Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
Bayer Zsolt: No comment?

Bayer Zsolt: No comment?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy Rómában élő idős magyar pap Szentmise bemutatásra igyekezett. Négy arab megtámadta, lefújták valamivel, elvették a mobilját és kevéske pénzét.

 Ezt kaptam. Ez a Róma, nem az a Róma?
*Róma a kereszténység fővárosa, apostolfejedelmeink és vértanúink nyughelye a zarándokok és turisták kihagyhatatlan városa. (?)* Egy kis ízelítő az utolsó hetekből, hónapokból.

Egy Rómában élő idős magyar pap Szentmise bemutatásra igyekezett. Négy arab megtámadta, lefújták valamivel, elvették a mobilját és kevéske pénzét. Ott feküdt a járdán, de a nép közömbös volt, végül arra járó nővérek segítettek rajta. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen. A hatóság azt közölte az atyával, hogy örüljön, hogy nem vágták el a torkát. Annak ellenére, hogy a mobilját továbbra is fel lehetett hívni, a rendőrség "a beazonosítás költségeire nincs keretük" hivatkozással nem kutatta! Az idős pap, némi megjegyzést tett a támadóira, mire közöltek vele, hogy szerencséje van, hogy nem olasz állampolgár, mert 17 évet is kaphatna ilyen fasiszta-rasszista kijelentésért.

Egy pár héttel ezelőtt az esti mise után a Santa Maria Maggioréban (az egyik legjobban őrzött bazilikában!) bement egy muszlim a sekrestyébe. Az egyik pap fejen széttört egy üveget, és a segítségére jövő másik atyának az üveggel megvágta a torkát. Mindkettejük túlélte súlyos sérülésekkel. A biztonságiak kivezették a muszlimot a templomból és elengedték. (]]>Lásd itt]]>)
 
Ugyancsak a S.M.Maggioréba berontott egy muszlim baltával és a főoltáron szétverte a gyertyatartókat, sőt az egész oltárt akarta, ám eközben beesett az altemplomba, ahol Jézus Jászlát őrzik. Az esésben a támadónak eltörött a lába, ezt követően a támadó kórházi költségeit az egyháznak kellett fizetnie, mert nem volt megfelelő az oltár előtti védőkorlát!
 
A Santa Maria Maggorétól 100 méterre van az egyik legrégibb keresztény templom, a Szent Prassede. Annak idején ennek helyén mészárolták le az első keresztényeket, és Szent Prassede volt az, aki kegyeletből feltörölte a vérüket. Esti koncertre várt a nép, a fent már említett magyar gyóntató is oda tartott. Egy 39 éves ghánai muszlim berontott a templomba egy baltával és szétverte Szent Prassede szobrát, ezt követően még Szent Antal és Szűz Mária szobrait is megrongálta. Az ott lévő híveket épp halálos fenyegetéssel akarta rábírni, hogy térjenek át az iszlámra, amikor odaértek a rendőrök akik kitessékelték és elengedték a vandál betolakodót. Ő azonban átment egy másik templomba és ott is vagdalkozni akart, ám az ott lévő szerzetesek alaposan elverték. Őket a rendőrség megfenyítette önbíráskodásért, az afrikait pedig újból elengedték. (]]>Lásd itt]]>)
 

A keresztény Rómára már nem mondható, hogy békés és biztonságos lenne, még ha azt a látszatot igyekszenek is kelteni! *"Amikor ugyanis azt mondják:'Béke és biztonság', éppen akkor szakad rájuk hirtelen a veszedelem, mint a várandós asszonyra a fájdalom, és nem menekülnek meg."   (1Tessz 5,3)*

Az elmúlt héten a Szentatya kijelentette, "hányszor hallottuk már ezt a mondatot: *'ha ez az illető katolikus, akkor jobb volna, ha inkább ateista lenne'"*!(]]>Lásd itt!]]>)
Ezen meggondolatlan kijelentés ellen 20 pap tiltakozott, mire őket menesztették megbízatásukból. Mellesleg, van köztük egy magyar bencés is, aki ezek után a búcsú-miséjét tartotta Rómában. (
]]>Lásd itt]]>)

Ferenc pápa Február 26-án délután ellátogatott a római Mindenszentek anglikán templomba. Köszöntő beszédében azt mondta, hogy *"a jelenlegi katolicizmusunk a múzeumba való"*. A fentieket olvasva már csak az a kérdés némi iróniával, hogy ez a "múzeum" majdan biztonságban lesz-e látogatható? (]]>Lásd itt]]>)

Az Úr legyen irgalmas hozzánk! Jézusom bízom Benned!
 
Bayer Zsolt
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gazdaság (699) Sport (729) Mondom a magamét (7439) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Heti lámpás (307) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Életmód (1) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Belföld (10) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Történelem (17) Jobbegyenes (2765) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (535) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>