Ma 2023 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
9580968f53c0d105eda80cd1c362708c.jpg

Bayer Zsolt: Nyílt levél a Guardian főszerkesztőjének

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az ön lapjában minap megjelent egy cikk, amelyik elítéli Magyarországot, a magyar kormányt, és legfőképpen Orbán Viktor miniszterelnököt.

NYÍLT LEVÉL A GUARDIAN FŐSZERKESZTŐJÉNEK (Meg egy picit a volt amerikai nagykövetnek is)

Meglehetősen súlyos szavak kíséretében vizionálja az ön lapja Orbánban a Sátánt, miközben az újságírás legelemibb szabályait is felrúgja, és egészen elképesztően hazudozik össze-vissza.

Önök gazemberek, Főszerkesztő Úr. Nem csak úgy, általánosságban, ahogy az ember kimondja az ilyesmit haragjában, nem. Önök konkrétan, kézzelfoghatóan gazemberek. Önök küldött emberek, egy politikai cél szolgálatában állnak, és saját lelkiismeretük megnyugtatása okán gyalázzák ezt az országot és a magyar miniszterelnököt.

Önök ezt teszik persze öt éve, úgyhogy ebben nincsen semmi újdonság. De most mégis más a helyzet, ugyanis most az életünkről van szó. És Európáról. A jövőnkről. És önök, mivel konkrétan és kézzelfoghatóan gazemberek, mindezt kockára teszik, pusztán egy életidegen, bukott, ostoba ideológia kedvéért.

Háborús viszonyok között önt és a maguk fajta gazembereket egyszerűen kivonják a forgalomból. Így vagy úgy – valahogyan. A háborús viszonyok pedig sajnos hamarosan bekövetkezhetnek.

És akkor lássuk, miben is áll az önök kézzelfogható gazembersége.

„Az egész kontinensnek fel kell lépnie ez ellen a rohadt rezsim ellen!” – írják önök.

Akkor lássuk! Tegyük fel mindenekelőtt azt a kérdést, vajon minek köszönhető, hogy Európa határait megrohanták a bevándorlók százezrei? (Ma még százezrek, holnap milliók?)

Hogy az ön kifejezéseinél maradjak: ebben a legnagyobb felelősség az Egyesült Államok és a Brit Királyság rohadt rezsimjeit terheli.

Az Egyesült Államok rohadt rezsimjei (idősb és ifjabb Bushról beszélünk) voltak azok, amelyek tönkre bombázták azokat  a közel-keleti és észak-afrikai államokat, amelyek megszűnésével elindult a rajzás Európa felé. S ebben a bűnben leginkább az ön hazájának rohadt rezsimjei osztoztak az amerikai rohad rezsimekkel.

De legalább a bűnben, és a hazudozásban sem voltak következetesek.

Idősb Bush elnök pár hónappal azután, hogy Szaddám Huszein mérges gázzal megtámadta az iraki kurdokat és tízezreket ölt meg, ellátogatott Irakba, meglapogatta Huszein lapockáját, és feltétlen bizalmáról valamint támogatásáról biztosította őt.

Majd eltelt néhány esztendő, és Huszein kényelmetlenné vált. Úgy is fogalmazhatunk, hogy „megváltoztak a politikai viszonyok”, vagyis megváltoztak a nagyhatalmi érdekek. És Huszeint el kellett távolítani, bármi áron.

A „bármi ár” pedig szó szerint értendő. Így hát az illetékes titkosszolgálatok kitalálták a Huszein vegyi fegyvereiről szóló mesét. És elkezdték megdolgozni a közvéleményt. Tényleg: Önök benne voltak?

És rémlik még Tony Blair neve? Igen, ő egy rohadt rezsim borzalmas miniszterelnöke volt, és mint ilyen, a hasonszőrű Bush jobb keze a hazugságban. Nem voltak finnyásak, igaz, főszerkesztő úr? Ha kellett, hamisítottak dokumentumokat arról, hogy Irak nagy mennyiségű uránt vásárolt Nigertől, ha kellett, visszatartották azokat az információkat, amelyekből kiderült, hogy Huszeinnek semmiféle vegyi és tömegpusztító fegyvere sincs.

Aztán Blair kiállt a nyilvánosság elé, és közölte, hogy ő bizony hazudott. Majd távozott, elegánsan.

Igazán sajnálatos, rohadt és borzalmas, hogy a hazugság és annak beismerése között meghalt pár százezer ember, földönfutó lett néhány millió, és romba dőlt egy ország. A romokon pedig megszületett minden: terror, erőszak, hadurak, milíciák, fegyverkereskedelem, éhínség, bűn, fanatizmus. Ott a Sátán  – és maguk teremtették főszerkesztő úr, a rohadt rezsimjeikkel.

