Ma 2023 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
6bd8a2ba004ede1960cb3f72b11cf255.jpg

Bayer Zsolt: Nagyon fontos!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezúton tudatom mindenkivel, és egyúttal így hozom nyilvánosságra, hogy idén is elvégeztem a Freedom House minősítését.

Értékelésem az „Unnecessary Organization from stupid Countries” (Felesleges szervezetek hülye országokból) című kutatássorozat keretében készült. Az értékelés hét szempont alapján vizsgálta és osztályozta az adott szervezetet. A szempontok a következők voltak:

- Mennyire fontos az adott szervezet tevékenysége?
- Mennyire hasznos az adott szervezet tevékenysége?
- Mennyire áll az adott szervezet meghatározott politikai erők szolgálatában?
- Azok a politikai erők, amelyeknek az adott szervezett szolgálatában áll, mennyire       elviselhetetlenek?
- Az adott szervezet mondott-e valaha igazat?
- Az adott szervezet nélkül jobb és elviselhetőbb lenne-e a világ?
- Kihúzta-e az adott szervezet fennállása óta egyszer is a fejét a saját seggéből?

Értékelésem során a megadott szempontok szerint nyújtott legjobb teljesítményt 1 (egy), míg a legrosszabbat 7 (hét) ponttal jutalmaztam. A Frredom House idén (2015) 49 (negyvenkilenc) pontot ért el. Ezzel a teljesítménnyével a tavalyi “Hülye Sóhivatal” kategóriából egy fokozattal lejjebb csúszva a “Kibaszott Hülye Sóhivatal” (Fucking Stupid Office) kategóriába került. Az értékelést jövőre is elvégezzük.

(Kapcsolódó hír: „Nem megszilárdult demokráciának minősítette vissza Magyarországot a Freedom House. Nyilvánosságra hozta kedden a Freedom House idei, ]]>Nations in Transit 2015]]> (Nemzetek átalakulóban 2015) című értékelését, amely a volt szocialista blokk országait vizsgálja. A dokumentum Magyarországot a "megszilárdult demokráciák" közül a "nem megszilárdult demokráciák" kategóriába sorolta vissza. A washingtoni központú nemzetközi jogvédő szervezet értékelése 29 országra (Közép-Európára, a Balkánra és a volt Szovjetunió tagállamaira) terjed ki és a tavalyi évre vonatkozik. A FH hét szempontból vizsgálta a demokrácia helyzetét az érintett országokban, a legjobb teljesítményt 1, a legrosszabbat pedig 7 ponttal értékelve. A lista élén Szlovénia áll 1,93 ponttal mint leginkább megszilárdult demokrácia. Az utolsó helyezett Üzbegisztán (6,93). A jelentés szerint Magyarország a 29 ország között a 8. helyen áll Szlovákia mögött és Bulgária előtt. Összesített pontszáma 3,18 pont a felmérésben a 2014-es értékelésben szereplő 2,96 pont után.” /]]>444.hu/]]>)

Szőnyi Szilárd kolléga a Heti Választól szintén foglalkozott az üggyel, és kiderítette, kik azok a személyek, akik ellátták információkkal a Freedom House-t Magyarországgal kapcsolatban, és akiknek információit és pontszámait felhasználva nevezett sóhivatal leminősített bennünket „nem megszilárdult demokráciává”.

Nos, a névsor a következő:

 – Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)

– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)

– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)

– Váradi Balázs (Budapest Intézet)

– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)

Ez a névsor önmagáért beszél. Ez a névsor Soros György névsora. Ez olyan, mintha az Egyesült Államokat az ISIS vezérkaráank pontszámai alapján értékelnénk. Nem csoda, hogy a Frredom House üdvöskéje nem akarta kiadni ezt a névsort a magyar újságírónak. De így legalább tökéletesen érthető minden. Köszönet érte Szőnyi Szilárdnak!

Bayer Zsolt

forrás: ]]>Bádog Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Mozaik (83) Nézőpont (1) Heti lámpás (281) Sport (729) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (694) Belföld (10) Mozi világ (440) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (34) Jobbegyenes (2723) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (531) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Vetítő (30) Mondom a magamét (7250) Történelem (16) Életmód (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>