódva kerestek meg a Polgármester Asszony által beharangozott lakásrendelet-módosítással kapcsolatban.

A kerületben több ezren laknak önkormányzati bérlakásokban, akik megérdemlik azt a minimális tiszteletet, hogy egy radikális lakásrendelet-módosítás kapcsán legalább érdemi információkhoz jussanak. Értetlenül állok azelőtt, hogy a pandémia közepén Polgármester Asszony azzal van elfoglalva, hogy a korábbi ígéretekkel ellentétben, egyoldalúan módosítsa a lakásrendeletet, bizonytalanná téve ezzel a budaváriak lakhatását. Az önkormányzati bérlakások ügyét az ott élőkkel történő egyeztetést követően kellene rendezni, ahelyett, hogy ideológiai alapon nehéz helyzetbe hoznának sok száz budavári polgárt.

A lakosok sérelmezik, hogy nem kaptak tájékoztatást arról a november 5-i egyeztető fórumról, melyen az önkormányzati lakásokra vonatkozó rendelet módosításáról általánosságban tárgyaltak. Ráadásul a Fidesz önkormányzati képviselőjét is csak többszöri kérésére engedték be.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Azt javaslom, ne kerteljünk! Önök ideológiailag átitatott, radikális baloldali társadalomfilozófiájuk mentén akarják kísérleti laboratóriummá alakítani az első kerületet. Ezzel figyelmen kívül hagyják az évtizedek óta ott élők múltját és a budavári közösség érdekeit.

Ön tavaly nem erre kért mandátumot. Emlékezetes, hogy a polgármesteri eskütételt követően ígéretet tett arra, hogy a kerület összes lakóját képviselni fogja. Mégis, a kerületi lakosság közel felét képviselő Fidesz-KDNP-s képviselők a mai napig nem lettek bevonva a rendeletalkotási folyamatba, sőt, a mai napig nem készült számukra is hozzáférhető írásos dokumentum. Ön nyáron azt állította, hogy minden képviselővel egyeztetett, ez biztosan nem történt meg.

Az új rendelettel a koronavírus-járvány közepén bizonyos esetekben két és félszeresére emelik a kerületiek lakbérét, ezzel jelentősen növelve lakhatási költségeiket. Az elmúlt 10 évben nem történt lakbéremelés, és így is tudott az önkormányzat gazdaságosan, jelentős vagyont felhalmozva működni.

Emellett az Ön által ismertetett tervek megnehezítik a bérlakások cserélhetőségét, ami jelentős vagyoni kárt okoz azoknak, akik számára nem volt megvehető a lakás a kommunizmus utáni privatizáció alkalmával. Szintén figyelmen kívül hagyja a lakók által elvégzett felújításokat, amelyek az önkormányzati ingatlanvagyon értékét növelték.

A kerület lakói számára felháborodásra adott okot a Budavári Lakásügynökség tervezete és az Utcáról a Lakásba! Egyesülettel a magántulajdonban lévő, üresen álló lakásokat felmérő akciója is. A kerületben élők aggódnak, hogy kik lesznek az új szomszédaik a közeljövőben, hiszen Ön a kampány során többször is hangot adott annak, hogy “utcáról lakásba” költöztetné az embereket.

Tisztelt Polgármester Asszony!

A kampányban még azt mondta egy lakossági fórumon, hogy ha megválasztják, megteremti a lehetőséget a műemlékházakban lévő önkormányzati lakások bérlőinek arra, hogy megvehessék a bérleményüket. Az 1990-es években ők a magánosítás kárvallottjai voltak, hiszen mindenki megvehette a bérleményét, őket kivéve. Az előző önkormányzati vezetés ezt kompenzálta az alacsonyabb lakbérekkel.

Most Önök mégis ezeket az embereket hozzák a legrosszabb helyzetbe. Pont azokat, akiknek Ön azt ígérte, hogy megvehetik majd a lakásunkat.

Arra szeretném kérni, hogy válaszoljon, miért van szükség a járványhelyzet miatt nehéz helyzetben lévő lakosság megsarcolására? Legyen szíves tájékoztatást adni arról is, hogy ki fogja megtéríteni a budavári lakosok vagyoni kárát!

Tisztelettel,
Böröcz László
országgyűlési képviselő
frakcióvezető-helyettes

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Belföld (8) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6251) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (260) Sport (729) Jobbegyenes (2388) Politika (1581) Történelem (15) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gazdaság (667) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>