Aztán eljátszották ugyanezt Szíriával. Asszad is terrorista diktátor lett hétfőről keddre hirtelen – és az eredmény ugyanaz. Önök teremtették meg az IS-t is, az önök korcsa volt az Al-kaida is, Oszama Bin Laden is.

S hogy teljes legyen a mű, az önök rohadt rezsimjeinek titkosszolgálatai kirobbantották az úgynevezett „arab tavaszt”, aminek eredményeképpen romba dőlt majdnem az egész észak-afrikai régió. És persze a legnagyobb falat: Líbia. Kadhafit is sikerült likvidálni, ennek eredményeképpen a korábban befogadó országként működő ország kibocsájtó lett, és mivel az „arab tavasz” „sikereként” végképp megszűnt az államhatalom, az anarchia, a káosz és az erőszak az úr, Líbián keresztül özönlik Európába fekete-Afrika is.

Ezt mind-mind az önök rohadt rezsimjeinek köszönhetjük. (És akkor a múltba még el sem kalandoztam. Tudja, főszerkesztő úr, nem az én hazám volt a világ legnagyobb gyarmattartó birodalma, és nekünk nem volt soha olyan cinikus miniszterelnökünk, aki ezt mondta volna:

„We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.”)

Úgyhogy elkelne önöknél némi szerénység, főszerkesztő úr…

De tisztában vagyok vele, hogy a magafajta gazemberektől felesleges elvárni ilyesmit.

Miképpen minimális mértékű méltányosságot, korrektséget, a valósághoz és az igazsághoz való ragaszkodás minimumát is. Csak az a baj, hogy a magafajta gazemberek nem túl nagy képességűek. Ezért aztán mindig kilóg a lóláb.

Lássuk ezeket a lólábakat!

Mindenekelőtt az ön hazájában nézzünk körül. Az önök miniszterelnöke, David Cameron nemrégiben kijelentette, hogy ezentúl börtönbüntetéssel fogják sújtani azokat az illegális bevándorlókat, akik feketén munkát vállalnak Nagy-Britanniában. Továbbá azokat is, akik illegálisan szállást és/vagy munkát adnak nekik.

Ez most embertelenség és rohadt rezsim, vagy csak önvédelem?

De van ennél nagyobb lólábam is! Tudom én, hogy a közvélemény általános emlékezőtehetsége megegyezik egy aranyhaléval, és hogy a magafajta gazemberek mindig ebben bíznak. De mindig akad valaki, aki emlékszik a tegnapra, sőt, a tegnapelőttre is. Így maguk mindig elvéreznek a virtuális valóság fenntartásának és állandóvá tételének háborúiban.

Emlékszik még a főszerkesztő úr ez év júniusára? Biztosan, de azért felfrissítem kicsit az ön emlékezetét. Júniusban az olasz francia határnál fekvő Ventimiglia városánál játszódtak le infernális jelenetek. Ugyanis a francia hatóságok lezárták a határt. Felvonultak a francia rohamrendőrök, és nem engedték átmenni a  migránsokat. Akkor, egy az önökéhez kísértetiesen hasonló magyarországi internetes lap, az Index éppen önökre hivatkozva írta a következőket:

„A határ menti Ventimigliában száz, főként szudáni és eritreai menekültet igyekezett begyűjteni az olasz rendőrség, hogy a vasútállomáson lévő, a Vöröskereszt által fenntartott ideiglenes menekülttáborba vigye őket – ]]>írta]]> a Guardian.” És még ezt is hozzá tették: „Az olasz–francia határon fekvő Ventimigliánál egyre több a menekült, akik Franciaországba és Észak-Európába mennének, de a francia hatóságok által megszigorított határőrizet miatt nem tudják elhagyni Olaszországot.”

Tehát Ventimigliánál az olasz rendőrök rohangáltak a migránsok után, hogy bevigyék őket a táborba, ám a migránsok leszarták a törvényeket. Eközben Franciaország –az uniós joggal szembe menve- lezárta a saját határát. Nem gondolja, hogy a ventimigliai szituáció kísértetiesen hasonlít a mai magyarországi helyzetre? Viszont nem emlékszem, hogy ön rohadt rezsimeket és borzasztó miniszterelnököket emlegetett volna akkor, és arra sem, hogy fenyegetőzött volna. Nem volt kiadva a parancs, főszerkesztő úr?

Az Index akkor így folytatta a beszámolóját:

Franciaország eddig hatezer migránst küldött vissza az olasz oldalra, a dublini rendeletre hivatkozva, amely szerint annak az országnak kell döntenie a menekült kérelméről, amelynek területére először megérkezett. Róma azonban a migránsok elhelyezésének arányosabb elosztását várná az EU-tól.”

Franciaország tehát visszatoloncolta a migránsokat? Micsoda embertelenség ez szegény szerencsétlen menekültekkel szemben? Vagy még sem? (Azt csak a hazai olvasók kedvéért jegyzem meg, hogy júniusban, amikor az ellenzék még ott tartott, hogy a migráns ügy nem ügy, csak Orbán találta ki az egészet, nos ebben az időben az Index még migránsoknak nevezte a migránsokat, lásd fent. Aztán, amióta elözönlöttek bennünket, azóta meg van nekik tiltva a migráns szó használata, és kizárólag menekültekről beszélhetnek.)

Apropó! Menekültek! Árulja már el, főszerkesztő úr, a magyar határon megjelenő, majd rajtunk átgázoló és Németországba masírozó horda miért is menekült? Ha egy pillanatra elfogadjuk az önök narratíváját, és feltételezzük, hogy ez a tömeg az utolsó emberig háborús övezetből jön (még a fele se jön onnan!), amint átlépik a szír-török határt, már nem menekültek. Attól a pillanattól kezdve biztonságos helyen vannak, és már nem az életükért futnak. Attól a pillanattól fogva, hogy kilépnek Törökországból, és átgázolnak Görögországon, Macedónián, Szerbián, Magyarországon, Ausztrián, és megérkeznek álmaik földjére, Németországba, nos, attól fogva mindvégig bevándorlók. Migránsok. Akik már nem menekülnek, hanem kinézték maguknak a német életszínvonalat, és úgy döntöttek, az jár nekik.

Csakhogy, főszerkesztő úr, ez nem kívánságműsor. Illetve csak a magaféle gazemberek és idióták szerint az. Csak az ilyen ön- és közveszélyes kretének gondolják, hogy ez így helyes.

De maradjunk még egy pillanatra annál a júniusnál, és nézzünk meg egy –önöktől eltérően- tisztességes beszámolót az akkori helyzetről:

„A bevándorlási hullám megfékezésére külső határait több uniós ország – Spanyolország, Bulgária, Görögország – már korábban lezárta, fizikai értelemben is (fallal, drótkerítéssel). A helyzet most annyiban változott, hogy az EU több nyugati tagállama belső, az Unión belüli határainak lezárása mellett döntött. Hiába tehát a schengeni övezet vagy a négy szabadság elve: az európai országok nem tudnak és nem akarnak több illegális migránst elszállásolni, így ha kell, az unión belül is lezárják országaik határait. Miközben Brüsszel kvótákról és humanitárius kötelességekről beszél, a nemzetállamok önálló cselekvésbe kezdtek. Németország május végén zárta le határait, a G7-csoport vezetőinek bajorországi tanácskozására hivatkozva. A múlt hét végén pedig Franciaország, Ausztria és Svájc is lezárta olaszországi határát az illegális bevándorlók előtt. A francia-olasz határon a bevándorlók rátámadtak a francia rendőrsorfalra, követelve, hogy engedjék át őket. (Elgondolkodtató, hogyan jutott odáig Európa, hogy a területén illegálisan tartózkodók már nem bujkálnak, menekülnek a hatóságok elől, hanem eléjük állnak, rájuk támadnak, szabad továbbhaladást követelnek…)”

Erről van szó, és a helyzet azóta rengeteget romlott. Többek között azért, mert ön, és az önhöz hasonlatos gazemberek  azóta olyan cikkeket irkálnak, mint az önök nevezett műve mirólunk.

De barangoljunk tovább a közelmúltban, és maradjunk annál a júniusnál. A már emlegetett, önökkel kísérteties hasonlóságot mutató Index így számolt be egy akkori történésről:

„Három, bevándorlók lakta tábort számolt fel a francia rendőrség kedden hajnalban, írja az MTI.

Párizs északi részén, a La Chapelle metrómegálló környékén hónapok óta mintegy 350, elsősorban szudáni menekült vert sátort, akik szörnyű higiéniai körülmények között éltek. A bevándorlókat átszállították egy Párizs közeli átmeneti szálláshelyre, ahol kiderült, hogy csak a felük kér menekültstátuszt Franciaországban, a többiek Nagy-Britanniába vagy a skandináv országokba szeretnének továbbmenni.

Néhány órával később Calais kikötővárosban is felszámoltak két illegális sátortábort, ahol 140-en éltek. A kikötőváros a Szíriából, Afganisztánból, Szudánból és Irakból érkezők első számú célpontja, innen kompon vagy a csalagúton akarnak továbbutazni Nagy-Britanniába. A hatóságok szerint mintegy 2500-an élnek sátrakban a környéken, hétfőn az egyik táborhelyen 2-300 ember verekedett össze, 14 embert kórházba kellett szállítani. 

Idén január elseje és május 21-e között a hatóságok 18 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel Nagy-Britannia felé tartó kamionokban - ez kétszer annyi, mint tavaly ugyanekkor, és négyszerese a 2013 első öt hónapjában feltartóztatott külföldieknek.”

Szeretném először ismét felhívni az ön figyelmét a szóhasználatra: illegális, bevándorló, illegális bevándorló. Nos, ez azóta tilos, mert ha az illegális bevándorló Magyarországot rohanja le, akkor parancsszóra „menekült” lesz belőle, és még Bono is tudja, hogy nem tesz rosszat magának, ha ilyen irányú nyilatkozatot tesz közzé. De ami ennél is érdekesebb, az az, hogy ebből a cikkecskéből megtudtuk: Franciaország-szerte leírhatatlan körülmények között éltek illegális bevándorlók utcai táborokban, mindenféle ellátás nélkül, és ezeket a táborokat a rendőrség időről-időre felszámolta. Hogyhogy nem jutott akkoriban az ön eszébe a rohadt rezsim, meg a borzalmas miniszterelnök? Ne fáradjon a válasszal… Magam is tudom…

S ha nem haragszik, még egy percig rabolnám drága idejét, amelyet oly’ önfeláldozóan fordít hazudozásra, hisztériakeltésre és szemétkedésre. Nos, még egy apróságot nem értek. Ausztrália kormánya az ausztrál partoktól egyszerűen visszafordítja a migránsok hajóit. Vagy szinte lakatlan szigetekre viszik őket, vagy azonnal vissza a kiindulási pontra. Az ausztrál kormány komoly pénzeket fizet az embercsempészeknek, hogy „ne is találják meg” Ausztráliát. Az ausztrál kormány kerek perec kijelentette, s ezt a határon elhelyezett plakátokon hirdeti is, hogy egyetlen migránst se enged be.

Ausztrália a Brit nemzetközösség tagja. Az ausztrálok a brit uralkodó alattvalói, éppúgy, mint ön. Nem gondolja, hogy egy rohadt rezsimmel van dolgunk, élén egy borzalmas miniszterelnökkel?

Tudom, nem gondolja. Ugyanis ön még életében nem gondolt semmit magától. Az ön képességeinek csúcsa, hogy önállóan ürít, becsületének piedesztálja pedig a pöcegödör. De tudja mi a lényeg? Az, hogy ez már egyáltalán nem számít! Ugyanis vége van annak a világnak, amelyet ön, és a magához hasonló gazemberek tartottak fenn nagyon sokáig. Vége van a virtuális valóságnak, és vége van az önök idióta, rögeszmés ideológiájának. Mert még soha nem volt olyan ordító szakadék az európai „irányadó” politika, és az azt támogató szennysajtó, valamint az európai népek világa és értékítélete között, mint most.

Olvasgasson kommenteket, főszerkesztő úr. Ausztriai, német és angol lapok, televíziók kommentjeit. Egyáltalán, a saját lapja olvasóinak véleményét ismeri? Majdnem kivétel nélkül Orbánnak adnak igazat. És ugyanez a helyzet Ausztriában és Németországban is.

Maguk azt írták: azért kell Orbánt „megállítni”, mert félő, hogy nézetei „átterjednek” egész Európára. Már késő, főszerkesztő úr! Átterjedtek. Úgy tűnik, győzni fog a normalitás. Maguknak vége.

(u.i.: Dániában migránsok pár száz fős csoportja úgy döntött, hogy nem felel meg nekik a dán szociális ellátórendszer színvonala, ezért át akarnak menni Svédországba. Neki is indultak a Malmöbe vezető hídon, amelyen amúgy tilos a gyalogos közlekedés. Ebből pedig verekedés lett, ne szépítsük. Kérdezem még így a végére öntől, hogy ön szerint ez normális? Mostantól kicsit etetjük, itatjuk őket itt-ott, és ha nincsenek megelégedve, vagy nem ízlik a tejbepapi, akkor átmennek egy másik, még gazdagabb országba, a teljesen elhülyült, húgyagyú európai „civilek” meg rohangálnak utánuk kis ételes kosárkákkal meg arany cipellőkkel? Szerintem meg ez nem normális. Szerintem úgy kell lebaszni mindet a Malmöi hídról, mint a szart. És kikúrni Európából az összeset, amelyik követelőzik, és képtelen betartani a törvényeket, a szabályokat, képtelen az együttélés minimumára is. Ön pedig mehet velük. De szép is lenne, Istenem…)

Bayer Zsolt

forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Heti lámpás (282) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Jobbegyenes (2724) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Tereb (146) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (531) Flag gondolja (34) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7254) Történelem (16) Nézőpont (1) Sport (729) Gazdaság (694) Politika (1581) Egészség (50) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>